Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az ABB többségi tulajdonrészt szerzett az elektromos jármű töltési megoldásokat szállító kínai Chargedot vállalatban

2020.03.23

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB lezárta a Chargedot Shanghai New Energy Technology Co., Ltd. („Chargedot”) többségi részesedésének felvásárlására irányuló akvizíciót. A tranzakciót 2019. október 28-án jelentették be.


2009-es alapítása óta, a sanghaji központú Chargedot jelentősen hozzájárult az elektromos hajtású járművek elterjedéséhez Kínában. A vállalat egyen- és váltóáramú töltőállomásokat, valamint szoftverplatformot szállít az elektromosjármű-gyártókat, a töltőhálózat-üzemeltetőket és az ingatlanfejlesztőket is magába foglaló ügyfélkörnek. A mintegy 205 alkalmazottal működő vállalat további részvényeseinek sorában ott található a Shanghai SAIC Anyo Charging Technology Co., Ltd. is, amely a SAIC egyik leányvállalata.

Az akvizíció várhatóan tovább erősíti az ABB kapcsolatát a vezető kínai elektromosjármű-gyártókkal, és tovább szélesíti a vállalatcsoport e-mobilitási portfólióját a helyi követelményekre kifejlesztett hardver és szoftver megoldásokkal, illetve szolgáltatáskínálattal.

Előretekintő információkra vonatkozó nyilatkozat

A Chargedot akvizíciójáról szóló jelen sajtóközlemény előretekintő, jövőre vonatkozó információkat és kijelentéseket tartalmaz. Ezeket az előretekintő, jövőre vonatkozó információkat azok a kijelentések és állítások tartalmazzák, amelyek megfogalmazására olyan szófordulatok szolgáltak, mint pl. „arra számít”, „várhatóan”, stb. Az előretekintő nyilatkozatban foglaltak megvalósulása nem garantálható. Sok egyéb kockázat mellett azt sem lehet garantálni, hogy sikerül-e realizálni az akvizíciótól várt előnyöket és eredményeket. A jelen sajtóközleményben foglalt előretekintő információkat tanácsos együtt értékelni azzal a számos bizonytalansági tényezővel, amely kihatással van az ABB üzleti tevékenységére. E tekintetben azokra a kockázati tényezőkre hívnánk fel a figyelmet, amelyeket az ABB is ismertet a 2019. december 31-én lezárult évre vonatkozó éves beszámolójában (a beszámolót az ABB az Egyesült Államok Tőzsdefelügyeleti Bizottságának Form 20-F nyomtatványán tette közzé). Az ABB nem vállal kötelezettséget arra vonatkozólag, hogy az előretekintő információkat és nyilatkozatokat a legújabb fejlemények vagy az új információk függvényében módosítsa, majd újra közzétegye.

www.abb.hu   


Cégfelvásárlás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; IT, informatika ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: