Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.02.27.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Rendszerbe állt Dingolfingban a BMW Group hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott, új kutatás-fejlesztési központja
2020.07.03
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A bajor prémiumgyártó dingolfingi gyárának szomszédságában működő létesítmény évente több mint félmillió darab hálózatról tölthető gépkocsi hajtáslánc-technológiáját lesz képes házon belül előállítani.

A több mint 500 millió euró befektetésével rendszerbe állított üzemben megkezdődött a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációjának sorozatgyártása.

A BMW Group újabb fejezetet nyit az elektromos mobilitás előállításában, mialatt az iparág tömegtermelési átalakítása terén is újabb mércéket állít fel. Dingolfingban működő legnagyobb európai gyára szomszédságában a vállalatcsoport tegnap hivatalosan is megnyitotta hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott, új kutatás-fejlesztési központját. Jóllehet, Dingolfingban már 2013 óta készülnek a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák egyes alkatrészei, a bajor prémiumgyártó a mostani átalakítással jelentős mértékben fokozza termelési kvalitásait. Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke és Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke július 2-án közösen indította be jelképesen a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia tömegtermelését. A vadonatúj fejlesztésű, kompakt megoldás – amely egy házban egyesíti az elektromos motort, az automataváltót és a hajtáslánc-technológia vezérlőelektronikáját – elsőként a nyár végétől Kínában készülő BMW iX3 modellben mutatkozik be.

Hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott kutatás-fejlesztési központjában a BMW Group a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák számos alkatrészét házon belül állítja elő, így többek között az energiatároló modulokat, a nagyfeszültségű akkumulátorokat és az elektromos motorokat is. A kezdeti nyolc gyártósort a következő években további négy egészíti majd ki, amellyel az elektromos mobilitás terén is tovább nő a BMW tömegtermelési kapacitása.

Újabb szintre lépünk az elektromos mobilitás előállításában, iparágunk átalakításában pedig új mércéket állítunk fel” – fogalmazott Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „2022-re a dingolfingi létesítmény egymagában évente több mint félmillió darab hálózatról tölthető gépkocsi hajtáslánc-technológiáját lesz képes előállítani. Egyazon gyártósoron ráadásul igény szerint képesek vagyunk tisztán elektromos meghajtású, plug-in hibrid és belsőégésű erőforrással szerelt hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére is, amellyel megadjuk ügyfeleinknek „a választás szabadságát”. Mindez kiválóan mutatja, hogy miként emeljük iparágunk egyik legjelentősebb átalakítását igazi sikertörténetté” – tette hozzá.

A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott kutatás-fejlesztési központ gyárterülete a következő néhány évben mintegy megtízszereződik: a 2015-ben útjára indított, eredetileg 8.000 négyzetméteres terület 80.000 négyzetméteresre bővül. Az üzemben dolgozó munkatársak száma ugyancsak ugrásszerű növekedésnek indul: csak 2020 első felében 600-ról 1.000-re nőtt a létesítmény munkatársainak száma. Középtávon a kutatás-fejlesztési központban több mint 2.000 ember dolgozik majd.

Házon belül készülő nagyfeszültségű akkumulátorok és elektromos motorok

A nagyfeszültségű akkumulátorok és az elektromos motorok tömegtermelése terén felhalmozott egyedülálló szaktudásunk garantálja, hogy mindig a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk, és hogy termelésünket gyorsan, szisztematikusan az ügyféligényekhez igazíthassuk” – mondta Michael Nikolaides, az erőforrások és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tervezésére, illetve tömegtermelésére szakosodott részleg vezetője. A BMW Group célja, hogy 2021-ben minden negyedik Európában értékesített modellje hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával találjon gazdára, és ez az arány 2025-re minden harmadik, majd 2030-ra minden második modellre változzon. 2023-ban a müncheni központú vállalatcsoport nem kevesebb, mint huszonöt különböző, hálózatról tölthető modellel elégíti ki ügyfelei igényeit – a portfólió mintegy fele ráadásul tisztán elektromos meghajtással váltja majd valóra a vezetés színtiszta élményét.

A BMW Group a teljes értéklánc tekintetében kimagasló szakértelemmel büszkélkedhet. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia és a nagyfeszültségű akkumulátorok legkorszerűbb generációját házon belül, a kutatás-fejlesztési és tömegtermelési részlegek szoros együttműködése mentén fejlesztették ki a mérnökök. Hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott kutatás-fejlesztési központjában a BMW Group a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák nagy volumenű tömegtermelése terén felhalmozott összes szaktudását egyesíti, amelynek köszönhetően hatékonyan, rövid idő alatt tud reagálni a teljes mértékben és részben elektromos meghajtású hajtáslánc-technológiákkal szemben támasztott követelményekre. „A belsőégésű erőforrással szerelt technológiák rugalmas gyártási szisztémájával megszerzett tapasztalatokat maradéktalanul kiaknáztuk a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák sorozatgyártás-tervezésekor, gyártósoraink így gyorsan tudnak reagálni a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellekkel szemben támasztott újabb és újabb ügyféligényekre. Mint ilyen, ügyfeleinknek minden tekintetben „a választás szabadságát” kínáljuk fel” – tette hozzá Michael Nikolaides.

A nagyfeszültségű akkumulátorok ötödik generációjának gyártási folyamatát a kutatás-fejlesztési központ ugyancsak szabványosította, az energiatároló modulok előállítása így rugalmasan igazítható a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák iránt mutatkozó ügyféligények változásaihoz, egyazon gyártósoron pedig egyszerre többféle modulváltozat is készülhet. A vállalatcsoport e téren így nem csupán a technológia tömegtermelési irányát mutatja meg, de újabb és újabb munkahelyeket is teremt, szaktudását pedig újabb szintre emeli.

Az elektromos mobilitás térnyerése a dingolfingi létesítményben

A BMW Group dingolfingi gyára tökéletes példa az autóipar elektromos mobilitás felé vezető átalakulására. Mindenünk megvan egy létesítményen belül: a nagyfeszültségű akkumulátorok, az elektromos motorok és a hálózatról tölthető modellek tömegtermelése” – nyilatkozta Christoph Schröder, a BMW Group dingolfingi gyárának igazgatója. Ma a Dingolfingban készülő új autók mintegy 10 százaléka már hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával gurul le a gyártósorokról, 2021-től, a BMW iNEXT bevezetésével pedig az üzem egyazon gyártósoron lesz képes a tisztán elektromos meghajtású, a plug-in hibrid és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek sorozatgyártására. „Így teremtjük meg „a választás szabadságát az autóiparban” – tette hozzá Christoph Schröder. Eme rendkívül rugalmas termelési struktúrából az új BMW 7-es sorozat is profitál majd, a luxuslimuzin ugyanis a dingolfingi létesítményben lát napvilágot és modelltörténetében először benzinmotorral, dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is megrendelhető lesz.

A dingolfingi létesítmény már hosszú évek óta gyárt alkatrészeket a BMW Group hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáihoz. A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt nagyfeszültségű akkumulátorai például már a modell megjelenésétől kezdve, 2013 óta itt készülnek, 2015 óta pedig az üzem elektromos motorokat is gyárt. A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákban használt nagyfeszültségű akkumulátorok és elektromos motorok többségét a BMW Group a dingolfingi kutatás-fejlesztési központban fejleszti ki, teszteli le és állítja elő. A vállalatcsoport ezért részletesen újragondolta és áttervezte utólagos alkatrész-ellátási hálózatának itteni logisztikai raktárát is.

Módszeres továbbképzésekkel, új feladatokkal és egyre átfogóbb elektromos mobilitási szemlélettel fejlesztjük munkatársaink szaktudását” – mondta Stefan Schmid, a dingolfingi gyár üzemi tanácsának elnöke. „A hosszú távú iparági átalakulás sikerének záloga a folyamatos fejlesztés és szakképesítés” – tette hozzá.

Hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák a világ minden tájára, németországi központtal

A BMW Group a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák terén is rendkívül rugalmas gyártási hálózattal bír. A tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek nagyfeszültségű akkumulátorai Dingolfingban, az egyesült államokbeli Spartanburgban és a kínai Senjangban készülnek. A müncheni központú vállalatcsoport Thaiföldön is működtet egy akkumulátorgyártó létesítményt, a Dräxlmaier Group oldalán. A Dingolfingban és Landshutban működő létesítmények állítják elő az elektromos motorokat. Az akkumulátorcella-technológiák előállítását övező teljes értékláncot a BMW Group Münchenben működő kutatás-fejlesztési központja irányítja és felügyeli, az akkumulátorcellák kutatás-fejlesztésétől kezdve, az egységek kialakításán keresztül, egészen a nagy volumenű tömegtermelési megoldásokig.

A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja

A Dingolfingban működő kutatás-fejlesztési központ hivatalos rendszerbe állításával párhuzamosan a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjának tömegtermelése is kezdetét vette. Eme rendkívül hatékony, kompakt megoldás egy házban egyesíti az elektromos motort, az automataváltót és a hajtáslánc-technológia vezérlőelektronikáját, a technológia előállításához ráadásul többé ritkaföldfémekre sincs szükség. A hajtáslánc-technológia az összes járműszerkezeti megoldással kompatibilis, az egyes modellváltozatokba szerelve pedig eltérő teljesítményszintekre skálázható. A rendszer kompakt méretű, integrált kialakítása jelentősen jobb hajtáslánc-teljesítményt is garantál.

A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját új, minden korábbinál erősebb nagyfeszültségű akkumulátorok látják el energiával. Moduláris felépítésüknek köszönhetően az energiatároló egységek rugalmasan beépíthetők bármelyik járműszerkezetbe, bármelyik gyártósoron. Dingolfingban a BMW Group hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott kutatás-fejlesztési központja egyre több ilyen akkumulátor sorozatgyártását készíti elő.

Hosszú távon fenntartható alapanyag-kitermelés

Az elektromos mobilitás térnyerésének egyik elengedhetetlen feltétele a nagyfeszültségű akkumulátorok előállításához szükséges alapanyagok hosszú távú, stabil biztosítása. A BMW Group az energiatároló egységek tömegtermeléséhez szükséges akkumulátorcellák előállítása terén is kizárólag olyan elsőszámú beszállítókkal dolgozik együtt, akik garantálják a vállalatcsoport prémium minőségű, speciális szabványainak maradéktalan betartását.

A BMW Group beszállítói hálózatának értéklánca az alapanyagok gondos, felelős kitermelésével és megmunkálásával kezdődik – egészen a bányákig visszamenőleg, amelyekben a környezetvédelmi előírások és az emberi jogok betartása a vállalatcsoport abszolút prioritását élvezi.

Nagyfeszültségű akkumulátorai legkorszerűbb, ötödik generációjának tömegtermeléséhez a BMW Group a beszállítói hálózatát is újragondolta, így 2020-tól az akkumulátorcellák előállításához szükséges kobaltot és lítiumot közvetlenül szerzi be. A vállalatcsoport ezzel biztosítja eme két rendkívül fontos alapanyag teljes átláthatóságát. A beszállítói szerződések ráadásul még 2025 után is garantálják az alapanyagok fennakadásmentes kitermelését. Hosszú távon a kobalt közvetlenül az ausztráliai és marokkói bányákból, míg a lítium egyenesen Ausztráliából és más országokból érkezik majd.

www.bmw.hu   


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; BMW ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás72
* NEWS *7058
Ipari cégek2038
Ipari hírek7038
Business4420
Autó, jármű, közlekedés5437
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 201
e-sport11
Audi514
Mercedes875
Opel305
Suzuki264
BMW72
Das WeltAuto51
Seat287
Škoda287
VW384
Tesla6
Munkagép, haszongép1080
Rába112
Scania444
Robot, automatika1048
ABB424
FANUC146
igm111
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia124
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő223
Lézer76
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika836
Internet514
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1359
Hegesztés118
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem36
Logisztika300
Ingatlan, építőipar363
Energia, közmű, akkumulátor1303
Solar74
Bosch786
Siemens433
Knorr-Bremse113
Apollo Tyres2
Bridgestone34
Continental134
Hankook Tire219
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot
igm hegesztőrobot Ausztriában a Liebherr nenzingi üzemében
Az ABB új generációs kobotokat dob piacra, hogy újabb ágazatok és felhasználók számára tegye hozzáférhetővé az automatizálás lehetőségét
Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
CES 2021 – A Bosch a mesterséges intelligenciával és a hálózatba kapcsolt megoldásokkal az ember és a környezet védelmében
Az ABB ipari robotjai megkapják a Wizard Easy Programming szoftvert
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre