Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.19.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Scania új sebességváltó-családjáról részletesebben: A nagy kerekek is forognak – csak lassabban
2020.09.28
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
¤ Úgy tervezték meg, hogy tökéletesen illeszkedjen a Scania kis fordulatszámú motorjaihoz
¤ Megtakarít körülbelül 1 százalék üzemanyagot

¤  60 kilogrammal könnyebb a kisebb méreteknek és az alumíniumból készült házaknak köszönhetően 
¤  Az összesen három előtéttengelyfék kiváló fokozatváltási teljesítményt biztosít 
¤  Pneumatikus fokozatváltás, gazdaságos áttétel és nyolc hátrameneti fokozat áll rendelkezésre 
¤  Kisebb zaj, amely minden előre látható szabályozásnak megfelel 
¤  Kisebb belső súrlódás, száraz olajteknős kenés, amely csökkenti az olajfröccsenést és a veszteségeket 
¤  Hosszabb karbantartási intervallumok és nagyobb pontosság 

Igen komoly vállalkozás egy teljesen új sebességváltó-család kifejlesztése, különösen akkor, ha túl kell szárnyalni azt, ami már eleve mértékadó az iparágban. Az új Scania Opticruise sebességváltó-család egyetlen alkatrésze sem közös a jelenlegi váltókéval. Jelentősen javított teljesítményének köszönhetően versenyképes marad ebben az évtizedben. 

Nem szeretem azt a közhelyet használni, hogy tiszta papírlappal kezdődött, de tényleg így történt” – mondta Jimmy Larsson, a Scania kutatási és fejlesztési osztályán a sebességváltó-fejlesztés vezetője. „A csapat azt a feladatot kapta, hogy olyan sebességváltókat fejlesszen ki, amelyek a következő tíz évben mindenféle igénynek megfelelnek, különösen az üzemanyag-fogyasztás, a vezethetőség és a fenntarthatóság terén. Továbbá az új családdal a nagy szerelvényössztömegű járművekhez is használható hosszú tengelyáttétel, miközben továbbra is megmarad a kellően jó elindulási képesség.” 

A Scaniánál nagy hagyománya van annak, hogy kis fordulatszámú és nagy nyomatékú hajtásláncok szerepelnek a kínálatban, ami kulcsfontosságú a kis üzemanyag-fogyasztás elérésében. Miért? Ha a motor kis fordulatszámon fejti ki a tehergépjármű hajtásához szükséges nyomatékot, akkor kevesebb üzemanyagot használ fel (egyszerűen azért, mert minden negyedik ütemnél üzemanyagot kell befecskendezni a hengerekbe). 

A gyakorlatban ez igen bonyolult számításokkal jár, amelyekhez számos tényezőt figyelembe kell venni, de nagyjából ez a lényege. Ha a kedvező utazási sebességhez körülbelül 1050-es vagy éppen csak egy kicsivel nagyobb percenkénti motorfordulatszám tartozik, akkor az határozottan üzemanyagot takarít meg. Nem is olyan régen még egy átlagos, hosszú távú fuvarozásra használt tehergépjármű motorja 1400-as percenkénti fordulatszámon üzemelt. A Scania új sebességváltó-családja jelentősen szélesebb áttételi tartománnyal rendelkezik, a legnagyobb fokozatban 1,0-nél kisebb áttétellel és a kis, illetve nagy fordulatszámokat egyaránt hatékonyan tudja kezelni. 

Nagyon hatékony 

Az új sebességváltók egyik kiemelkedő tulajdonsága az üzemanyag-megtakarítási képességük. Ugyanis a Scania mérnökei különösen nagy figyelmet fordítottak a belső súrlódás csökkentésére az új család tervezésekor, illetve fejlesztésekor. A kitűzött célt elérték, a belső veszteségek nem kevesebb mint 50 százalékkal csökkentek. Ezt néhány fogaskerék felpolírozásával, kis viszkozitású MTF-olaj használatával és a motoroknál alkalmazott száraz olajteknős kenéshez hasonlóan az olaj legnagyobb részének a sebességváltó tetején egy különálló tartályba való elkülönítésével érték el. Ez csökkenti a belső olajfröccsenést, mivel a fogaskerekek nem futnak folyamatosan olajban (gondoljunk a vízkerékre). A fogazásnak az erőátvitel során nagyobb kopásnak kitett területeire több olaj jut olajpermetet szóró csöveken keresztül a fokozottabb hűtés és kenés érdekében. 

Teljesen alumínium és csendes 

A család első tagja, a G33CM, mintegy 60 kilogrammal könnyebb a jelenlegi sebességváltóknál, főként a teljesen alumíniumházaknak és a valamivel kisebb méreteknek köszönhetően. További kulcsfontosságú eredmény a kisebb zajszint, ami a jövőbeli jogszabályok teljesítésének előfeltétele. Az átlagos zajcsökkenés 3,5 decibel, ami meglehetősen tekintélyes javulás annak tükrében, hogy a decibelskála logaritmikus. 

A Scania új sebességváltó-családjának tagjai a teljesen alumíniumból készülő házaknak és a némileg kisebb méreteknek köszönhetően 60 kilogrammal kisebb tömegűek. A kisebb belső súrlódással és a szélesebb áttételi tartománnyal teljesítik a Scania kis fordulatszámú motorjainak a követelményeit, valamint hozzájárulnak a nagyobb üzemanyag-megtakarításhoz. 

Az új sebességváltók rövidebbek, mint a jelenlegi legelterjedtebb Scania váltó, a GRS905. Mivel csak két szinkronszerkezetet használnak (hét helyett) az alsó és a felső tartomány közötti váltáshoz, az új sebességváltók rövidebbek és tartósabbak, tengelyeik pedig nagyobb nyomaték átvitelére képesek. Ez azt is lehetővé teszi, hogy némileg szélesebb fogazású fogaskerekeket használjanak, amelyeknek nagyobb a teherbírásuk és tartósabbak. 

Azonban a szinkronszerkezetek eltávolítása szigorúbb követelményeket támaszt a sebességváltó vezérlőrendszerével és a teljes fokozatváltási stratégiával szemben. Ezért a váltó teljes elektronikus rendszere új, amely a pneumatikus működtetőberendezéseket és előtéttengelyfékeket (összesen hármat) vezérli. Ezek elengedhetetlenek a gyors, lágy és pontos fokozatváltásokhoz. 

Nyolc hátrameneti fokozat 

A Scania mérnökei új szemléletet alkalmaztak a tolatáshoz. A legtöbb sebességváltó esetében a hátramenet úgy valósul meg, hogy egy külön fogaskerék ellenkező irányban forgatja a kihajtótengelyt. A Scania új váltócsaládjánál ezzel szemben a kihajtótengelynél elhelyezett bolygómű látja el ezt a feladatot, úgy, hogy a hátramenetet a bolygókeréktartó fixre zárásával valósítja meg. Ezzel a megoldással nyolc fokozat is rendelkezésre áll a hátramenethez akár 54 kilométer/óra sebességig (választhatóan). Ez például akkor hasznos, amikor billencs-tehergépjárműveknek hosszú távolságokon kell tolatniuk (például alagutak építésénél). 
Az olajcsere-intervallumok jelentősen megnőttek, a fokozott pontosságnak, valamint a nagyobb olajszűrők és a kiváló minőségű olaj használatának köszönhetően. 

Intelligens mellékhajtás-megoldások 

Egyetlen tehergépjárművek számára kínált sebességváltó esetében sem mehetünk el szó nélkül a mellékhajtások lehetőségeinek említése nélkül. A Scania új családja az új fejlesztésű, intelligens mellékhajtás-megoldások bőséges választékát nyújtja, hogy a Scania ügyfeleinek bármilyen korszerű mellékhajtás iránti igényét kielégíthesse, alkalmazási területtől függetlenül. 

Egy teljes család, szám szerint kilenc különböző mellékhajtás áll majd rendelkezésre, amelyeket nagyobb teljesítmény, kisebb hajtási veszteségek és a modularitás révén nagy rugalmasság jellemez. Az EG-mellékhajtásokat közvetlenül az előtéttengely hajtja és a sebességváltó látja el nyomás alatti olajkenéssel. A sebességváltón az új, kenési ponttal ellátott csatlakozási felület azt eredményezi, hogy nehezebb berendezéseket, például hidraulikus szivattyúkat is meg tud hajtani. 

Az EK-mellékhajtás (lendkerékről hajtott) egy különálló egységet tartalmaz majd, amely a motor és a sebességváltó között helyezkedik el. Négy különböző áttétel áll majd rendelkezésre, a kimeneti torony pedig három különböző helyzetben rögzíthető. 

Mindent egybevetve minden okunk megvan azt gondolni, hogy az új sebességváltó-családunk jelenleg a legkorszerűbbnek számít a nagy teljesítményű tehergépjármű-motorokhoz” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Támogatja majd ügyfeleinket abban, hogy a fuvarfeladataikat zökkenőmentesen és fenntarthatóan teljesíthessék az elkövetkező jó néhány évben.” 

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 51.000 főt foglalkoztat. A kutatás és
fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu.
 


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Scania ; Fém, gépipar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre