Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.23.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Finomhangolás számos részletében – Újra csúcsformában az Audi Q2
2020.09.04
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Még markánsabb dizájnnal érkezik a kompakt SUV-modell
- Új Audi connect szolgáltatások és új vezetői segédrendszerek
- Már alapkivitelben LED-technikájú, extrafelszerelésként pedig Matrix-LED-fényszórók

Ingolstadt/Budapest 2020. szeptember 4. – Q2 sorozatával trendalapító modellel jelent meg az utakon négy évvel ezelőtt az Audi, mégpedig komoly sikerrel. A kompakt SUV-modell most még egyértelműbben juttatja kifejezésre progresszív karakterét – kívül új fényszórókkal kidolgozott, még markánsabb vonalakkal, míg belül további Audi connect szolgáltatásokkal és vezetői segédrendszerekkel. Az Audi Q2 vonzza a tekinteteket, miközben még élvezetesebb vezetést kínál.

A sokszög, mint formai alapelv – a külső dizájn

Az Audi Q2 a mindennapok és a szabadidő robusztus és sokoldalú kísérője, vonalvezetése pedig hűen tükrözi karakterét: a kompakt-SUV egyszerre sportosan megnyújtott és erőteljes, miközben sarkaival és éleivel kimondottan magabiztos hatást kelt. Frissítése során a Q2 hosszúsága néhány milliméterrel, 4,21 méterre nőtt, míg 1,79 méteres szélessége éppúgy változatlan maradt, mint 1,54 méteres magassága. 0,31-os légellenállási együtthatójával (cw) (sportfutóművel) élen jár e piaci szegmensben.

A formatervezők ezúttal hátuljának kialakításában is megjelenítették a Q2 elejét és vállövét eddig is jellemző sokszög-motívumot, s a hátsó lökhárítóba integrált diffúzorbetétet nagyméretű ötszög-alakzatokkal formálták meg. Ugyancsak átdolgozták az orr vonalvezetését, a fényszórók alatti felületek most még határozottabban emelkednek ki. A nyolcszögletű Singleframe hűtőrács némileg alacsonyabbá vált, így még szélesebb hatást kölcsönöz az autó elejének, rácsbetétje pedig szintén sokszög-motívumot mintáz. Az advanced és az S line felszereltségi szinten a hűtőrács és a motorházfedél között a márka ikonja, az Audi Sport quattro megoldására utaló, keskeny nyílások tűnnek fel. A nagyméretű légbeömlő nyílásokat idéző alakzatok szintén még kifejezőbbek, különösen az S line változaton.

Az ügyfél kívánsága szerint: LED- vagy Matrix-LED-fényszórók

A LED-technikájú fényszórók már az Audi Q2 alapkiviteléhez tartoznak, extrafelszerelésként pedig Matrix-LED-fényszórók is rendelkezésre állnak. Utóbbiakban hét önálló, ám közös modulban elhelyezett LED-egység állítja elő az intelligens szabályzású távolsági fényt, amely mindenkor a közlekedés további résztvevőinek vakítása nélkül és a lehető legintenzívebben világítja meg az utat. A nappali menetfényt tíz, egyaránt rombusz-alakú optika mögött működő fénykibocsátó dióda produkálja, míg a dinamikus irányjelző feladatát további hét LED-fényforrás látja el.

A hátsó lámpatestek esetében kétféle LED-opció közül választhatnak a vásárlók, dinamikus irányjelzővel vagy anélkül. Ha a felszereltségben a Matrix-LED-fényszórók is szerepelnek, hátul az alapkivitelhez tartozik a dinamikus irányjelző. Mindezeken túl nyitásakor, illetve zárásakor az új Q2 fényszórói és hátsó lámpái egyéni fényanimációjával is vonzza a tekinteteket.

A kompakt SUV-modell színpalettáján öt új árnyalat is szerepel. Az Almazöld premierjét tartja az Audi kínálatában, míg a Manhattan-szürke, a Navarra-kék, a Nyílszürke és a Turbókék a Q2 választékában számít újdonságnak. A C-oszlopok pengemotívuma (Blade) a karosszéria színére fényezve vagy felszereltségtől függően fekete, szürke vagy ezüstszínben jelenik meg. A karosszéria alsó részének kiegészítő elemei háromféle kivitelben állnak rendelkezésre: alapesetben szemcsés fekete, míg az advanced szinten Manhattan-szürkére, az S line változaton pedig a karosszéria színére fényezett felülettel.

Új felszereltségi csomag koncepció – utastér és felszereltség

Az Audi Q2 tágas utastere akár öt személy számára is elegendő helyet kínál. Belső dizájnja külseje feszes formai nyelvezetének harmonikus folytatása. A légbefúvó nyílásokat és a sebességváltókart – illetve az S tronic váltómű karját – egyaránt újszerű megjelenés jellemzi. Az alapváltozat helyett az S line belső kialakítást is megrendelhetik a Q2 vásárlói, s mindkét utastérváltozat szabadon kombinálható a három külső kivitellel. Az extrafelszerelésként rendelhető Hangulatvilágítás-csomag plusz részeként a műszerfal dekorbetétjei és a középkonzol térdtámaszai egyaránt elegáns háttérvilágítást kapnak.

Újdonság a kínálatban a Dinamica mikroszálas anyag, amely az Alcantara kárpitot váltja le. Az Audi nyolc csomagba rendezte kárpitanyagait és belső színeit, amelyek közül négy az alapkivitelű, négy pedig az S line utastérhez választható. Az extrafelszereléseket szintén csomagokba csoportosították, specifikáció szempontjából áttekinthetőbbé téve a széles kínálatot. Legyen szó légkondicionálásról, kényelemről, különböző funkciókról, beltérről, infotainment-berendezésekről vagy vezetői segédrendszerekről – minden csomagot úgy állítottak össze, hogy megfeleljenek az ügyfelek kívánságainak. Az Audi a jövőben valamennyi modellsorozatára alkalmazni kívánja e koncepciót, mégpedig világszerte, a jelentős piacok igényei szerint alakítva.

A Q2 extrafelszerelései között szerepelnek a határozottan kiformált oldalpárnákkal kialakított sportülések, az állítható magasságú első utasülés, a kétzónás automatikus légkondicionáló berendezés és az állóhelyzeti fűtés. A kompakt-SUV csomagterének térfogata változatlanul 405, illetve a hátsó üléstámla lehajtását követően 1050 liter. Kívánságra elektromos mozgatású csomagtérajtó és vonófej is rendelhető.

Digitális világ: kezelés, kijelzők, infotainment és Audi connect

Az ajánlat a kezelés és a kijelzők területén is többszintű, s az analóg kombinált műszeregységtől és a DAB+ vételt is kínáló MMI Rádió plusz technikától egészen a 12,3 col képátlójú Audi virtual cockpit műszeregységig és a 8,3 col képátlójú képernyővel működő MMI Navigációs rendszer plusz berendezésig terjed. Utóbbi a központi alagút konzolján elhelyezett forgató-/nyomógombbal (MMI touch) vagy természetes hangvezérléssel működtethető. A hardverkínálatot olyan modulok teszik teljessé, mint például az Audi phone box két, töltési funkcióval és anélkül kínált változata. A 705 W teljesítményével összesen 14 hangsugárzót vezérlő Bang & Olufsen Premium Sound System egyedülálló a kisméretű SUV-modellek piaci szegmensében.

Az MMI Navigációs rendszer plusz technikája a gyors adatátvitel szolgálatában LTE-modult is tartalmaz, illetve WLAN-hotspotot is kínál, amellyel az utasok mobileszközeiket csatlakoztathatják. Ez az infotainment-csúcsrendszer az Audi connect szolgáltatásait is elhozza a Q2 fedélzetére, köztük az Online közlekedési információkkal (Online Traffic Information). Egyaránt újdonság az Audi connect vészhívás és szerviz (Audi connect Emergency Call & Service) és az Audi connect távirányítás (Audi connect Remote & Control) szolgáltatás, például az autó lezárását vagy épp üzemanyagszintjének és rendelkezésre álló hatótávjának lekérdezését is lehetővé téve a távolból. A járműtulajdonos ennek során a díjmentes myAudi alkalmazást veheti igénybe okostelefonján. Az adatátvitel kikapcsolásához az MMI-rendszerben az új Adatvédelmi üzemmódot (Privacy Mode) aktiválhatják az ügyfelek.

Öt nagyteljesítményű erőforrás – három TFSI és két TDI

Az Audi Q2 erőteljes benzinmotorral érkezik: az 1,5 TFSI teljesítménye 110 kW (150 LE), s 250 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. E kulturált járású négyhengeres aggregát az NEDC-ciklus szerint mindössze 5,4-5,1 liter üzemanyagot igényel 100 kilométerenként, amihez kilométerenként 124-116 gramm szén-dioxid-kibocsátása párosul. Cylinder on Demand (COD) gazdaságosságnövelő rendszere a motor alacsony terhelési és fordulatszám-tartományain átmenetileg leállítja a második és a harmadik hengert.

Az év végéig további TDI- és TFSI-motorok is érkeznek, s valamennyi megfelel az új Euro 6 AP kipufogógáz-szabvány előírásainak. A dízelek nitrogénoxid-kibocsátását (NOx) a Twindosing technika mérsékli a lehető legalacsonyabbra, ahol két SCR-katalizátor – az egyik közvetlenül a motor után, míg a másik a jármű padlózatában elhelyezve – működik együtt, s más-más üzemi tartományokat lefedve egészítik ki egymás hatását.

Az 1.5 TFSI erőforrással szerelt Audi Q2 alapkivitelében hatfokozatú manuális sebességváltóval gördül le a szerelőszalagról, extrafelszerelésként pedig a hétfokozatú S tronic váltóművel is megrendelhető. Egyes motorváltozatokhoz a quattro összkerékhajtás is rendelkezésre áll, amelynek többlamellás tengelykapcsolója új generációs technika, s a motor forgatónyomatékát szükség szerint részben vagy akár egészben is a hátsó kerekekre irányíthatja. Mindemellett mintegy egy kilogrammal könnyebb elődjénél és számos részletmegoldása – például csapágyai és olajellátása – növeli tovább hatásfokát.

A Q2 alapvető karaktere – sportos és agilis

A kompakt Audi Q2 már alapkivitelében is agilis SUV-modell. A bekormányzási szög növekedtével egyre közvetlenebb áttételű progresszív kormányzás itt a szériafelszereltség része, manőverezéskor a Q2 irányíthatósági tulajdonságait, kanyargós úton pedig menetdinamikai képességeit javítva jelentősen. Kívánságra az Audi a karosszériát 10 milliméterrel mélyebbre süllyesztő sportfutóművet is szállít, további alternatívaként pedig a kényelem és a dinamika közötti tartományt szélesítő csillapításszabályzással kiegészített felfüggesztés szerepel a programban. Ekkor az egyébként önállóan is megrendelhető Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer is a felszereltség része.

A keréktárcsák és gumiabroncsok választéka 16 col peremátmérőtől, illetve 205/60 mérettől indul, csúcsán pedig az Audi Sport 235/40 jelzésű gumiabroncsokkal szerelt, 19 colos könnyűfém keréktárcsái állnak, s három új keréktárcsa-modellt is tartalmaz. Közel 15 centiméteres szabadmagasságával az Audi Q2 könnyű terepen is jól mozog, elektronikus menetstabilizáló rendszerében (ESC) pedig terepes üzemmód is választható.

Felsőbb kategóriákból – vezetői segédrendszerek

A Q2 bizonyos vezetői segédrendszerei közvetlenül a felsőkategóriából érkeztek. A szériafelszereltséget bővítő Audi pre sense front a balesetek megelőzése vagy súlyosságuk mérséklése szolgálatában radarérzékelőjével figyeli az autó előtti területet, s az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyására figyelmeztető berendezés (Lane Departure Warning) is az alapkivitelhez tartozik. Az extrafelszerelésként rendelhető rendszerek a Vezetés (Drive), a Biztonság (Safety) és a Parkolás (Park) csomagokra osztva választhatók. A vezetői segédrendszerek Parkolás (Park) összeállításában egyebek mellett tolatókamera és a Parkolássegítő rendszer plusz (Parking System plus) technikája is szerepel, a magasabb szintet pedig az autót önállóan a parkolóhelyre be- illetve kikormányzó Parkolási asszisztens (Park Assist) képviseli. A vezetői segédrendszerek Biztonság (Safety) csomagja a Sávváltás-figyelmeztetés (Side Assist), a Hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Cross-traffic Assist), valamint az Audi pre sense basic és Audi pre sense rear technikáit foglalja magában.

A vezetői segédrendszerek Vezetés (Drive) csomagja az Adaptív menetasszisztens (Adaptive Cruise Assist) formájában olyan új highend-rendszert is tartalmaz, amely az MMI Navigációs rendszer plusz navigációs berendezéssel, az Audi virtual cockpit műszeregyeséggel és az S tronic sebességváltóval rendelhető együtt, s számos menethelyzetben messzemenőkig átveheti a vezetőtől a gyorsítás, a lassítás és az éppen igénybe vett forgalmi sávon belüli kormányzás feladatát. Az autó oldalirányú vezetésének fenntartásához a sofőrnek elegendő enyhén megérintenie a teljes rendszer részét képező kapacitív kormánykereket, ezzel jelezve folyamatos figyelmét. Az Adaptív menetasszisztens a gépkocsi teljes sebességtartományában működtethető, s a Közlekedési táblák kameraalapú felismerő funkciójával (Traffic Sign Recognition) együttműködve arról is gondoskodhat, hogy az autó bizonyos helyzetekben – például lakott terület kezdetét jelző tábla előtt – automatikusan lassítson. Amint ismét nagyobb tempó engedélyezett, a Q2 önállóan újra felgyorsul.

Árak – a piaci bevezetésre „edition one” különleges változat

Az Audi Q2 2020 szeptemberétől rendelhető az európai piacokon, alapára várhatóan 8.747.000 forint körül alakul, a 150 lóerős 1.5 TFSI motorral pedig 9.270.000 forinttól vásárolható meg (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km)*: 5,4 - 5,1; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km)*: 124 - 116). A piaci bevezetésre érkezik az exkluzív felszereltségű „edition one” különleges modellváltozat is, amely Almazöld vagy Nyílszürke színben, specifikus elemekként pedig szürke kontrasztárnyalatú S line lökhárítóval és nagyméretű tetőlégterelővel készül. Külső kiegészítői, mint a visszapillantó tükrök házai és az Audi-karikák, feketére fényezve tűnnek fel, emellett Matrix-LED-fényszórók, az Audi Sport 19 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsái és sportfutómű teszi még karakteresebbé megjelenését.

Utasterében az S line belső kialakítással fogad a Q2 edition one, fekete szövet mennyezetkárpittal, a sportülések ugyancsak fekete műbőrkárpitján pedig Kőszürke kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal. A küszöbök megvilágított alumíniumbetétet kapnak, a pedálok és a lábtámasz rozsdamentes acélból készülnek, a bőrbevonatú sportkormány pedig alul egyenesített karimájú. A felszereltséget a Hangulatvilágítás-csomag plusz és háttérvilágítású dekorelemek teszik teljessé.

A megadott felszereltségek, adatok és árak a hazai modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!

* Az üzemanyag-/elektromosáram-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok függvényeként alakulnak.
** Az említett és a német piacon elérhető modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási értékei együttesen a jelen médiainformáció végén található felsorolásban tekinthetők meg.

Az említett modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai

Audi Q2 35 TFSI manuális sebességváltóval (110 kW/150 LE)
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,4 - 5,1
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 124 - 117

Audi Q2 35 TFSI S tronic sebességváltóval (110 kW/150 LE)
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,3 - 5,1
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 121 - 116

(Az üzemanyag-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok, illetve gazdaságossági besorolások a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok függvényeként alakulnak.)

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2019-ben az Audi Csoport összesen mintegy 1,845 millió Audi gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek. A 2018-as év során az AUDI AG 59,2 milliárd euró forgalom mellett 4,7 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Audi ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre