Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Koronavírus: A Continental visszavonja 2020-as előrejelzését
2020.04.01
Forrás: Continental, Hírek
¤ A technológiai vállalat visszavonta a 2020-as előrejelzését a piac folyamatos bizonytalansága miatt
¤ Az első negyedév előzetes eredményei: az összevont árbevétel körülbelül 9,4-9,8 milliárd euró; a korrigált EBIT árrés körülbelül 2-3 százalék

¤  A lokációk 40 százaléka ideiglenesen leállította tevékenységét világszerte
¤  „Likviditásunk védelmének érdekében jelentősen csökkentjük költségeinket, és így képesek vagyunk továbbra is hatékonyan működni” - mondta Dr. Elmar Degenhart vezérigazgató
¤  2020. április 1-től Németországban mintegy 30 ezer alkalmazottat regisztráltak rövidített munkarendre
¤  Szolidaritás a kollégákkal: az igazgatótanács és a vezetőség tagjai világszerte lemondanak áprilisi fizetésük 10 százalékáról

Budapest, 2020. április 1. - A Continental technológiai vállalat visszavonja a jelenlegi pénzügyi évre vonatkozó előrejelzéseit a koronavírusjárvány által okozott korlátozások időtartamának bizonytalansága, valamint a termelésre, az ellátási láncra és a keresletre gyakorolt lehetséges következményei miatt. Ahogyan azt a vállalat a mai napon kötelező tájékoztatás során közzétette, a 2020-ra vonatkozó új előrejelzések ütemezése jelenleg nem határozható meg, mivel a helyzet továbbra is rendkívül dinamikusan változik. Korábban a Continental a jelenlegi év összevont árbevételét körülbelül 42,5-44,5 milliárd euróra, a korrigált EBIT árrést pedig körülbelül 5,5-6,5 százalék körülire számította.

A technológiai vállalat emellett közzétette az első negyedév előzetes üzleti adatait. Ezen adatok alapján a Continental azt várja, hogy az év első három hónapjában megközelítőleg 9,4-9,8 milliárd eurós összevont árbevételt és körülbelül 2-3 százalékos korrigált EBIT árrést ér el. Az Automotive Technologies csoportszektorban a korábbi Powertrain divízióval együtt körülbelül 5,7-5,9 milliárd eurós árbevétel és körülbelül 0 százalékos korrigált EBIT árrés várható. A Rubber Technologies csoportszektorban megközelítőleg 3,7-3,9 milliárd eurós árbevételre és körülbelül 7-8 százalékos korrigált EBIT árrésre számítanak.

"Válság idején a pénzügyi likviditás kiemelt prioritást élvez. Ennek érdekében csökkentjük költségeinket, optimalizáljuk működő tőkénket, és elhalasztjuk azokat a projekteket és beruházásokat, amelyekre a jelenlegi helyzetben nincs sürgősen szükség. Teljes gőzzel haladunk előre a kulcsfontosságú fejlesztési projektekkel, valamint a soron következő termelések beindítását érintő előkészítések esetén. Ily módon képesek vagyunk fenntartani hatékony és magabiztos működésünket."

- mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental vezérigazgatója.

Jelenleg a Continental világszerte működő 249 gyártási helyszínének több mint 40%-a néhány napra, vagy akár több hétre is szünetelteti átmenetileg tevékenységét az alkalmazottak védelme érdekében, valamint a kereslet visszaesésére reagálva.

A következmények a csökkentett munkaidő formájában már megjelentek. Csak Németországban 2020. április 1-jén mintegy 30 ezer alkalmazottat, tehát a jelenlegi munkaerő felét regisztrálták rövidített munkaidőre. Mindez az összes vállalati funkciót érinti, a gyártástól, valamint kutatástól és fejlesztéstől az adminisztrációig, beleértve a Continental hannoveri székhelyének alkalmazottait is. Egyes üzleti egységek már 2020 márciusának közepén elkezdték csökkenteni a munkaidőt.

Legsürgetőbb célunk az, hogy a kihívásokkal teli piaci változások fényében tovább és jelentős mértékben csökkentsük a készpénzkiáramlást. Az általunk megtett számos lépés összhangban van a vonatkozó piaci követelményekkel és a helyi hatóságok által kiadott rendeletekkel. Emellett a munkavállalók képviselőivel is folyamatosan egyeztetünk.” - foglalta össze Dr. Degenhart.

A vállalat elegendő likviditási tartalékaival kapcsolatban (2020. február 29-én a pénzeszközök és pénzeszköz-egyenértékesek körülbelül 2,3 milliárd eurón, a fel nem használt lekötött hitelkeretek mintegy 4,6 milliárd eurón álltak), Dr. Degenhart hozzáfűzte: „Erősek vagyunk, és továbbra is magabiztosak maradunk. Elvégre csapatunk már bizonyított válság során, mérlegünk pedig stabil. Ezért fogjuk tudni sikeresen kezelni ezt a válságot.

Dr. Ariane Reinhart, a Continental igazgatótanácsának emberi kapcsolatokért   felelős tagja hozzátette: „Megállapodtunk a munkavállalók képviselőivel, hogy az elkövetkező hetekben az összes rendelkezésre álló lehetőséget fel fogjuk használni a válság rugalmas kezelése érdekében. A jelenlegi szakaszban az alkalmazottaink és a munkahelyek védelme közös célunk. Az olyan intézkedések, mint a Németországban bevezetett rövidített munkaidő, segítenek nekünk ebben.

A koronavírus világjárvány eredményeként a németországi helyszíneken már hetek óta rövidített munkaidővel tervezik a munkát, és mindez a piaci helyzet alakulásától függően 6-12 hónapig is eltarthat. A rövidített munkaidő alkalmazásának mértéke és időtartama helyszínenként változó, a helyi körülményektől függ.

A Continental azokat az egyes országokban érvényben lévő lehetőségeket is megvizsgálja, ahol a rövidebb munkaidőhöz hasonló eszközök állnak rendelkezésre. A vállalat jelenleg azon is dolgozik, hogy miként támogathatja az érintett alkalmazottakat azokban az országokban, ahol nincsenek hasonló eszközök, amelyek biztosítanák az alkalmazottak fizetését.

Szolidaritás a kollégákkal: az igazgatóság és a vezetők lemondanak fizetésük egy részéről

A Continental igazgatótanácsa úgy döntött, hogy önként lemond április havi jövedelmének 10 százalékáról. Számos további vezető is elengedi fizetésének egy részét, átlagosan hasonló arányban járulnak hozzá a kezdeményezéshez. Egyes országokban, például Németországban, az igazgatótanács hamarosan felhívja a vezetőket arra, hogy hasonló módon fejezzék ki önkéntes szolidaritásukat. Ezzel kapcsolatban Dr. Degenhart az alábbit hozzátette: „A globális Continental csapat tagjai közül sokak jelenleg rövidített munkaidőben dolgoznak, vagy fizetéscsökkentést, illetve más korlátozásokat kell elfogadniuk. Ezért világszerte felkérjük vezetőinket szolidaritásuk és személyes támogatásuk kifejezésére. Az igazgatótanácsban példát szeretnénk mutatni, és elengedjük áprilisi alapbérünk 10 százalékát. Arra kérjük az összes vezetőt, aki ezt még nem tette meg, hogy kövessen minket, és tegyen hasonló pénzügyi felajánlást. Ez megmutatja, hogy nehéz időkben is határozottan összetartunk, és kölcsönösen erősítjük egymást a jövő érdekében.”

Ebben a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben mindannyiunknak cselekednünk kell - az „Egymásért” vállalati értékünk szellemében. Az értékeinken alapuló és értékorientált vállalati kultúránk képezi az alapot, amely segítségével sikerülni fog együtt leküzdenünk ezt a válságot.” – mondta Dr. Reinhart.

Az egyes régiókra és üzleti egységekre különbözően hat a termelés leállása

A termelés csökkenése leginkább a Continental európai, valamint Észak- és Dél-Amerikában található helyszíneit érinti. Kínában a vállalat a koronavírusjárvány kitörése után a helyi előírásoknak megfelelően leállította a termelést üzemeiben, majd 2020. február 10-től fokozatosan elkezdte újraindítani a tevékenységeket.

Bizonyos gyártósorok továbbra is működni fognak a Continental helyszínein világszerte, hogy a vállalat teljesíteni tudja szállítási kötelezettségeit. Továbbá az olyan termékeket, amelyek létfontosságúak az emberek szükségleteit kiszolgáló iparágak számára, mint például az orvosi technológia (például tömlők), vízművek, az élelmiszeripar vagy közművek, a ContiTech üzleti terület számos üzeme továbbra is gyártani fogja.

A Continental azokban a gyáraiban, ahol jelenleg is folyik a termelés az egész vállalatcsoportra érvényes járvány akciótervben rögzített, megfelelő felszerelésekkel védi alkalmazottait, valamint eleget tesz az egyes országok biztonsági előírásainak is. Az átfogó védelmi intézkedések minimalizálják a fertőzés kockázatát az érintett helyszíneken.

Azon alkalmazottak, akik tudnak otthonról is dolgozni, jelenleg főleg a szellemi munkakörben dolgozók 95 százaléka, azaz körülbelül 85 ezer ember így is tesz.

A 2020-as év korábbi kitekintése számokban

Részlet az azóta visszavont, 2020. március 5.-én közzétett kitekintésből:

Continental Group: az összevont árbevétel állandó árfolyamon számolva körülbelül 42,5-44,5 milliárd euro; a korrigált EBIT árrés körülbelül 5,5-6,5 százalék.

Automotive Technologies a korábbi Powertrain divízióval együtt: az árbevétel állandó árfolyamon számolva körülbelül 25,5-26,5 milliárd euro; korrigált EBIT árrés körülbelül 3-4 százalék.

Rubber Technologies: az árbevétel állandó árfolyamon számolva körülbelül 17-18 milliárd euro; korrigált EBIT árrés körülbelül 10-11 százalék.

www.continental.hu   


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor ; Continental


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre