Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

WAAM – szállítócsigák gyártása felrakóhegesztéssel

2020.11.05

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az igm Robotersysteme AG sikeresen elvégezte az első felrakóhegesztési teszteket WAAM (Wire and Arc Additive Manufacturing) eljárással szállítócsigák 3D nyomtatásához.


Robotprogram készítés CAD adatokkal

A hegesztő robotprogramok közvetlenül 3D CAD adatokból készülnek egy „slicing tool“ szoftver segítségével. A létrehozandó csavarvonal keresztmetszetét bizonyos időközönként megmérik és egy algoritmus alapján rétegekre bontják. Ezek képezik a robotmozgások pályáját.

Paraméterek a geometria előállításához

Lényegében a következő egymástól független paramétereket állítják be:

- a keresztmetszet forgásirányú felbontása
- a következő sor függőleges eltolása
- a következő réteg oldalirányú eltolása

Cél: csavargeometriák rugalmas 3D nyomtatása

Vizsgálati munkadaraboknak állandó és változó keresztmetszetű, valamint iker csavargeometriákat választanak. Az alaptest lehet hengeres, vagy kissé kúpos.

A slicing tool szoftver minimálisra csökkenti a robot programozási idejét és ezzel  egyedi és rugalmas alkatrészgyártás valósulhat meg. A WAAM eljárással gyártott alkatrészeket végül készremarják. Az előzetes felrakóhegesztéssel közel végleges geometria érhető el és ezzel az utólagos megmunkálási munka minimálisra csökken.

A WAAM előnyei a hagyományos eljárásokkal szemben

- Az alaptest pl. forgácsolással olcsón előállítható
- Nincs lunkerképződési veszély az öntvényben
- Növelt igénybevételű kiváló minőségű alkatrészek is gyárthatóak
- A kopóréteg utólag is felvihető

www.igm-group.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: