Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.03.08.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Continental módosítja osztalékfizetési javaslatát és fenntarthatósági célokat épít javadalmazási rendszerébe
2020.06.03
Forrás: Continental, Hírek
¤ A folyamatos gazdasági bizonytalanság miatt az osztalékfizetési javaslat 3,00 euróra csökken (teljes kifizetés: 600 millió euró)

¤  Andreas Wolfot (59), a Vitesco Technologies vezérigazgatóját a Continental AG igazgatótanácsának tagjává nevezték ki
¤  Egységes javadalmazási modell a vezetők és igazgatótanács számára: a részben a fenntarthatósági célok elérésén alapuló változó javadalmazás tükrözi a vállalat átfogó fenntarthatósági stratégiáját
¤  A Német Vállalatirányítási Kódex javaslatának megfelelően a jövőben a felügyelő bizottság tagjai számára rögzített díjazást vezetnek be
¤  Az igazgatótanács tekintettel a koronavírusra elengedi rögzített fizetésének egy részét 2020 júliusáig

Budapest, 2020. június 03. - A folyamatos gazdasági bizonytalanság miatt a Continental AG igazgatótanácsa és felügyelő bizottsága úgy határozott, hogy az osztalékfizetési javaslatot részvényenkénti 4,00 euróról 3,00 euróra módosítja (teljes kifizetés: 600 millió euró). Az osztalékfizetési javaslat így tehát 37 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi részvényenkénti 4,75 euró osztalék (teljes kifizetés: 950 millió euró). A javaslatról a Continental részvényesei a 2020. július 14-i éves virtuális közgyűlésen fognak szavazni. Tekintettel a koronavírus-járványra, valamint annak hirtelen fokozódására, az igazgatótanács és a felügyelő bizottság visszamenőleges hatállyal módosítja a 2020 februárjában és márciusában meghozott rendelkezéseit.

A gazdasági helyzetet továbbra is a koronavírus következtében kialakult bizonytalanság jellemzi. Ebben a kihívásokkal teli helyzetben a bőséges tőkeforrás és a megfelelő likviditás is kiemelt prioritást élvez. Ugyanakkor kellő figyelmet kell fordítani a vállalat részvényeseinek eltérő elvárásaira is. Az új osztalékfizetési javaslat egyensúlyt teremt a Continental, a részvényesek, és további érdekelt felek rövid és hosszú távú érdekei között” - mondta a határozat kapcsán Prof. Wolfgang Reitzle, a Continental felügyelő bizottságának elnöke.

Reitzle üdvözölte továbbá Andreas Wolf a Continental AG való kinevezését: „Andreas Wolf a vállalat egyik legtapasztaltabb igazgatója, ezért ésszerű, hogy az igazgatótanács tagjaként foglalkozhasson teljes egészében a Powertrain üzletág előmozdításával a tervezett leválásig. A felügyelő bizottságban ülő kollégáim nevében is minden jót és sok siker kívánok neki.” 

Wolf 2018 októbere óta a meghajtásrendszerek elektrifikációjával foglalkozó Vitesco Technologies igazgatója. A Continental AG igazgatótanácsában betöltött tagsága 2020. június 3-án lépett hatályba, és hároméves időtartamra szól. Amennyiben a Powertrain divízió tervezett leválasztása e cikluson belül befejeződik, hivatali ideje idő előtt véget ér.

Andreas Wolf kinevezése tovább erősíti sikeres, bizalmon alapuló kapcsolatunkat. Örömmel tölt el, hogy hivatalosan is üdvözölhetem Andreas Wolfot az igazgatótanácsban, aki már rendszeres vendégnek számított az igazgatósági üléseinken. Biztos vagyok benne, hogy sikeresen végre fogja hajtani a Powertrain üzletág leválasztását, amint azt a piaci környezet lehetővé teszi, és ezt követően a Vitesco Technologies egy vezető, független szereplőjévé fog válni az elektrifikáció gyorsan növekvő piacának” – mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental vezérigazgatója. 

Az igazgatók és az igazgatótanács javadalmazása a fenntarthatósági célok eléréséhez kapcsolódik

Az idei, részvényesek közgyűlésére való felvezetés részeként a felügyelő bizottság a mai napon azt is eldöntötte, hogy a Continental igazgatótanácsi tagjainak javadalmazására szolgáló új rendszert is benyújtja jóváhagyásra a gyűlés során. Ez a nemrégiben felülvizsgált és a mostanra egységessé vált, Continental igazgatókat érintő javadalmazási rendszer részét képezi. Központjában az az érték áll, amit a szervezet egésze az érdekeltek számára teremt.

Az igazgatótanács tagjai és az igazgatók díjazása most még szorosabban kapcsolódik a vállalat fenntartható és hosszú távú fejlődéséhez. A változó összetevők nagy részét több éven keresztül mérik, és részben kapcsolódik a Continental részvényárfolyamának az autóiparban releváns és tőzsdén jegyzett társaságokhoz viszonyított teljesítményéhez. Továbbá az eredmény a fenntarthatósági célok elérésétől is függ. Így a Continental fenntarthatósági stratégiájának magas követelményeit közvetlenül a javadalmazási rendszerbe építi. A releváns szempontok közé tartozik jelenleg a teljes mértékben megújuló energiaforrásokra való áttérés az összes, kívülről beszerzett villamos energiát érintően az idei év során, a nők fokozatosan növekvő reprezentációja vezető pozíciókban, a vállalaton belüli balesetek és megbetegedések arányának csökkentése, valamint a nagyobb arányban újrahasznosított hulladék. Ezenkívül az igazgatótanács vállalja, hogy hatályossága alatt vásárol és tartósan birtokol Continental AG részvényeket. Az új javadalmazási rendszer emellett egy felső határt is megállapít az igazgatótanács tagjainak fizetését érintően. Így a 2020. január 1-jei visszamenőleges hatályával a kezdeményezés megfelel az összes jogi követelménynek, és a Német Vállalatirányítási Kódex ajánlásaival is összhangban van.

Az igazgatótanács díjazásának módosítását további változtatások egészítik ki, amelyek világszerte az összes alkalmazottat érintik. Az új javadalmazási rendszer bevezetésére, amely az összes szintre kiterjed, fokozatosan fog sor kerülni. Csakúgy, mint az igazgatótanács tagjainak esetében, a vezető pozícióban dolgozó munkatársak változó bérkomponensére is hatással lesz a fenntarthatósági célok elérése, valamint a Continental részvényárfolyamának relatív teljesítménye. Az összes többi alkalmazottat érintő osztalékfizetési programot szintén ennek megfelelően módosítják.

Az új javadalmazási rendszernek a vállalat fenntarthatóságával, versenyképességével és életképességével történő összehangolása révén a Continental tovább halad előre annak az alapvető átalakulási folyamatnak a mentén, ami jelenleg a teljes autóiparra kiterjedően zajlik.

Csökkentett fizetés és rögzített javadalmazás a felügyelő bizottságnak

A határozat szerint a Continental felügyelő bizottságának tagjait érintő javadalmazás is változni fog. A jövőben csak rögzített javadalmazást fognak kapni, változó összetevő nélkül. Ez a módosítás a Német Vállalatirányítási Kódex javaslatát követi, és a 2020. július 14-i éves közgyűlésen fogják benyújtani határozathozatalra. A rögzített javadalmazási rendszerre való áttérés megkönnyíti a vállalat fenntartható fejlődésére összpontosító igazgatótanács felé irányuló tanácsadást, valamint annak ellenőrzését, és erősíti a felügyelő bizottság tagjainak függetlenségét. Az új rendelet visszamenőlegesen, 2020. január 1-től lép hatályba. Emellett a felügyelő bizottság tagjai, hasonlóan a Continental AG igazgatótanácsának döntéséhez, beleegyeztek abba, hogy ebben az évben lemondjanak rögzített javadalmazásuk egy részéről.

Koronavírus: az igazgatótanács lemond rögzített javadalmazásának egy részéről 2020 júliusának végéig

A rövidített munkaidő és más korlátozások által érintett alkalmazottakkal való szolidaritás részeként az igazgatótanács már 2020 márciusában döntött a tagok és az igazgatók fizetésének részleges elengedéséről. Az igazgatótanács tagjai számára ez azt jelenti, hogy rögzített fizetésüket 10 százalékkal csökkentették az áprilistól júliusig tartó négy hónapban a változó javadalmazásuk mellett, amely kétségtelenül sokkal alacsonyabb lesz. A vezető beosztásban dolgozók számára egy hasonló rendelkezés van érvényben, amelynek végrehajtása az egyes országok jogi szabályozásától függően változik.

A koronavírus-járvány következményeinek sikeres kezelése érdekében a Continental ezen lépéseken túl világszerte további programokat hajtott végre munkavállalói egészségének védelme érdekében. Ezek magukban foglalták az üzemek ideiglenes bezárását és egy átfogó járványálló termelési terv bevezetését is.

www.continental.hu   


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Continental


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás72
* NEWS *7070
Ipari cégek2051
Ipari hírek7051
Business4432
Autó, jármű, közlekedés5449
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 202
e-sport11
Audi515
Mercedes880
Opel305
Suzuki264
BMW72
Das WeltAuto51
Seat288
Škoda287
VW387
Tesla6
Munkagép, haszongép1082
Rába112
Scania444
Robot, automatika1050
ABB425
FANUC146
igm111
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia124
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő224
Lézer76
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika840
Internet516
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1361
Hegesztés118
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem36
Logisztika300
Ingatlan, építőipar364
Energia, közmű, akkumulátor1309
Solar74
Bosch786
Siemens433
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone35
Continental134
Hankook Tire219
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Az ABB termékei is segítik a Preserverance marsjáró sikeres küldetését
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot
igm hegesztőrobot Ausztriában a Liebherr nenzingi üzemében
Az ABB új generációs kobotokat dob piacra, hogy újabb ágazatok és felhasználók számára tegye hozzáférhetővé az automatizálás lehetőségét
Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre