Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre. Megfelelő időben az Ön cégét is eladhatjuk.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft: Világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken eladó.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.08.14.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Pozitív pénzügyi eredmények a SEAT-nál egy kihívásokkal teli év előtt
2020.03.30
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- Az értékesítés kétszámjegyű növekedésének eredményeként a legfontosabb pénzügyi mutatók rekord számokat mutatnak
- Az adózás utáni eredmény 17,5% -kal növekszik és eléri a 346 millió eurót

- A SEAT 1.259 milliárd eurót fordított a beruházásokra, kutatásokra és fejlesztésekre(+ 3%)
- Carsten Isensee: „A 2019. évi eredmények szilárd alapot teremtenek a jövő építéséhez”
- Wayne Griffiths: „A CUPRA kulcsszerepet játszik a vállalat működési eredményének hosszú távú növelésében”
- A társaság az alkalmazottak számára 1.550 euró nyereség alapú bónuszt fizet
- Carsten Isensee: „A koronavírus járványnak a globális gazdaságra és a SEAT 2020-as teljesítményére gyakorolt hatása megakadályoz minden megbízható előrejelzést”

Martorell / Budapest, 2020/03/30* – 2019-ben a SEAT fenntartotta az elmúlt négy év pozitív lendületét, és olyan pénzügyi eredményeket ért el, amelyek lehetővé teszik a 2020-as kihívások sikeres kezelését. A spanyol cég adózás utáni eredménye 346 millió euró, 17,5% -kal több, mint 2018-ban (294 millió). A növekvő eladások eredményeként a működési eredmény 57,5% -kal 352 millió euróra (2018: 223) emelkedett, míg a forgalom 11,7 százalékkal összesen 11,157 milliárd euróra növekedett, szemben a 2018. évi (9,991) értékkel.

A SEAT elnöke és a pénzügyekért és az informatikáért felelős alelnök Carsten Isensee hangsúlyozta, hogy „2019 pozitív év volt a SEAT számára. Az egész szervezet csapatmunkájának eredményeként kapott adatok optimális helyzetbe hoztak minket. A tavalyi eredmények szilárd alapot teremtenek a vállalat hosszú távú jövőjének felépítéséhez."

2019-ben a SEAT 1.259 milliárd eurót különített el beruházási programjának felgyorsítására, elsősorban új modellek fejlesztésére, ideértve az elektromos járműveket is. Ez 3% -kal több, mint 2018-ban (1.223), és ez a társaság történetének legmagasabb összege. Ebből a mennyiségből 705 milliót, a teljes forgalom 6,4% -át teljes egészében a kutatásra és fejelsztésre (K+F) fordították, 7,5% -kal többet, mint 2018-ban (656). A SEAT ráfordításai a spanyolországi 2019-es K + F kiadások csaknem 5%-nak felel meg, így a cég az ország vezető ipari kutató-fejlesztő befektetőjének számít.

Ezenkívül a működési cash flow 56,2% -kal 1.092 milliárd euróra (2018: 699) nőtt, amely a forgalom 9,8%-át teszi ki. A SEAT a működési cash flow szempontjából a 10 legjobb spanyol vállalat közé tartozik, amely bizonyítja pénzügyi fenntarthatóságát, valamint a jövőbeni beruházások önfinanszírozásának képességét.

Isensee rámutatott, hogy „ezek az adatok megmutatják a SEAT pénzügyi erejét. A társaságnak a költségek optimalizálása érdekében minden területen végrehajtott erőfeszítései lehetővé tették a termék költségek hatékonyságának növelését, beszállítóink körében az innováció elősegítését, és a közvetett költségek ellenőrzését. Fő célja a termékportfólió jövedelmezőségének javítása és a hatékonyság növelése, és működési hasznunk javítása.”

Értékesítés, a növekedés erős pillére

A SEAT kiszállítások record szintet értek el az elmúlt két év során: 574.078 járművet szállítottak ki 2019-ben, ami 10,9% -kal több mint egy évvel korábban. Ennek az eredménynek a pozitív alakulása a magasabb jövedelmezőséggel rendelkező járművek forgalomba hozatalán alapult. 2019-ben a SEAT járművenkénti átlagos bevételét 4,2% -kal autónként 15.050 euróra (2018: 14,450 euróra) növelte a SUVtípusoknak köszönhetően , hiszen a SEAT által 2019-ben eladott autók 44% -a volt Arona, Ateca vagy Tarraco illetve CUPRA. Az új márka jelentősen hozzájárult ezekhez az eredményekhez, az értékesítés elérte a 24.662 darabot, 71,8% -kal többet, mint az előző évben.

A SEAT-nál 2019-ben a járművek és az alkatrészek exportja elérte a forgalom 81% -át (9.144 milliárd euró), ez megerősíti a cég vezető helyét mint Spanyolország vezető ipari exportőre, mely az ország teljes exportjának körülbelül 3% át adja.

Ebben az összefüggésben és globális stratégiájának részeként a vállalat törekvései Latin-Amerika felé fordulnak azzal az ambícióval, hogy a jövőben ebben a régióban is növekedjen. Mexikó az első számú piac Latin-Amerikában, a tavalyi 24.314 kiszállított járművel, ami 5,4% -kal több, mint 2018-ban. A SEAT tavaly megkezdte kereskedelmi tevékenységét Chilében és bővítési tervet indított Kolumbiában. A márka 2020 februárjában növekedési stratégiát indított Peruban is.

Európában az autógyártó új értékesítési rekordot állított fel Németországban: 132.537 járművet értékesített, ami 16,1% -kos növekedést jelent, Spanyolországban pedig ismét piacvezető 107.954 szállított járművel, 0,2% -kos növekedéssel. Az Egyesült Királyságban, a vállalat harmadik legnagyobb piacán, az értékesítés tovább növekedett a record szintű 6.,822 darabra (+ 9,5%). A SEAT emellett a legmagasabb értékesítési eredményeit érte el például Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban, Izraelben, Svédországban és Dániában.

A SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke, Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója szerint „szállításaink már harmadik éve kétszámjegyű fejlődést mutatnak a piaci lassulás ellenére is. Ebben az évben a fő célunkat az értékesítés jövedelmezőségének javítása és piaci részesedésünk stabilizálása jelentette.” Griffiths hozzátette: „A CUPRA stratégiai prioritás a SEAT-on belül. Az emócionális modellek és a magasabb jövedelmezőségi ráta révén a CUPRA célja, hogy 1 milliárd eurós forgalmat érjen el, amikor valamennyi modellje a piacon van. A márka döntő jelentőségű a társaság működési hasznának növelésében."

Martorell, Spanyolország vezető autógyára

Ipari szempontból a SEAT járműgyártása 2019-ben 12,1% -kal nőtt, rekordot jelentő 592.019 autóra (2018: 528.293). 2019-ben a SEAT Martorellben, Kvasiny-ban és Mladá Boleslavban (Cseh Köztársaság), Wolfsburgban és Zwickauban (Németország), Palmelaban (Portugália) és Pozsonyban (Szlovákia) gyártott autókat.

2019-ben a SEAT Martorell összesen 500.005 járművet gyártott annak ellenére, hogy a gyár kénytelen volt leállni egy beszállító létesítményeiben bekövetkezett tűz miatt. Ezzel 2000 óta a legnagyobb termelési teljesítményét érte el. Ez az arány 5,4% -kal magasabb, mint 2018-ban (474.300), és lehetővé tette a Martorell számára megszilárdítani pozícióját mint a Spanyolországban legtöbb autót gyártó gyár, amely Európa második legnagyobb autótermelési piaca.

A Martorell az évet a maximális kapacitás 90% -át meghaladó kihasználtsági szinttel zárta, napi csaknem 2.300 jármű gyártásával. 2020-ban az üzem megkezdi az új Leon, SEAT és a CUPRA emblémával, és a CUPRA Formentor gyártását. Ezenkívül először fog elektromos járműveket gyártani a Leon sorozat plug-in hibrid változataival.

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a dekarbonizáció melletti elkötelezettségének részeként a SEAT 27 millió eurót különített el a martorelli üzem fenntartható kezdeményezéseinek beruházására a CO2-kibocsátás csökkentése céljából. A SEAT egy ambiciózus környezetvédelmi stratégián is dolgozik, a Move to Zero elnevezésű stratégián, amely többek között a CO2-kibocsátás csökkentését célozza az egész termékciklus során. E terv egyik fő célja a nulla szén-dioxid-lábnyom elérése a Martorell-üzemben 2030-ig.

A SEAT az 2019. december 31-én 14.663 fő alkalmazottal Spanyolország egyik legnagyobb munkáltatója. Az alkalmazottak 98% -a állandó szerződéssel rendelkezik. A rendkívüli eredményeknek köszönhetően a SEAT a történelem során a legmagasabb, 1.550 euró nyereséghez kapcsolódó bónuszt fog fizetni alkalmazottainak, amely a kollektív szerződésben meghatározottaktól 250 euróval magasabb, ezzel is elismerve, hogy döntő mértékben hozzájárultak a tavalyi eredményekhez.

2020 - kihívásokkal teli év

Az autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy keresztül, és az elkövetkező néhány év döntő jelentőségű, mély változásokat hozhat, amelyek az egész ágazatot érintik. A legközelebbi kihívások az elektromos jármű kifejlesztése, a kibocsátás csökkentési célok, az új mobilitás, az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a kedvezőtlen makrogazdasági forgatókönyv, amelyet a COVID-19 súlyos hatása nehezít, amely arra késztette a SEAT-ot, hogy Ideiglenes Foglalkoztatási Szabályzási Tervet indítson.

A SEAT elnöke, a pénzügyekért és az informatikáért felelős alelnök Carsten Isensee kijelentette, hogy „2020-ban nagyon keményen dolgozunk az üzleti életünket érintő különféle kihívások kezelésére, mint például a piacok visszaesése és különösen a COVID-19 hatásai. A koronavírus-járványnak a globális gazdaságra és a SEAT 2020-as teljesítményére gyakorolt hatása megakadályoz minden megbízható előrejelzést. Ebben az összefüggésben a likviditás biztosítására irányuló intézkedések végrehajtása rendkívül fontos lesz, amíg a válság folytatódik. Amikor vége lesz, akkor a mi prioritásunk a gyártás és értékesítés lehető leggyorsabb folytatása."

A jövő kihívásainak való megfelelés érdekében a SEAT 2019-ben stratégiai döntéseket fogadott el a fontos projektekkel kapcsolatban. Ennek megfelelően a Volkswagen-csoport márkáinak, piacának és gyártási rendszereinek stratégiai felülvizsgálata keretében a SEAT úgy döntött, hogy elhalasztja Kínába való belépését, és nem lesz része a JAC Volkswagen részvényesi struktúrájának, bár folytatja az együttműködést a tervezés és a K + F területén. Ezenkívül a Volkswagen vezeti a Csoport moduláris elektromos hajtású (MEB) platformjának fejlesztését a mintegy 4 méter hosszú elektromos járművekhez, és a SEAT aktívan együttműködik ezen a projekten a Csoport más márkákkal együtt.

Egyes piacokon, például az Egyesült Királyságban vagy Algériában, más bizonytalanságok vannak, amelyek akadályozhatják a vállalat tevékenységét. Algériában például 2019 közepén elfogadott szabályozási változtatásokat követően a SEAT, az ország többi gyártójához hasonlóan, abbahagyta a járművek összeszerelését. A SEAT és a Volkswagen-csoport jelenleg a hatóságokkal elemzi az algériai működés folytatásának lehetséges módjait, mivel fenntartják elkötelezettségüket és érdeklődésüket az ország és az egész régió iránt.

A SEAT és a CUPRA elektrifikációja elindul

A SEAT és a CUPRA öt új elektromos és plug-in hibrid modellt vezet be 2020-ban és 2021-ben, amelyek csatlakoznak a már forgalmazott SEAT Mii elektromos változatához. A Leon modellcsalád plug-in hibrid elektromos modelleket fog bemutatni a SEAT és a CUPRA márkanév alatt, a SEAT Tarraco-nak PHEV verziója lesz, a CUPRA Formentor, mint az első, a CUPRA márkához tervezett és kifejlesztett modell szintén rendelkezik majd hibrid elektromos változattal. Ezenkívül az el-Born lesz a cég második 100% -os elektromos járműve az elektromos Mii után.

A SEAT választék még hatékonyabb belső égésű motorokkal fog kiegészülni az elkövetkező néhány évben, hogy növeljék az ügyfelek számára elérhető lehetőségeket. Ebben az értelemben az új Leon benzin, dízel, plug-in elektromos hibrid, mikro-hibrid és sűrített földgáz verziókkal kerül forgalomba.

A vállalat 2020-ban folytatja a városi mobilitás iránti elkötelezettségét is, és közel 70 éves történetében először mutat be egy elektromos e-robogót és egy új elektromos rollert. 2019-ben a SEAT 11.000 darabot értékesített a SEAT EXS KickScooter termékéből. Ezekkel járművekkel és a folyamatban lévő termék offenzívával a SEAT arra készül, hogy együtt mozduljon az autóipar átalakulási folyamataival, és alternatív mobilitási szolgáltatásokat is kínáljon a jövőben.

(*) A SEAT pénzügyi kimutatásait a Spanyol Általános Számviteli Terv szerint, leányvállalatainak bevonása nélkül, egyénileg készíti el. A Volkswagen-csoport a nemzetközi számviteli standardokat (IAS / IFRS) alkalmazza, és konszolidálja a SEAT márka számait.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Miielectric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Seat

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

2020.08.18-19., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Technológiai bemutató202...., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.10...., Hungexpo:
Ipar Napjai


Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre