Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A SEAT átalakítja Prototípus Fejlesztési Központját és a 3D nyomtatásra fókuszál

2020.08.27

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A vállalat egy új, 3.000 négyzetméteres létesítményt épített azzal a céllal, hogy a jövő járműinek gyártása előtti összes folyamatot egyesítse


- Az új térben helyet kaptak virtuális valósággal kapcsolatos berendezések és egy olyan rész, amely kifejezetten a prototípus és az előszériás modellek tervezéséhez kapcsolódó 3D nyomtatásnak ad helyet
- Az autógyártó továbbra is az innováció motorja kíván maradni és az Ipar 4.0 felé vezető átalakítási folyamatok élén kíván haladni
- A SEAT Prototípus Fejlesztési Központja az egyetlen autóipari prototípus fejlesztési központ Spanyolországban

Martorell / Budapest, 2020. augusztus 27.– A folyamatos innováció elkötelezett híveként a SEAT nemrég a márka martorelli üzemének szívében található Prototípus Fejlesztési Központjának (PFK) átalakításába kezdett. A vállalat a 3-as üzemrészben alakított ki egy új, 3.000 négyzetméteres épületet, ahol egy helyen történik majd az új modellek sorozatgyártását megelőző minden folyamat és tevékenység. Az új megmunkáló berendezések rendelkeznek virtuális valóság alkalmazásokkal és hatalmas teret kínálnak a 3D Printing Lab szekció további gyártási projektjeihez. Érdemes kiemelni azokat a csúcstechnológiát képviselő nyomtatókat, amelyeket a prototípusok és előszériás modellek fejlesztésénél a legkorszerűbb részek nyomtatásához használnak, szem előtt tartva a jövőbeni modellbevezetéseket.

Az új épület szintén helyet ad a gyártástervezés helyiségének, ahol a különböző vállalati területek, mint például a kutatás és fejlesztés, a minőségbiztosítás, a folyamattervezés, a gyártás és a Prototípus Fejlesztési Központ több, mint 250 szakembere közösen dolgozik azon, hogy a közeljövő termékeit analizálja és tovább, illetve a folyamatok és az erőforrás gazdálkodás hatékonyságát fokozza. Ennek érdekében új technológiákat – mint például a virtuális valóság – alkalmaznak, a sorozatgyártás különböző folyamatait modellezik, a 3D nyomtatás és más, az Ipar 4.0 – hoz köthető technológiákat használnak.

„Prototípus Fejlesztési Központunk átalakítása lehetővé teszi számunkra, hogy maximális hatékonysággal dolgozzunk új modelljeink fejlesztésén és bevezetésén.” – nyilatkozta Anabel Andión, a SEAT Prototípus Fejlesztési Központjának vezetője. „Már több, mint 30 éve dolgozunk a virtuális valóság és a 3D nyomtatás technológiájával. Ezekkel az új létesítményekkel és a központ egységesítésével kívánunk minden eddiginél többet befektetni a jövő autóinál alkalmazható digitális és elektronikai megoldások fejlesztésébe.”

Jövőbe tekintő, csúcsteljesítményű központ

2007-es létrehozása óta a központ hídként köti össze a vállalat kutatási és fejlesztési részlegét és a gyártással foglalkozó egységeket. Ez az a hely, ahol a virtuális világ valósággá válik. Tizenhárom éves története során összesen 13 koncepcióautó fejlesztésének adott otthont, többek között itt született az IBE (2010), a Cupster (2014), a Leon Cross Sport (2015) és a CUPRA Ateca (2018) koncepciója is. Napjainkig 5.235 előszériás modellel, illetve 2.472 teszt prototípussal és 224 műszaki modellel dolgoztak itt.

A mostani átalakításnak köszönhetően – amely része a vállalat által a közelmúltba bejelentett, 5 milliárd euróra rúgó befektetési tervnek – a Projekt Fejlesztési Központ most 18.000 négyzetméteren a legmodernebb létesítményt kínálja a martorelli üzem szívében annak a 250 mérnöknek és műszaki szakembernek, akik az új modellek fejlesztésén dolgoznak, kiemelt figyelemmel követve a vállalat egyik legfőbb pillérét jelentő elektrifikáció területét.

Az új, virtuális valóságra, additív eljárásokra és 3D nyomtatásra fókuszáló központtal a SEAT tovább erősíti az intelligens gyártás területén betöltött vezető szerepét. Megerősíti továbbá elkötelezettségét az innováció és az Ipar 4.0 irányába történő folyamatos törekvés mellett.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - Seat ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR) ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: