Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó: Élelmiszer cég 600 M Ft forgalommal, 150 M árréssel, 90 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Péküzem, 85 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Keresünk eladó ipari céget Eladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

A cég eladása

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.05.26.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

70 év történelem - a SEAT képessége, hogy újra felfedezze önmagát
2020.05.06
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A SEAT 600-astól a lélegeztető gépek gyártásáig
- Az 1950. május 9-én alapított SEAT most szombaton ünnepli 70. születésnapját, és fél szemmel már a jövőre is tekint

- A sikerek, kihívások és az állandó átalakulás története: egy autógyártól egy nagy, fenntartható fejlődésű, innovatív és technológiai vállalatig
- A 15.000 alkalmazottal ma a vezető ipari befektető a kutatás és a fejlesztés (K+F) terén Spanyolországban, a GDP 1%át adja, és a vezető exportőr.
- A cég készen áll az elektrifikáció, a digitalizálás és az új városi mobilitás által formált jövőre

Martorell / Budapest, 2020. május 5.– 70 évvel ezelőtt a SEAT izgalmas utazásba kezdett. 1950. május 9-én hozták létre azt a céget, amelyik „kerekekre helyezte” Spanyolországot és széles körben tette elérhetővé a mobilitást. Ettől a pillanattól kezdve, és egészen a most szombati 70. születésnapjáig a SEAT mélyreható változásokon ment keresztül, és állandó megújulási képességéről tett tanúbizonyságot.

E kihívásokkal teli hosszú utazás tette a vállalatot azzá, amit ma a SEAT jelent. A SEAT az egyedüli autógyár, amely gépkocsikat tervez, fejleszt, gyárt és értékesít, Spanyolországban az ország vezető ipari befektetője, és vezető szerepet tölt be a kutatás és a fejlesztés (K+F) terén, a GDP 1%-át adja és a legyártott gépkocsik 80 %-át exportálja. Egy erős cégről van szó, mely a Volkswagen-csoport, a világ vezető autógyártó csoportjának   tagja. Egy növekedési pályán lévő cégről, amely továbbra is a legjobb mobilitási megoldásokat kínálja annak érdekében, hogy az emberek életét kényelmesebbé tegye.

A SEAT elnöke, és pénzügyi, valamint információ-technológiáért felelős alelnöke, Carsten Isensee kifejtette, hogy „hetvenéves története során a SEAT bebizonyította, hogy képes megújulni, és újra felfedezni önmagát, és így sikeresen megfelelni a felmerült kihívásoknak. Egy átalakító erő volt nyomon követhető a gépkocsigyártó cég átalakulásától egy erős technológiai és ipari vállalattá történő fejlődésééig.”

Barcelonából a (nagy) világba

A SEAT a Zona Franca-ban – a barcelonai vámszabad területen - lévő gyárában 1953-ban kezdte meg a gyártást, akkor naponta 5 SEAT 1400-ast gyártottak. Miután 40 évig a márka történetében olyan ikonikusnak számító modelleket gyártottak, mint a SEAT 600 és a SEAT 127, a márka egy új, nagyobb, és korszerű gyár felépítése mellett döntött, és 1993-tól a gyártást Barcelonából Martorellbe vitte. Ezt a gyárat, amelyik 244.5 milliárd pesetás (1.47 milliárd euró) kezdeti beruházás után jött létre, a második nemzedékhez tartozó SEAT Ibiza és az új SEAT Cordoba bevezetésével avatták fel. Ezekből naponta 1.500 darabot gyártottak.

Jelenleg a vállalat három gyártó központtal rendelkezik: Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell, ahol jelenleg az Ibizát, a Leont és az Aronát gyártják. Ezen túl a cég a Cseh Köztársaságban gyártja az Atecát, Németországban a Tarracót, Portugáliában az Alhambrát, és Szlovákiában az elektromos Mii-t, a SEAT 100 %-ban elektromos gépkocsiját. A mai napig összesen több mint 19 millió SEAT gépkocsit gyártottak.

Mióta a vállalat 1965-ben megvalósította az első export értékesítését, amikor a célország Kolumbia volt, a SEAT Spanyolország vezető ipari exportőrévé vált, és a spanyol gazdaság teljes exportjának csaknem 3%-át adja. Manapság a SEAT gépkocsik olyan helyekre is eljutnak, mint Új-Zéland, Mexikó és a Francia Guyana.

A SEAT az elmúlt 70 évben exponenciális fejlődést mutatott, az autók tervezésétől a gyártáson át az export értékesítésig.  Manapság három perc alatt állítanak elő ugyanannyi autót, mint korábban egy egész nap alatt, és összehasonlítva azzal, hogy az 1950-es években egy SEAT 600-asra két évet kellett várni, ma a Fast Lane szolgáltatással 5 számítógépes kattintással 10 perc alatt vásárolhatunk autót, melyhez 21 nap alatt hozzá is juthatunk.

Széles és versenyképes termékválaszték

Az elmúlt 70 évben a gépkocsigyártó összesen 75 modellt hozott forgalomba, különféle változatban és generációkkal, köztük több olyan jelentős modellt, amelyek fordulópontot jelentettek a vállalat életében. Kezdve 1953-ban bemutatott SEAT 1400-assal, amely a cég által gyártott első gépkocsi volt, vagy a legendás SEAT 600-ast,  amelyet 1957-ben mutattak be, és hamarosan a szabadság és a mobilitás jelképé  vált. 1984-ben megérkezett az első SEAT Ibiza, 1999-ben pedig a SEAT Leon, amelynek értékesítési sikere bevezetése óta tart. Érdemes azt is megjegyezni, hogy 2016-ban a vállalat jelentősen bővítette a termékválasztékot azáltal, hogy a SEAT Atecával, a SEAT Aronával és a SEAT Tarracoval  belépett a szabadidő autók (SUV) szegmensébe,  és 2019-ben bejelentette a SEAT Mii Electric, az első elektromos gépkocsi bemutatását.

Az autók fejlődése és korszerűsítése ezen 70 éves út során állandó volt, ami folyamatosan kiegészült a technológiai fejlődés eredményeivel a gépkocsi minden vonatkozásában, a biztonsági rendszerektől kezdve a legfejlettebb összekapcsolhatósági eszközökig.  Ezen túl a SEAT a fenntarthatóbb és környezetbarátabb mobilitás iránti elkötelezettsége részeként a vállalat jelentős elektromos offenzívába kezdett.  Ebben az értelemben a cég új elektromos és plug-in hibrid modelleket fog bevezetni 2020-ban és 2021-ben, amelyek csatlakoznak majd a SEAT Mii jelenleg már kapható   elektromos változatához.  Ezek közül először az új Leon család, amelynek van plug-in hybrid (PHEV) verziója; a Tarraco PHEV és a nemrégiben elindított CUPRA Formentor, amelynek lesz elektromos plug-in hibrid változata, végül pedig az el-Born, mint a cég második 100% -os elektromos járműve csatlakozik a Mii elektromos gépkocsihoz.  

A CUPRA, a SEAT képessége, hogy újra felfedezze önmagát

Az Ibiza CUPRA 1996-os elindítása óta a CUPRA mindig is a SEAT sportosságának legmagasabb szintű kifejeződése volt. 2018-ban a SEAT ismét megújulási képességéről tett tanúbizonyságot, és létrehozta a CUPRA márkát. A CUPRA a cég azon márkája, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy egyedi projektként jelenjen meg. A CUPRA által a SEAT új piacokra és új vevői célközönséghez jut el. Ez a célközönség pedig azokból áll, akik különlegesebb terméket keresnek, és ezen keresztül a márka hozzájárul a SEAT jövedelmezőségének növekedéséhez. Az új márkát úgy tervezték, hogy elbűvölje a motor teljesítmény rajongóit. A márka elektromos modelljeit a korszerű formatervezés és sportos teljesítmény jellemzi.  A CUPRA Ateca és az új CUPRA Leon család bevezetése után az autógyár közelmúltban megnyitott “CUPRA Garázs” központjában bemutatta a CUPRA Formentort, az első különleges modellt, amelyet a SEAT legsportosabb márkája számára terveztek és Martorellben gyártanak.

Sokkal több, mint egy autógyár - egy mobilitási technológiai vállalat

Ha a SEAT azzal a céllal született, hogy a demokratizálják a mobilitást Spanyolországban, a közelmúltban a vállalat óriási lépéseket tett annak érdekében, hogy a gépkocsik gyártásán túlmutató mobilitási szolgáltatóvá váljék azért, hogy reagáljon a jövő egyik nagy trendjére: az együttműködő, megosztott és fenntartható gazdaságra. Ebben a szellemben jelölték ki 2019-ben a SEAT-ot a teljes Volkswagen-csoport kompetencia központjává a mikromobilitás területén, hogy vezesse a városi mobilitással kapcsolatos új termékek és szolgáltatások stratégiájának kialakítását. Ennek érdekében a vállalat elindította a városi mobilitás stratégiai üzleti egységét, a SEAT Urban Mobility-t, és bemutatta az eScooter Concept tanulmány motorkerékpárt, a SEAT első motorkerékpárját, valamint az eKickscooter Concept termékeket, amelyek az elektromos EXS Kickscooter modellváltozatokat egészítik ki.

Mindezen túl a megújulási képesség és a teljes átalakulás példájaként a vállalat 2019-ben létrehozta a SEAT: CODE-ot, a szoftverfejlesztés minőségi szintű központját.  Az új laboratórium két fő dimenzió előmozdításán dolgozik a SEAT-on belül. Egyrészt arra törekszik, hogy erőteljesen vigye tovább a digitális átalakítást, és a folyamatok digitalizálása révén növelje a hatékonyságot. Másrészt erősítse az üzleti modelleket a mobilitás, az összekapcsolhatóság és a gépkocsi digitalizálása új koncepcióinak területén, különös tekintettel a SEAT-ra.

Ezen túl a vállalat 2020-ban megnyitja az új CASA SEAT-ot, azt a Barcelona szívében lévő központot, amelyet azért hoztak létre, hogy tisztelegjenek a SEAT 70 évvel ezelőtti születésének helye előtt.   A CASA SEAT lesz a gyülekezőhely a jövő mobilitásának felfedezéséhez, és több olyan sokirányú tevékenységnek is otthon ad majd, amely referenciaként szolgál Barcelona város kulturális programjában.

Az ipar jelene és jövője Spanyolországban

70 éves története során a SEAT a fenntartható növekedés állandó pályáján haladt, ami előre vitte a spanyol autóipart. Ahol a gépkocsigyártás 1953-ban 925 fővel megkezdődött, ott ma a SEAT-nál több mint 15.000 alkalmazott dolgozik, és ennek multiplikáló hatása van a beszállító iparra, összességében mintegy 100.000 munkahelyet teremtve. 2017-ben a vállalat az Egészségügyi és Rehabilitációs Központ (CARS Healthcare and Rehabilitation Centre) megnyitását követően a munkahelyi egészségvédelem referenciájává is vált a vállalati környezetben. Ez egy egyedülálló egészségügyi központ, amely megelőző és egészségügyi szolgáltatást, valamint rehabilitációs ellátást nyújt a vállalat több, mint 15.000 munkavállalója számára, és évente több mint 70.000 konzultációt folytat le.

2019-ben 11.157 milliárd eurós összforgalommal, a gépkocsik és az alkatrészek exportjával a forgalomból 81% -kal részesedve (9.041 milliárd euró), a SEAT Spanyolország vezető ipari exportőre volt. Hasonlóképpen, a SEAT martorelli gyára gyártja a legtöbb gépkocsit Spanyolországban, Európa második legnagyobb gépkocsigyártó piacán. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a SEAT 2019-ben 1,259 milliárd eurót különített el beruházásokra és a K + F ráfordításokra, ebből 27 millió eurót közvetlenül a martorelli létesítményeinek fenntarthatósági kezdeményezéseibe fektettek be a széndioxid kibocsátás csökkentése céljából. Egy ambiciózus környezetvédelmi stratégiának köszönhetően a gyárat 2030-ra nulla széndioxid kibocsátású üzemmé alakítják.

A vállalat a dolgozók egészségének megőrzése és a vállalati környezet kialakításának terén is igazodási pontot jelent a CARS Egészségügyi- és Rehabilitációs Központ 2017-es megnyitása után. A Központ egyedülálló orvosi központ, mely megelőző és egészségfenntartó kezeléseket és rehabilitációs lehetőségeket ad a vállalat több mint 15.000 dolgozójának, és mintegy 70.000 orvosi konzultációt valósít meg egy év alatt.

Együtt a múltban és a jövőben - a SEAT 6OO-astól a lélegeztető gépek gyártásáig

A SEAT 70 éve az emberek életének részévé vált egy olyan kihívást jelentő időben, mint például a COVID-19 válság, amikor meg akarta mutatni a társadalom és annak szükségletei iránti elkötelezettségét.  Ebben a nehéz időszakban a SEAT különféle kezdeményezéseket indított a vírus leküzdésére; így konkrétan a kórházak számára leginkább szükséges berendezések, például a lélegeztető gépek gyártását indította el. A 150 szakemberből álló csapat hetekig dolgozott a prototípus kifejlesztésén, a SEAT-nál kinyomtatott fogaskerekek, a sebességváltó tengelyek és a SEAT Leon ablaktörlő adaptált motorja felhasználásával.  Ennek eredményeként több mint 600 lélegeztető gépet gyártottak és küldtek a kórházakba egész Spanyolországban, amely a vállalt szerény hozzájárulása volt ahhoz, hogy   a jövő reményteli legyen, ahol együtt ismét kimerészkedünk az utcákra és az utakra annak érdekében, hogy apránként ismét élvezhessük a szabadságot.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; Seat

Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület202...., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.10...., Hungexpo:
Ipar Napjai

202....., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok 2020.08.07-09.

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre