Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.21.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Jubileum a ŠKODA AUTO központjában – 15 millió autó Mladá Boleslavból 1905 óta
2021.03.12
Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
- 116 évvel ezelőtt építették első autójukat Mladá Boleslavban a Laurin & Klement alapítói – a történelmi gyárcsarnokokban ma a ŠKODA Múzeum működik

- A ŠKODA AUTO jelenleg hat modellsorozatot – FABIA, SCALA és OCTAVIA, a KAMIQ és KAROQ SUV-modellek, valamint a tisztán elektromos ENYAQ iV – gyárt Mladá Boleslav-i központjában
- A világszerte futó ŠKODA gépkocsik csaknem kétharmada a Mladá Boleslav-i gyárból származik
- A ŠKODA AUTO továbbra is invesztál gyártása korszerűsítésébe, automatizálásába, digitalizálásába és környezetkímélőbbé fejlesztésébe

Mladá Boleslav/Budapest, 2021. március 12. – Egészen különleges évfordulót ünnepel székhelyén a ŠKODA AUTO: 1905 óta immár 15 millió autó gördült le a Mladá Boleslav-i szerelőszalagról, a jubileumi darab éppen március 5-én. Ez a példány egy Arctic-ezüst metál ŠKODA ENYAQ iV. 1905-ben itt gördült ki a mobilitás úttörőinek – Václav Laurin és Václav Klement – első autója, a Voiturette A a gyárcsarnokból. A ŠKODA AUTO folyamatosan invesztál a székhelyén zajló autógyártás korszerűsítésébe, s ezzel az ottani gépjárműgyártás jövőjébe.

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának termelési és logisztika területeiért felelős tagja kifejtette: „Szívélyesen gratulálnék e különleges jubileum kapcsán a Mladá Boleslav-i termelési helyszín teljes kollektívájának. 15 millió legyártott járművel ez az üzemünk a ŠKODA márka sikerének központi pillére, s főegységgyártásának köszönhetően már régóta a teljes Volkswagen Csoport számára is nagy jelentőségű. A jubileumi példány, egy ENYAQ iV, további utunk képviselője is egyben: folyamatosan digitalizáljuk gyártásunkat és következetesen végrehajtjuk elektromos mobilitási stratégiánkat. Ezzel egyidejűleg a vállalatcsoport szinergiáit is kihasználjuk, hogy különösen korszerű és vonzó járműveket készíthessünk, amelyek világszerte meghódítják ügyfeleinket.”

Az autógyártás Mladá Boleslav-i kezdetei egészen a Laurin & Klement vállalatig nyúlnak vissza, amelyből később a ŠKODA AUTO kialakult. Az alapítók, Václav Laurin és Václav Klement, 1905-ben a kerékpárgyártás beszüntetése mellett döntöttek és teljes egészében a motorkerékpárok és autók gyártására összpontosítottak. A történelmi csarnokok, amelyekből a vállalat első autója, a Voiturette A is kigördült, még ma is állnak, s néhány éve a ŠKODA Múzeumnak adnak otthont.

Mindjárt az utca túloldalán húzódik a modern autógyár, ahol jelenleg mintegy 29.100 dolgozó, összesen hat modellsorozatot gyárt: a FABIA mellett itt készül a SCALA és az OCTAVIA, valamint a KAMIQ és a KAROQ SUV-modellek, illetve a tisztán elektromos ENYAQ iV. Utóbbi számára a vállalat egy már meglévő gyártósorát tervezte át, illetve alakította ki az MEB-alapú járműveknek megfelelően. Ez a sor a teljes Volkswagen Csoportban egyedüliként teszi lehetővé a Moduláris elektromos platform (MEB) és a Moduláris keresztirányú platform (MQB) műszaki alapjaira épülő modellek párhuzamos gyártását. 2020 november vége óta az OCTAVIA és a kompakt-SUV KAROQ mellett a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású ENYAQ iV is ezen készül.

Ez a fejlesztés jól példázza a ŠKODA AUTO termelési helyszíneinek folyamatos korszerűsítését, amely során az Ipar 4.0 eljárásai, a digitalizálási projektek és az automatizálás állnak az előtérben. Még az MQB- és MEB-alapú modellek közös gyártósorának üzembehelyezését megelőzően, például egy korszerű, akár 168 ezer karosszéria kapacitású fényezőüzem is megkezdte működését Mladá Boleslavban, több mint 650 új munkahelyet teremtve. 2021 elején a ŠKODA AUTO az előszériás járművek számára új központi próbacsarnokot (Pilot Hall), valamint új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott székhelyén.

A járművek mellett a ŠKODA AUTO motorokat, MQ100 és MQ200 manuális sebességváltókat, tengelyeket, valamint a vállalatcsoport több márkájának hálózatról tölthető hibridmodelljeihez (Plug-in Hybrid) nagyfeszültségű akkumulátorokat is gyárt Mladá Boleslavban. 2021 februárban már a százezredik hajtásrendszer-akkumulátor került le itt a gyártósorról.

Sikertörténet a Volkswagen Csoport tagjaként

A ŠKODA AUTO főüzemének fejlesztése és a 15 millió legyártott gépkocsi jubileuma egyaránt szorosan kapcsolódik a márka 1991-es belépéséhez a Volkswagen Csoportba. Ennek idén immár harminc esztendeje. Már azóta is több mint 10,7 millió gépkocsi készült Mladá Boleslavban, s a globális vállalat részeként a ŠKODA AUTO regionális piacvezetőből világszerte sikeres volumenmárkává lépett elő.

Ma Mladá Boleslav gyára kulcsszerepet játszik a cseh autógyártó elektromos mobilitási stratégiájának megvalósításában: Az ENYAQ iV az egyetlen olyan modell Európában, amely Németországon kívül készül és a Volkswagen Csoport MEB-platformjára épül.

Főüzeme mellett a ŠKODA AUTO Kvasinyban és Vrchlabíban is rendelkezik termelési helyszínnel. Kvasinyban a ŠKODA SUPERB sorozatot és hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű SUPERB iV változatot, valamint KODIAQ és KAROQ SUV-modelljeit gyártja. A DQ200 kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó (DSG) a Vrchlabí, különösen korszerű főegységgyárában készül. 2020-ban a ŠKODA AUTO a COVID-19 miatt elrendelt gyártásszünet ellenére is több mint 750 ezer autót gyártott Csehországban, de Szlovákiában és Ukrajnában, valamint Kínában, Indiában és Oroszországban is készülnek ŠKODA gépkocsik. 1905 óta a cseh gyártó világszerte több mint 24,8 millió járművet készített.

A legjelentősebb ŠKODA-modellek Mladá Boleslavból 1905-től napjainkig

Az első Mladá Boleslav-i autója a híres L&K Voiturette A volt, amely 1905 és 1907 között gördült ki a bohémiai gyárból. A modellpaletta zászlóshajója, a ŠKODA SUPERB 1934-ben jelent meg és a Monte Carlo Ralin a kezdetektől fogva aratott sikerei 1936-ban a ŠKODA POPULAR MONTE CARLO1 különleges modelljének megalkotására inspirálta az autógyártót. Az akár 110 kilométer/óra végsebességre is képes, kétajtós modell 1938-ig készült Mladá Boleslavban. A ŠKODA 1000 MB az akkori Csehszlovákia első nagysorozatú gépkocsijaként farmotoros kialakításával és önhordó karosszériájával műszakilag új idők kezdetét jelentette 1964-ben. A márka első orrmotor-elsőkerékhajtás elrendezésű típusa, a ŠKODA FAVORIT 1987-től Vrchlabí üzemében, egy évvel később pedig már Mladá Boleslavban is új korszakot nyitott. A ŠKODA OCTAVIA, azaz „a márka szíve” szintén készül a főüzemben is. A leendő „bestseller” első modern generációja 1996. szeptember 3-án érkezett meg, s gyártása az OCTAVIA TOUR változatot is beleértve egészen 2010-ig tartott. A kompakt ŠKODA SCALA, amely a gyártó első típusaként már a Volkswagen Csoport MQB A0 platformjára épül, 2019 óta készül a Mladá Boleslav-i szerelőszalagon. A ŠKODA AUTO 2020 november vége óta Mladá Boleslavban készíti a Volkswagen Csoport Moduláris elektromos platformjára (MEB) épülő első sorozatgyártású típusát. Ez a már eleve akkumulátorhajtású gépkocsinak tervezett, tisztán elektromos ŠKODA ENYAQ iV.

1 A Monte Carlo a Monaco Brands bejegyzett védjegye

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Škoda ; VW ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤95
Hirdetések19
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás78
* NEWS *7420
Ipari cégek2388
Ipari hírek7404
Business4693
Autó, jármű, közlekedés5787
BUD328
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 215
e-sport17
Audi521
Mercedes894
Opel305
Suzuki267
BMW293
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1112
Rába112
Scania446
Robot, automatika1074
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia130
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő231
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika894
Internet557
YouTube96
D nyomtatás66
Fém, gépipar1395
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer216
FMCG, kereskedelem36
Logisztika312
Ingatlan, építőipar370
Energia, közmű, akkumulátor1404
Solar80
Bosch791
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás910
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch négymilliárd euró árbevételt ért el az Ipar 4.0-val egy évtized alatt
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre