Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.19.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A *tervezők királyának* jubileuma
2021.02.05
Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Stuttgart. 1846. február 9-én, vagyis éppen 175 évvel ezelőtt született meg a németországi Heilbronn-ban Wilhelm Maybach, aki egy asztalos másodszülött fiaként jelentős hatást gyakorolt az autózás fejlődésére.

Gottlieb Daimler társaként egészen 1929-es haláláig kamatoztatta kivételes műszaki tehetségét. Találmányai alapvetően hozzájárultak Daimler motorizált mobilitásról szóló látnoki koncepciójának megvalósulásához. Nevét méltán viseli a Mercedes zászlóshajója, a Mercedes-Maybach almárka.

Augustus Wilhelm Maybach egy asztalos második fiaként született 1846. február 9-én. Az 1850-es években a család Stuttgartba költözött, de ez nem hozott szerencsét nekik: ’54-ben Maybach elvesztette édesanyját, és csupán két évvel később édesapját is. Wilhelm Maybach árva gyermekként a reutlingeni Bruderhaus árvaházba került.

Cukrászból tervező

Wilhelm a Bruderhausban péknek és cukrásznak tanult, ám az őt nevelő Gustav Werner meglátta a fiúban a műszaki tehetséget, és támogatta, hogy ebbe az irányba teljesedhessen ki. Maybach egy gépgyár tervezői osztályán is gyakornokoskodott 1861-ben, mellette pedig fizikát, matematikát és rajzot tanult a város középiskolájában. 1863-ban aztán Gustav Werner felvette az akkor 29 éves mérnököt, Gottlieb Daimlert, hogy felügyelőként dolgozzon a Bruderhaus műhelyében.

Ekkor kezdődött el a produktív partneri kapcsolat, a két műszaki tehetség ugyanis csakhamar egymásra talált és elkezdték ötleteiket papírra vetni. Így nem is volt kérdés, hogy 1869 szeptemberében Maybach követte barátját, Daimlert, amikor az átszerződött a Karlsruhéban található Maschinenbau-Gesellschaft-hoz, és egy helyi tervezőirodának kezdett dolgozni. 1872-ben aztán mindketten új munkát, ezzel együtt pedig új székhelyet találtak, miután Daimlert felkérték a Gasmotoren-Fabrik Deutz AG vezetőségi tagjának.

Így lett Maybach a Deutz tervezési részlegének feje 1873-ban, csupán 27 évesen. Munkájának köszönhetően a négyütemű Otto motor ötlete sorozatgyártásra kész fázisba került. 1876-ban a Deutz elküldte Maybach-ot az Amerikai Egyesült Államokba. Az akkoriban különösen nagy kihívásnak számító tengerentúli terjeszkedésben idősebb testvérének barátja, a Steinway & Sons zongoraépítő cég vezetője segítette. Így aztán Daimler és Steinway együtt kezdték meg terjeszkedésüket az amerikai piacon.

Daimler víziói és Maybach találmányai

Daimler már akkor előállt egy kompakt, magasfordulatú belső égésű motor ötletével, amikor még a Deutz-nál dolgozott, de az ötletét nem tudta megvalósítani az ottani keretek között. Így Stuttgart mellett, Cannstattban saját karrierbe kezdett. Maybach és Daimler itt keltette életre az autóipar úttörőinek álmát, „a vízen, a szárazföldön és a levegőben” megvalósuló motorizált mobilitást, amely mind a mai napig alapvetően meghatározza az autózás világát.

Ez persze nem volt könnyű út. 1882-ben például a nagyfordulatú benzinmotort még Daimler otthonának garázsában, a Taubenheimstrasse 13-as szám alatt fejlesztették. A kinézete miatt „nagypapa órájaként” becézett motorok mellett innen ered a világ első motorkerékpárja (a „Reitwagen” 1885-ből), a világ első motorcsónakja (1886) és a világ első négykerekű autója (a Daimler féle „Motorkutsche” 1886-ból). A vasút sem maradt ki az innovációkból (Daimler motoros Waggonet, 1887), sőt, 1888-ban a Wölfert révén a levegőbe is felemelkedett a két feltaláló erőforrása.

Maybach számos találmányával befolyásolta az autóipar kialakulását, mint például a négyfokozatú, mozgatható tengelyű sebességváltó és a kéthengeres V-motor (amelyet a Peugeot licence alapján épített 1890-től). Időközben Daimlerrel összekülönbözve Maybach a saját vállalatát is megalapította, amely a Hotel Hermann-tól bérelt kerti csarnokban fejlesztette ki a Phoenix soros kéthengeres motorját és egyedi karburátorát. A Phoenix motor olyan nagy siker lett, hogy a békét kötő duó közös vállalkozást hozott létre Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) néven.

Az első modern autó

Wilhelm Maybach a DMG műszaki igazgatójaként továbbra is innovációk sorával árasztotta el a piacot: 1897-ben jött a csöves kialakítású folyadékhűtő, 1899-ben pedig egy négyhengeres motor a Zeppelin léghajóhoz. 1900-ban a DMG bejegyezte Maybach méhsejt szerkezetű hűtőjét is, és még ugyanazon év novemberében elkészült az első ezt felhasználó autó, a Mercedes 35 hp. Az első modern autóként aposztrofálható modellnél Maybach teljesen új szemléletet alkalmazott: könnyű súlyú kialakítást nagy tengelytávval, alacsony súlyponttal és nagy teljesítménnyel, amelyet az új folyadékhűtő tett lehetővé. A jármű kivételes sikere új becenévhez juttatta Maybachot: ő lett a „tervezők királya”.

A következő években Maybach továbbfejlesztette a járműkoncepciókat, létrehozva a Mercedes Simplex 40 hp-t, majd a Simplex 60 hp-t és a Simplex 90 hp-t. Azonban Daimler 1900-as halálát követően Maybach már nem kapott feltétel nélküli támogatást a vállalat részéről. Az eltérő véleményeknek 1906-ban lett nyilvánvaló következménye. Maybach a motorsportok elkötelezett híveként akkoriban fejlesztett ki egy felülvezérelt, hathengeres motorral ellátott versenyautót, amelynél a gyújtásról már akkor a nagyfeszültséggel működtetett gyertyák gondoskodtak. Azonban Maybach akkori szemlélettel ultramodernnek nevezhető koncepciója helyett Paul Daimler konzervatív megoldását választotta a cég vezetősége. Ezt tetézte, hogy a DMG bezáratta a Maybach által vezetett tesztközpontot, mindez 1907-ben szakításhoz vezetett.

Új kezdet a felhők között

1909-ben Maybach létrehozta a Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH-t a németországi Bissingenben, méghozzá Ferdinand von Zeppelin gróffal közösen. A Wilhelm fia, Karl által menedzselt vállalat elsősorban repülőgépmotorokat tervezett és gyártott, majd az első világháború után Maybach-Motorenbau néven szállt vissza az autógyártásba. Első sorozatgyártású termékük az 1921-ben bemutatkozó Maybach 22/70 hp (W 3) volt, amely egészen 1928-ig gyártásban is maradt.

Miután Wilhelm Maybach otthagyta a DMG-t, számos neves elismerést kapott, például a Stuttgarti Egyetem tiszteletbeli doktorrá avatta, valamint munkáját a legnevesebb mérnöki szövetségek is kitüntetéssel jutalmazták.

Wilhelm Maybach 1929. december 29-én hunyt el. Épp úgy a cannstatti Uff temetőben helyezték végső nyugalomra, mint Gottlieb Daimlert. Élete utolsó éveiben Maybach szemtanúja lehetett az LZ 127-es Zeppelin világkörüli utazásának, fedélzetén a fia, Karl Maybach által tervezett tizenkéthengeres motorral.

A Mercedes-Maybach márka

A Maybach vállalat számára 1941-ben véget ért az autógyártás. Azonban 2002-ben a legendás név újraszületett a DaimlerChrysler AG luxusmárkájaként. A 240-es sorozatú Maybach 62 és Maybach 57 luxusautók ismételten új csúcsot teremtettek az autóiparban.

2014 novemberében mutatkozott be a Mercedes-Maybach S-osztály. Azóta a márka neve összefonódott a kivételesen exkluzív járművekével, amelyek elegáns megjelenést és kimagasló luxust kínálnak – csúcsmodern technológiai alapokon. 2015-ben köszönhettük a Mercedes-Maybach S 600 Pullman-t, amelyet egy évvel később követett a páncélozott kiadás. A kivételes hagyományt 2020 végétől folytatja a 223-as modellsorozatú Mercedes-Maybach S-osztály. A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC szintén tagja a márka exkluzív modellkínálatának, amelynek hazai értékesítése várhatóan tavasz végén, a piaci bevezetése pedig nyáron várható.

www.mercedes-benz.hu  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Mercedes


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre