Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.21.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Bosch elindítja az első 5G campushálózatát Németországban
2020.12.17
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ 5G-hálózatot épít ki a Bosch az Ipar 4.0 koncepcióra épülő stuttgart-feuerbachi gyárában
¤ A hálózatot a Bosch és a Nokia közösen alakítja ki

¤  A Bosch elérhetővé teszi az első ipari alkalmazásokra szánt 5G-képes termékeit
¤  Michael Bolle: „Az 5G tovább erősíti a versenyképességünket és bővíti a lehetőségeinket az Ipar 4.0 területén”

Stuttgart, Németország – A Bosch elindítja az első 5G campushálózatát az Ipar 4.0 koncepcióra épülő stuttgart-feuerbachi telephelyén. A vállalat célja, hogy az adatok megbízható és gyors továbbításával, valamint a gépek szinte azonnali reakciójával működjön a gyártás. A telephelyen első alkalommal nyílik lehetőség olyan kritikus alkalmazások vezeték nélküli bevezetésére, amelyek maximális pontosságot igényelnek. Az emberek és a gépek együttműködése biztonságos és zökkenőmentes módon valósul meg. „Az 5G tovább erősíti versenyképességünket és bővíti lehetőségeinket az Ipar 4.0 területén” – mondta Michael Bolle, a Bosch igazgatótanácsának tagja, valamint digitális és technológiai igazgatója. „Világszerte mintegy 250 gyárunkban indítjuk el az 5G hálózatot, lépésről lépésre haladva.” A vállalat továbbá 5G-képes termékeket is fejleszt, elérhetővé téve első ipari használatra tervezett megoldásait is.

A Bosch stuttgart-feuerbachi gyára az 5G úttörője
Az autonóm szállítójármű (ActiveShuttle) könnyedén mozog a gyárban, kikerüli az embereket, más járműveket vagy a tárolódobozokat. Akadály nélkül halad a gyártósor felé, ahol megáll, kirakja az árut, majd újra útnak indul. A jövő gyára valósággá válik a Bosch stuttgart-feuerbachi telephelyén, ahol olyan 5G-re épülő megoldásokat használnak majd, mint például az önjáró szállítórendszerek. „A campushálózatok*1 az Ipar 4.0 fontos építőkövei” – hangsúlyozza Bolle. Ennek egyik meghatározó jellemzője a mindenütt jelen lévő, megszakítás nélküli hálózati lefedettség. A hálózat optimalizálható és testreszabható, még a rendkívül komplex ipari alkalmazásokhoz is. A feuerbachi telephelyen nyolc bázisállomás biztosítja a kiváló lefedettséget a mintegy 10 ezer négyzetméteres gyártóüzemben. Ez lehetővé teszi, hogy a vezeték nélkül csatlakoztatott gépek és rendszerek valós időben kommunikáljanak, és néhány milliszekundumon belül adatokat cseréljenek egymással.

A meglévő informatikai infrastruktúrába integrálva és folyamatosan figyelemmel kísérve, az 5G telephelyi hálózat maximális biztonságot és függetlenséget kínál. „A campushálózatok segítségével ellenőrizhetjük, hogy mi történik a gyárban, valamint nyomon követhetjük az adatok útját a gyár falain belül és azokon kívül is” – mondta Bolle. A hálózatot a Bosch a Nokiával építette ki: a Bosch jelölte ki a felhasználási területeket, a Nokia pedig az 5G komponenseket biztosította. A két vállalat közösen felel a hálózat tervezéséért, működtetéséért, illetve javításáért. A feuerbachi projekt azért is különleges, mert az 5G-vel ötvözött Ipar 4.0-ás megoldásokat mesterséges intelligencia felhasználásával optimalizálják. A Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium által finanszírozott „KICK” projekt keretében a Nokia és más partnerek azt vizsgálják, hogy a mesterséges intelligencia hogyan egyszerűsítheti az 5G campushálózat működtetését és karbantartását.

A Bosch elérhetővé teszi az első ipari alkalmazásokra szánt 5G-képes termékeit
A nemzetközi tanácsadócég, a Capgemini felmérése szerint az ipari vállalatok 65 százaléka a technológia elérhetőségétől számított két éven belül*2 tervezi az 5G telepítését. Azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnének élni az 5G által kínált lehetőségekkel nemcsak hálózatra, hanem vezeték nélküli berendezésekre és gépekre is szükségük van. „Határozott elképzelésünk van a jövő gyáráról, valamint arról, hogyan kell fejlesztenünk termékeinket, hogy megfeleljünk a követelményeinek. Az 5G egy „ugródeszka-innováció”, olyan technológia, amely alapvetően változtatja meg a piacot” - mondja Rolf Najork, a Bosch igazgatótanácsának ipari technológiáért felelős tagja. A Bosch 5G-képes termékeket is gyárt, a vállalat a 2019-es hannoveri kiállításon mutatta be az ActiveShuttle szállító járművet, amely 5G-kompatibilis, intelligens szoftvere lehetővé teszi, hogy egyszerűen és biztonságosan lehessen integrálni intralogisztikai rendszerekbe. A Bosch Rexroth ctrlX Automation platformját a kezdetektől az 5G-re tervezték. „Új irányt mutatunk és áthidaljuk az ellenőrzési rendszerek, az IT és a dolgok internete (IoT) közötti szakadékot. Az új vezérlési technológiánk az új mobil kommunikációs szabványt fogja használni az eszközök széles skálájának csatlakoztatásához” – mondta Najork.

A Bosch az 5G-vel formálja a jövőt
Az 5G nemcsak a gyártóiparra, hanem az egészségügyre, a mezőgazdaságra, a mobilitásra és a városfejlesztésre is hatással van. Szakértői becslések szerint 2025*3-re akár 70 milliárd hálózatba kapcsolt készülék működhet majd világszerte, az ipari robotoktól az önjáró autókon át a szántóföldi talaj tápanyagtartalmáról, a nedvességtartalmáról információt szolgáltató szenzorokig.

A Bosch aktív szerepet játszik az 5G alakításában, a vállalat már 2014-ben megkezdte az ötödik generációs mobilhálózati technológia kutatását. Ennek keretében olyan projekteket végez, mint például az 5G NetMobil, amely megmutatja, hogyan lehet teljes mértékben összekapcsolni a járművezetést és biztonságosabbá tenni a modern kommunikációs technológiát. Mindeközben a nemzetközi 5G-SMART szövetség azt vizsgálja, hogy milyen hatásai lehetnek az 5G-nek a komplex félvezető-gyártásra. Ezeket az eredményeket is felhasználják az 5G hálózatok tervezésénél, köztük a Bosch új drezdai félvezető gyárban, amely az első naptól kezdve használni tudja az 5G-t. A Bosch emellett jelenleg az 5G-ACIA kezdeményezés elnökségéért is felel, amelynek több mint 70 tagvállalata azon dolgozik, hogy az 5G már a kezdetektől megfeleljen a gyártóipar igényeinek. A hálózatba kapcsolt mobilitás, az okosotthonok, illetve a hálózatba kapcsolt ipar számára megoldásokat nyújtó vezető IoT vállalatként a Bosch a jövőformáló megoldások hajtóerejeként tekint az 5G-re.

*1 „Az 5G campushálózat” földrajzilag korlátozott, helyi mobilhálózat, amely megfelel bizonyos követelményeknek, például az ipari kommunikációnak.

*2 Lásd Capgemini: “5G in industrial operations: How telcos and industrial companies stand to benefit”, 7. oldal

*3 Lásd Roland Berger: „Erfolgsfaktor 5G. Innovation und Vielfalt für die nächste Stufe der Digitalisierung“, 11. oldal

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéséként, a Bosch csoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2019-es üzleti évben a vállalatcsoport teljes árbevétele 1465 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 259 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 400.000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én) és 77,7 milliárd euró árbevételt ért el 2019-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy olyan termékekkel és megoldásokkal könnyítse a hálózatba kapcsoltságot, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 72.600 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén 126 telephelyen világszerte, többek között 30.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu   


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika ; Internet ; Bosch


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤95
Hirdetések19
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás78
* NEWS *7420
Ipari cégek2388
Ipari hírek7404
Business4693
Autó, jármű, közlekedés5787
BUD328
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 215
e-sport17
Audi521
Mercedes894
Opel305
Suzuki267
BMW293
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1112
Rába112
Scania446
Robot, automatika1074
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia130
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő231
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika894
Internet557
YouTube96
D nyomtatás66
Fém, gépipar1395
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer216
FMCG, kereskedelem36
Logisztika312
Ingatlan, építőipar370
Energia, közmű, akkumulátor1404
Solar80
Bosch791
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás910
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch négymilliárd euró árbevételt ért el az Ipar 4.0-val egy évtized alatt
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre