Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.23.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Az Audi Környezetvédelmi Alapítványa a Nunam támogatója, amely régi laptop akkumulátor cellákból hordozható mobiltöltőt készít
2020.09.01
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- A német-indiai startup vállalat Nunam feleslegessé vált akkumulátorokból gyárt tartalék energiatárolási rendszereket és biztosít energiaforrást az indiai kereskedők számára

- Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója: „A hatékony ciklus fontos eszköz az erőforrások megóvásában.”
- Prodip Chatterjee, a Nunam egyik alapítója: „Akár egy ötéves laptop is kitűnő fényforrásként szolgálhat, de működtethet egy kisebb ventillátort vagy gondoskodhat egy mobiltelefon töltéséről.”

Ingolstadt/Budapest 2020. szeptember 01. – Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány támogatja a Nunam non-profit startup vállalatot, amelynek alapítója a német-indiai származású Prodip Chatterjee. A 29 éves Chatterjee célja, hogy megakadályozza az elektronikus hulladékok idő előtti újrahasznosítását. A Nunam megvásárolja a leselejtezett laptop akkumulátorokat az indiai Karnataka tartomány hulladékkereskedőitől és felhasználja azok akkumulátor celláit tartalék energiatárolási rendszerek létrehozásához. Az így előállított hordozható mobiltöltők olyan eszközök töltéséről gondoskodhatnak, amelyek kevés elektromos áramot igényelnek, mint amilyen például az okostelefon, a ventilátor vagy a lámpa, energiaforrásként szolgálva az India hegyvidéki területein élőknek. A Nunam feltérképezte azt is, hogy a régi laptop akkumulátorokban átlagosan a kapacitásuk kétharmada marad még benne.

„A techológia akkor a leginkább környezetbarát, ha a lehető leghosszabb ideig használják. Ha lehetőségünk van az eredeti alkalmazás után más célokra is használni, energiát és nyersanyagot spórolhatunk illetve csökkentjük az elektronikus hulladék mennyiségét. A hatékony ciklus fontos eszköz az erőforrások megóvásában.” – nyilatkozta Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója. Éppen ezért az alapítvány olyan projekteket támogat, amelyek a technológia környezetbarát felhasználását támogatják a „Greenovation” tevékenységi területen belül.

Ezek az újbóli felhasználási lehetőségek több szempontból is segítenek a nyersanyagok megóvásában: az újrahasznosított anyagok használata azt jelenti, hogy kevesebb elsődleges, vagyis kifejezetten a gyártásra kinyert nyersanyagra van szükség. Ez pedig már önmagában a gyártás során csökkenti a felhasznált nyersanyagot és energiát. Ezen kívül az anyagok újrafelhasználása csökkenti azt a szemétmennyiséget, amely később a szemétlerakóba vagy újrahasznosításra megy. Az energia forrása szintén segít a környzet védelmében: például a hordozható töltők napenergiával működnek, nem pedig szénalapú villamos árammal.

A Nunam társalapítója, Prodip Chatterjee így nyilatkozott: „Olyan helyzetet teremtünk, ami mindkét félnek előnyös: a régi akkumulátor cellákat – amelyek egyébként hulladékként végeznék – újra felhasználjuk, majd pedig szakszerűen megválunk tőlük. A hulladékkereskedők több pénzt kapnak, ha nekünk adják el, az indiai családok és kereskedők számára pedig elérhetővé válnak a hordozható töltők. Egy ötéves laptop fényforrásként tehet jó szolgálatot egy indiai gyümölcs és zöldség kereskedőnél a piacon, működtethet egy kisebb ventillátort vagy tölthet mobiltelefont.” Indiában emberek milliói élnek megbízható elektromosáram forrás nélkül, őket az ehhez hasonló megoldások segíthetik.

A Nunam minden, elektromos hulladékként megvásárolt akkumulátorcella állapotát és kapacitását felméri. A 60 százalék feletti maradványkapacitással rendelkező cellák új hordozható töltőkbe kerülnek. Ezeknek a prototípusoknak a kapacitása hozzávetőleg 1 kWh. A Nunam felhasználói értékelése alapján az így kapott modulok elégségesek egy okostelefon töltésére vagy kisebb háztartási eszközök egy napi működtetésére. A nem használt cellákat a Nunam egy helyi akkumulátor újrahasznosítással foglalkozó vállalatnak adja át, akik gondoskodnak azok szakszerű újrahasznosításáról. A prototípusok SIM kártyával kapcsolódnak az internethez és továbbítják az adatokat. Ez garantálja, hogy a töltők életciklusuk végén ismét visszakerüljenek a Nunamhoz. A projekt így rengeteg hasznos információhoz jut a különböző cellák legkülönbözőbb variációiból álló új akkumulátor rendszerek újrafelhasználásáról, teljesítményéről és élettartamáról.

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány a projekt kísérleti szakaszát támogatja, amely során a Nunam az új hordozható töltőket gyártásérett fázisig kívánja fejleszteni. Eddig közel 1.000 laptop akkumulátor 5.000 akkumulátor celláját szerelték ki és tesztelték. Ebből több, mint 25 energiatároló rendszert fejlesztenek. Ezek kísérleti jelleggel India hegyvidéki területein kerülnek alkalmazásra. Hosszútávon a Nunam egy kisebb gyártási egység létrehozását és a megszerzett ismeretek más forrásoknál történő alkalmazását tervezi, hogy további erőforrásokat vonhasson be a fejlesztésbe. A berlini Műszaki Egyetem módszertani támogatást nyújt a projekthez. Az Elektromos Energia Tárolásának Technológiájáért felelős részleggel karöltve a Nunam egy olyan modellen dolgozik, amely pontosabb előrejelzést képes adni a használt akkumulátorok elhasználódásáról. A projekt végén az eredmények, a videók, az adatok és egyéb megállapítások egy külön erre létrehozott nyílt forráskódú portálon lesznek elérhetők minden érdeklődő számára. Ez lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb számú érdeklődő hasznosítsa ezeket az eredményeket.

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány (Audi Stiftung für Umwelt GmbH) aktívan hirdeti az élhető jövőt megcélzó új technológiák és tudományos módszerek kutatását. Célja, hogy a környezet védelméhez hozzájáruljon, és fenntartható tevékenységeket hirdessen és hozzon létre. Az alapítvány kiemelt fókusza a környezettel összeegyeztethető technológiák, környezetvédelmi oktatási tevékenységek fejlesztése és az emberi, állati és növényi erőforrások védelme. Az AUDI AG alapította 2009-ben, mint kizárólagos tulajdonában lévő leányvállalatot és része a vállalat társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalásának.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2019-ben az Audi Csoport összesen mintegy 1,845 millió Audi gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek. A 2018-as év során az AUDI AG 59,2 milliárd euró forgalom mellett 4,7 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Audi ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre