Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.18.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Elektromos sportmodell kompakt formában
2021.01.21
Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Az új EQA Rastattban (Németország) és Pekingben (Kína) készül. Az EQA akkumulátorai a Mercedes-Benz leányvállalatától, a kamenzi Accumotive-tól érkeznek, illetve a lengyelországi Jaworban található akkumulátor-gyárban is készülnek majd akkurendszerek a kompakt Mercedes-EQ modell számára.

Az elektromos SUV modell 2021 tavaszától lesz elérhető az európai márkakereskedésekben.

EQA néven új modell érkezik a teljesen elektromos Mercedes-EQ járművek világába. Formatervének felvillanyozó esztétikája a Mercedes-EQ márka progresszív luxust képviselő irányzatának tökéletes példája. A vezetőt okos asszisztensek támogatják számos területen, például a balesetek elkerülése érdekében, a hatékony működtetés terén, valamint az elektromos meghajtás sajátosságait figyelembe vevő navigálás során. Emellett kivételes Mercedes-Benz funkciók sora található meg a modellben az ENERGIZING komfort megoldásoktól kezdve az MBUX rendszerig. A GLA modellel szoros kapcsolatban álló EQA a Mercedes-Benz sikeres kompakt családjának tagja, amely a lenyűgöző karakterisztikát egyesíti a hatékony elektromos hajtással.

„A Mercedes-EQ célja, hogy vezető szerepet töltsön be az elektromos hajtásrendszerek és a járműszoftverek területén. Ezt elősegítendő, számos ambiciózus termékfejlesztési célt határoztunk meg, és sikeresen léptünk előre az új technológiák gyors piaci bevezetésében”- mondta Markus Schäfer, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatótanácsának tagja, a Daimler csoport kutatásért és a Mercedes-Benz Cars vezetéséért felelős igazgatója. „Az új EQA lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleink igényeire szabva valósítsuk meg az e-mobilitást. Az EQA modellek teljes családját kínáljuk majd, 190-től egészen 272 lóerős teljesítményig, első- és összkerékhajtással. Akiknek a hatótáv különösen fontos szempont, azok megtalálhatják majd portfóliónkban azt a modellt, amely a WLTP norma szerint több mint 500 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel. Az EQA piaci bevezetése az EQA 250-nel kezdődik, amely 190 lóerős teljesítményt kínál a WLTP normák szerinti 426 kilométeres hatótávval.”

A kétszintes, 66,5 kWh-s lítium-ion akkumulátor a jármű aljában kapott helyet. A márkára jellemző kivételes zaj- és rázkódáscsillapítást komplex megoldások segítik elő, kiegészítő szigeteléssel.

Az EQA alapára Németországban bruttó 47.540,5 euró lesz, amelyet hazájában (valamint számos más országban) további kedvezmények csökkenthetnek. Magyarországon a tisztán elektromos meghajtású EQA jogosult a zöld rendszám használatára, amely számos kedvezmény igénybevételére – egyebek mellett ingyenes városi parkolásra, regisztrációs adó, átírási illeték, gépjárműadó és cégautó adó mentességre – ad lehetőséget.

„A progresszív formaterv és az intuitív működtetés csak két jellemző az EQA kimagasló megoldásai közül. Ezzel a modellel elsőként kínálunk kiemelkedő hatótávval rendelkező, teljesen elektromos Mercedest a kompakt kategóriában. Éppen ezért az EQA fontos lépés az összes járműszegmensünk elektromossá tétele felé vezető utunkon” - mondta Britta Seeger, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatótanácsának tagja, a Mercedes-Benz Cars marketing és sales területért felelős vezetője. „Az MBUX-nak köszönhetően járműveink egyre inkább mobil asszisztensekké válnak. Az EQA esetében még tovább léptünk: az okos támogatófunkciók, mint például az elektromos intelligenciával támogatott navigáció, az MBUX rendszerbe beépülve teszik még könnyebbé a használatukat” - hangsúlyozta Sajjad Khan, a Mercedes-Benz AG igazgatótanácsának tagja, a digitális gépjármű és mobilitás szakterületért felelős vezetője. „Továbbá az EQA kiválóan demonstrálja, hogyan lehetséges egy modern és fenntartható elektromos hajtáslánc létrehozása úgy, hogy közben a Mercedes-Benz biztonsággal kapcsolatos alapvető értékeit megőrizzük.”

Elektromos sportmodell a progresszív luxus jegyében

Az EQA a Mercedes-EQ-ra jellemző fekete hűtőráccsal, és annak középen elhelyezett csillaggal kerül piacra. A Mercedes-EQ járművek teljesen elektromos világának további megkülönböztető jegye az elöl és hátul végigfutó folyamatos fényív. A vízszintes száloptika összeköti a teljesen LED-es fényszórók nappali menetfényét, kiváló felismerhetőséget biztosítva éjjel és nappal egyaránt. A fényszórók belső kialakítása kimagasló részletességű és minőségű. A bennük található kék részletek tovább erősítik a modell hovatartozását. A LED-es hátsó lámpák tökéletesen egybeforrnak a LED-es fényívvel, amely még szélesebb megjelenést biztosít az EQA-nak. A rendszámtábla is a lökhárítón kapott helyet. A modell exkluzív, akár 20 colos két- vagy háromszínű könnyűfém kerekekkel rendelkezik, amelyek bizonyos esetben rozéarany vagy kék kontrasztszínt kapnak.

„Progresszív luxus sportos formában. A teljesen elektromos SUV, amely a jövő fenntartható mobilitását szem előtt tartva született, egy modern kompakt modell személyében,” mondta Gorden Wagener, a Daimler AG vezető formatervezője. „A külső tökéletes arányai és a látványos belső új mércét állít fel a kategóriában.”

Az EQA belső terében is feltűnnek az elektromos modellekre jellemző egyedi karaktervonások, mint például felszereltségtől függően egy új stílusú, hátulról megvilágított díszítőelem, a rozéarany színű dekorbetét a légbeömlőkön, az üléseken és a járműkulcson. A modellsorozat bevezetését fémjelző Edition 1 különleges kiadás pedig kék szövetbetéttel ellátott perforált bőrüléseket kap. A műszercsoport a maga egyedi, elektromos autókra jellemző kijelzéseivel együtt hasonló színsémát alkalmaz: a rozéaranyat vegyíti a kék részletekkel.

Az üléspozíció magas és egyenes, ahogyan azt egy tipikus SUV modelltől elvárjuk – ez nem csak a ki- és beszállást könnyíti meg, de a forgalom átláthatóságát is. A hétköznapi használhatóság és a variálhatóság fontos szempont volt a fejlesztés során. A hátsó ülések támlái 40:20:40 arányban dönthetőek, a csomagtartó 340 literes.
A hatékonyság ugyancsak kulcsfontosságú, amelyet a kimagasló aerodinamikán át az elektromos intelligenciával történő navigációig számos megoldás szemléltet. Az EQA Cd értéke mindössze 0,28. A kivételesen jó eredményhez 2,47 m2-es homlokfelület (A) társul. A legfontosabb aerodinamikai megoldások között megtalálhatjuk a felül teljes mértékben zárható hűtőlevegő rendszert, a hatékonyan kialakított első és hátsó lökhárítókat, a szinte teljesen sík és közel teljesen zárt padlólemezt, a speciálisan kialakított Aero keréktárcsákat, valamint a követelményeknek megfelelően megalkotott első és hátsó légterelőket.

A szabványos hőszivattyú a kifinomult hőmenedzsment rendszer részét képezi. Számos innovatív részletével, mint például az elektromos hajtáslánc maradékhőjének felhasználásával, a rendszer kivételes hatékonyságot, ezáltal pedig maximális hatótávot kínál. Az EQA időzíthető előklimatizálás funkcióval is rendelkezik, amely közvetlenül az MBUX infotainment rendszerről vagy a Mercedes me telefonos alkalmazáson keresztül is vezérelhető. Az EQA könnyű mindennapos használhatóságához aktívan hozzájárul az elektromos intelligenciával történő navigáció. A speciális rendszer kiszámolja a leggyorsabb utat a célhoz, de emellett a folyamatos hatótáv-szimulációval beleszámolja az esetlegesen szükséges töltéseket, amelyhez számos más tényezőt is figyelembe vesz, mint például a topográfia és az időjárás. A rendszer dinamikusan reagál a változásokra, amelyet a közlekedés vagy a személyes vezetési stílus eredményez. A Mercedes me Charge révén az ügyfelek a világ legnagyobb töltési hálózatához férnek hozzá, amely jelenleg 31 országban, több mint 450.000 AC és DC töltőállomást foglal magában. A Mercedes me Charge lehetővé teszi a Mercedes-EQ ügyfeleinek a különböző szolgáltatók töltőállomásainak egyszerű és kényelmes használatát, miközben integrált fizetési funkcióval és egyszerű számlázási folyamatokkal teszi átláthatóvá a folyamatokat. A Mercedes-Benz tanúsítványokkal igazolja, hogy a Mercedes me Charge-on keresztül szolgáltatott töltőáram megújuló energiaforrásokból származik.

Intelligens Vezetési segédrendszerek csomag kooperatív támogatással, kivételes törésbiztonság

Az alapfelszereltség részeként az autóban megtalálható az Aktív sávtartó asszisztens és az Aktív fékasszisztens. Utóbbi számos helyzetben önálló fékezéssel képes megakadályozni az ütközést vagy csökkenteni annak következményeit. A rendszer álló helyzetű járművek és keresztező gyalogosok esetén is működésbe lép a jellemző városi sebességtartományban. A Vezetési segédrendszerek csomag továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a megfordulási manőver funkció, a vészfolyosó funkció, az érkező kerékpárosokról vagy járművekről a vezetőt tájékoztató kiszállási figyelmeztetés, valamint az a jelzés, amely a gyalogosátkelőn áthaladni szándékozó gyalogost ismeri fel.

Az EQA a passzív biztonság terén is valódi Mercedes modellként viselkedik. A GLA robusztus alapjait az EQA esetében a mérnökök úgy alakították át, hogy tökéletesen megfeleljen az elektromos járművekkel szembeni követelményeknek. Az akkumulátor egy merev vázon belül található, átvéve a strukturális merevítés feladatát is, amelyet korábban a padlólemez kiegészítő kereszttartói láttak el. Az akkumulátor elülső részén elhelyezett kiegészítő védőburkolat képes megakadályozni az idegen tárgyak bejutását az akkumulátorhoz.

Természetesen az EQA is eleget tett a márka szokásos, különösen szigorú ütközésbiztonsági tesztprogramjának.

Kimagasló alapfelszereltség, specifikus Mercedes-EQ műszerek

Az intuitív működtetésű MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment rendszer is alapfelszereltség, amely személyre szabható a különböző rendelkezésre álló lehetőségek segítségével. A rendszer legfontosabb előnyei: erőteljes számítógép, szemet gyönyörködtető kijelzők és grafikák, személyre szabható megjelenés, teljesen színes head-up display (opció), kiterjesztett valóság alapú navigáció (opció), tanulásra képes szoftver és beszédvezérlés, amelyet a „Hey Mercedes” kulcsszóval aktiválhatunk.

A központi kijelző Mercedes-EQ egységével menüpontjában a töltési lehetőségekkel, elektromos fogyasztással és energiaáramlással kapcsolatos információkat érhetjük el. A műszercsoport jobb oldalán a fordulatszámmérő helyett teljesítménymérőt találunk. A felső rész mutatja a felhasznált teljesítmény százalékát, az alsó rész pedig a rekuperáció mértékét. A bal oldali műszeren láthatjuk azt is, hogy képesek vagyunk-e elérni az úti célt köztes töltés nélkül. A színek a vezetési helyzetnek megfelelően változnak: gyorsításnál például a kijelzés fehérre vált. Hangulatunknak vagy ízlésünknek megfelelően négyféle kijelzés közül választhatunk. A Progressive variáns speciális Mercedes-EQ színsémával rendelkezik.

Az EQA gazdag alapfelszereltségében megtaláljuk a LED High Performance fényszórókat adaptív távfény asszisztenssel, az elektromosan működtethető EASY-PACK csomagtérajtót, a 18 colos könnyűfém keréktárcsákat, a 64 különféle színnel rendelkező hangulatvilágítást, a dupla pohártartót, a négy irányban állítható, gerinctámasszal rendelkező luxusüléseket, a manőverezést segítő tolatókamerát, valamint a bőrbevonatú, multifunkciós sport kormánykereket. Az új modell kétféle változattal szabható személyre: az AMG Line a sportos, az Electric Art pedig a modern, progresszív irányzatot képviseli, amelyekhez a Night csomag fekete kiegészítőkkel társulhat.

Gyors és könnyű utánfutó-csatlakoztatás

Az EQA-hoz opcionálisan vonóhorog is rendelhető, amely az ESP® utánfutó-stabilizáló funkciójával is kiegészül. A vonófej elektronikusan, a csomagtartóban lévő kapcsolóval nyitható, majd emelhető ki, ha pedig használaton kívül van, ugyanígy csukható vissza. Az EQA 250 vontatási kapacitása (fékezett/fékezetlen) 750 kilogramm, 80 kilogrammos függőleges terhelhetőséggel. A vonóhorog kerékpártartó számára is használható. A később érkező összkerékhajtású modellek még nagyobb vontatási kapacitással rendelkeznek majd.

www.mercedes-benz.hu  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Mercedes ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre