Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


A BMW Group napenergia felhasználásával előállított alumíniummal csökkenti tovább beszállítói hálózata károsanyag-kibocsátását
2021.02.03
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A müncheni központú vállalatcsoport idén százmillió euró összértékben vásárol az Egyesült Arab Emírségekből kizárólag napenergia felhasználásával előállított alumíniumot.

Az így beszerzett 43.000 tonna alumínium kiteszi a Landshutban működő könnyűfém-öntöde egész évben szükséges anyagmennyiségének mintegy felét, amely több százezer tonnányi káros anyag kibocsátását előzi meg.

A BMW Group több tízezer tonna, kizárólag napenergia felhasználásával előállított alumínium azonnali beszerzéséről döntött, amely kulcsfontosságú lépés a vállalatcsoport beszállítói hálózatának azon átfogó károsanyagkibocsátás-csökkentési stratégiájában, amely 2030-ra 20 százalékkal alacsonyabb összemissziót céloz meg. Tekintve, hogy az alumínium előállítása rendkívül energiaigényes folyamat, a zöldenergia – és így a napenergia – felhasználása kimagasló lehetőségeket kínál az eljárás károsanyag-kibocsátásának csökkentésére. A BMW Group ezért hosszú távon tervez a kizárólag zöldenergia felhasználásával előállított alumíniummal, amelynek beszállításával a következő tíz évben hozzávetőlegesen 2,5 millió tonna káros anyag levegőbe bocsátását előzi meg. Ez megegyezik a célul kitűzött emissziós érték körülbelül 3 százalékával, melyet a vállalat beszállítóitól kért.

Arra törekszünk, hogy fenntarthatósági szempontból is irányt mutassunk és szisztematikusan teljesítsük hosszú távú fenntarthatósági céljainkat. A zöldenergiában rejlő lehetőségek kiaknázásával beszállítói hálózatunk károsanyag-kibocsátási célértékének több mint 50 százalékát képesek leszünk teljesíteni, a napenergia felhasználásával előállított alumínium beszerzése így jelentős lépés ez irányba” – fogalmazott Dr. Andreas Wendt, a BMW AG igazgatótanácsának beszerzésekért és beszállítói hálózatért felelős tagja.

A napenergia felhasználásával előállított alumíniumot a BMW Group Landshutban működő könnyűfém-öntödéje dolgozza fel. Az alumíniumból itt vázszerkezeti- és karosszériaelemek, illetve hajtáslánc-alkatrészek készülnek, amelyek főleg a nehezebb akkumulátorokkal szerelt hálózatról tölthető autók esetében jelentenek jövőbe mutató előrelépést. 2021-ben a bajor prémiumgyártó százmillió euró összértékben mintegy 43.000 tonna, napenergia felhasználásával előállított alumíniumot vásárol, amely a landshuti üzem egész évben szükséges anyagmennyiségének körülbelül felét teszi ki.

A zöldenergia kulcsfontosságú a károsanyag-kibocsátás csökkentésében

Az elektromos mobilitás térnyerésével párhuzamosan a sorozatgyártásban kínált autók teljes életciklusára vetített károsanyag-kibocsátási értékek egyre nagyobb százalékát a beszállítói hálózatban jelentkező emisszió fogja kitenni. Az egyre több tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modell következtében folyamatosan csökken a használat során kibocsátott káros anyag mennyisége, a hálózatról tölthető hajtásláncokhoz szükséges akkumulátorcellák és alumínium-alapanyagok előállítása azonban rendkívül energiaigényes. Olyannyira, hogy megelőző intézkedések nélkül a BMW Group beszállítói hálózatában jelentkező, egy autóra vetített emissziós érték 2030-ra több mint megháromszorozódna. A vállalatcsoport ugyanakkor nem csupán azt tűzte ki célul, hogy megállítsa ezt a folyamatot, de hogy visszájára is fordítsa és a sorozatgyártásban kínált autók teljes életciklusára vetített 2019-es károsanyag-kibocsátási értéket további 20 százalékkal csökkentse.

Ötödik generációs akkumulátorcella-technológiája beszállítóival a BMW Group eközben kizárólag olyan megállapodásokat írt alá, amelyek garantálják a kizárólagos zöldenergia-felhasználást az akkumulátorcellák előállítása során.

A BMW Group a napenergia felhasználásával előállított alumínium beszállítását lehetővé tevő megállapodás aláírásával megtette a következő logikus lépést. Az elektromos mobilitás elterjedésével ugyanis az alumínium egyre fontosabb alapanyaggá válik, hiszen alacsony saját tömegével hatékonyan képes ellensúlyozni a hálózatról tölthető autók nagyfeszültségű akkumulátorainak súlyát. Az elsődleges alapanyagként használt alumínium előállítása ugyanakkor rendkívül energiaigényes folyamat: csak az alumíniumhoz szükséges timföld megmunkálása a globális alumíniumipar károsanyag-kibocsátási összértékének mintegy 60 százalékát teszi ki. A napenergia hasznosítása így kiváltképp hatékony eszköz az alumínium előállítása során keletkező káros anyagok csökkentésére.

Az alumínium előállítását segítő napenergiát sivatagi napelem-parkok gyűjtik össze

A BMW Group évek óta ápol gyümölcsöző beszállítói kapcsolatot az elsődleges alumíniumot előállító Emirates Global Aluminium (EGA) vállalattal, amely a világon elsőként termel kereskedelmi célból kizárólag napenergia felhasználásával előállított alumíniumot, az így előállított alapanyagot ráadásul kezdetben kizárólag a BMW Group vásárolhatja meg. A müncheni központú vállalatcsoport számára előkészített alumínium előállításához az EGA a Dubaj mellett elterülő Mohammed Bin Rashid Al Maktoum napelem-parkban gyűjti össze a napenergiát. Ez a napelem-park hamarosan a világ legnagyobb napenergia-összpontosító létesítményévé válik.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a BMW Group az első ügyfelünk. Az alumínium könnyű, erős és végtelen alkalommal újrahasznosítható. Ezért is játszik fontos szerepet egyre hosszabb távon fenntartható életünkben. Ugyanakkor az is rendkívül fontos, hogy ezt az anyagot mennyire vagyunk képesek fenntartható módon előállítani, a napenergia felhasználása pedig meghatározó lépés ez irányba. Sivatagjainkban a napenergia természetes, bőséges mennyiségű erőforrás, amellyel olyan könnyűfém előállítását tehetjük környezetbaráttá, amely létfontosságú bolygónk jövője szempontjából” – mondta Abdulnasser Bin Kalban, az EGA vezérigazgatója.

Az EGA képében egy olyan erős együttműködő partnerre leltünk, amely a hosszú távú fenntarthatóságra éppúgy értékként tekint, mint mi magunk. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehetünk az első ügyfelük, aki kizárólag napenergia felhasználásával előállított alumíniumot vásárol. Az alumínium fontos lépés az elektromos mobilitás térnyerésében, a fenntartható módon előállított alumínium pedig kiváltképp fontos vállalatcsoportunk számára” – tette hozzá Dr. Andreas Wendt.

Innovatív gyártási folyamatok: a BMW Group Landshutban működő könnyűfém-öntödéje

A könnyűfém-öntöde a BMW Group landshuti üzemének legnagyobb részlege, egyúttal a vállalatcsoport egyetlen könnyűfém-öntödéje Európában. Tavaly a részleg több mint 1 600 munkatársa 2,9 millió könnyűfém alkatrészt gyártott le, többek között hengerfejeket, forgattyúházakat, a hálózatról tölthető modellek számos hajtáslánc-alkatrészét és különböző vázszerkezeti-, illetve karosszériaelemet.

A könnyűfém-öntöde a világ egyik legfejlettebb üzeme, amelynek innovatív, hosszú távon fenntartható folyamatait számos díjjal ismerték el. A könnyűfém alkatrészek előállításához az öntöde többek között homokmagok megformálását is végzi, a folyamatot pedig szervetlen kötőanyagok alkalmazása teszi gyakorlatilag emisszió-mentessé. A könnyűfém alkatrészek szabványosított előállításához a részleg ötféle eljárási folyamatot alkalmazhat, egy adott alkatrésznél így ezen öt megoldás közül választanak ki egyet az alkatrész felhasználási területe, technológiai követelményei és gyártási mennyisége szerint.

Fenntarthatósági tanúsítvány 2019 decembere óta

A BMW Group landshuti üzemének könnyűfém-öntödei működését 2019 decembere óta hosszú távon fenntartható alumínium-felhasználási tanúsítvány igazolja. A tanúsítványt a környezetvédelmi és ipari egyesületek, civil szervezetek, valamint alumíniumgyártó és –feldolgozó vállalatok támogatását élvező ASI (Aluminium Stewardship Initiative) nemzetközi nonprofit szervezet állította ki, amelynek célja, hogy iparág-szerte felügyelje az alumínium hosszú távon fenntartható, környezetbarát előállítását és megmunkálását. A BMW Group landshuti könnyűfém-öntödéje egy független harmadik fél által végzett átfogó vizsgálat után érdemelte ki az alumínium tudatos, felelős felhasználását igazoló tanúsítványt.

A természeti erőforrások felelős felhasználása

Az alumínium előállításához felhasznált zöldenergia mellett a BMW Group a kulcsfontosságú nyersanyag-tartalékok megóvása érdekében is lépéseket tesz. Mint ilyen, a vállalatcsoport célul tűzte ki, hogy 2030-ra jelentős mértékben fokozza modelljeiben a másodlagos alapanyagokként használt, újrahasznosított nyersanyagok alkalmazását. A másodlagos alapanyagok használata lényegesen csökkenti a károsanyag-kibocsátást a korábban alkalmazott alapanyagokhoz képest, egyúttal segíti a természeti erőforrások megóvását is. Beszállítói hálózata tagjaival ráadásul a BMW Group egytől egyig olyan együttműködési megállapodásokat kötött, amelyek a szerződés alapvetései között maximálják a működés során keletkező káros anyagok mennyiségét, ezt az irányvonalat pedig a jövőben is fenntartja.

A BMW Group hosszú távon fenntartható működést garantáló intézkedései már a BMW iX modellnél (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint: < 21 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; a teljesítményre, energiafogyasztásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) kézzelfogható eredményekhez vezettek: az akkumulátorcellák megújuló zöldenergia felhasználásával történő előállítása és a másodlagos alapanyagok átfogóbb használata a BMW iX modell esetében a beszállítói hálózat 17 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátását eredményezi, a bevezetett intézkedések alkalmazása nélkül legyártott hasonló modell mutatóihoz képest.

A BMW Group célja, hogy 2030-ra több mint hétmillió darab hálózatról tölthető autója guruljon a világ útjain – kétharmaduk ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül. A vállalatcsoport beszerzési hálózata ezért nem csupán a folyamatosan növekvő sorozatgyártási mennyiség gördülékeny ellátását, de hosszú távú fenntarthatóságot eredményező intézkedéseinek egyre átfogóbb bevezetését is garantálja, amellyel a BMW Group elektromos mobilitásra való fokozatos átállását tekintve is meghatározó szerepet vállal.

Az Emirates Global Aluminium (EGA) vállalatról

Az EGA a világ legnagyobb „prémium alumíniumgyártó” vállalata, amely a Közel-Keleten elsőként csatlakozott az ASI (Aluminium Stewardship Initiative) nemzetközi nonprofit szervezethez. Az EGA 2013 óta szállít elsődleges alumíniumot a BMW Group számára.

Az EGA nem csupán alumínium-előállítással, de bauxit-bányászattal és az elsődleges alumínium öntvény-előkészítésével is foglalkozik. 2019-ben a vállalat 2,6 millió tonna könnyűfémet értékesített. Az EGA az egyetlen alumíniumgyártó vállalat az Egyesült Arab Emírségekben, amellyel a világ ötödik legnagyobb vállalata e téren.

Az EGA több mint 400 ügyfelét szolgálja ki a világ 50 országában, amelynek köszönhetően a nemzetközi autóipar egyik legjelentősebb üzemiöntvény-beszállítójának számít. Az EGA működését az iparág legkorszerűbb nemzetközi szabványa, az IATF 16949:2016 tanúsítvány hitelesíti, amely az autóipar beszállítói láncában minden korábbinál szigorúbb minőségbeli intézkedéseket garantál.

www.bmw.hu   


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; BMW ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Solar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre