Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


K e r e s ü n k termelő ipari cégeket fejlesztésre és felvásárlásra is, k o n k r é t befektetési és vételi i g é n y e k r e.
Eladó ipari cégek kínálatunkból: Mezőgazdasági gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Futárszolgálat, 39,9 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Péküzem, 85 M Ft ;
Eladó ipari ingatlan: Veterán autók tárolására ideális 10 ha erdőben 880 nm igényes épület eladó
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Keresünk eladó ipari céget Eladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

A cég eladása

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.03.28.
Kereső
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok
Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Mennyibe kerül valójában egy autó?
2020.03.12
Forrás: MorphoCom - LeasePlan Sajtóinformáció
BUDAPEST, 2020. március 12. – Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint 2019-ben több mint 15,3 millió új autót regisztráltak az Európai Unió területén, a magyar piacon pedig közel 158.000 új autó kelt el, ami jelentős, 16 százalékos növekedés 2018-hoz képest.

Évről-évre egyre többen döntenek az autóvásárlás mellett, sokan azonban hajlamosak megfeledkezni róla, hogy a jármű vételárán és az üzemanyagköltségeken túl egyéb rendszeres kiadásokkal is szükséges számolni. Egy átlagos autó fenntartása mindent összevetve havonta hozzávetőlegesen 150.000 forintba kerül, de típustól, felszereltségtől és állapottól függően ettől eltérő lehet. A flottakezelésben piacvezető LeasePlan összegyűjtötte, milyen költségtényezőkkel kell számolni egy autó üzemeltetése kapcsán, és hogyan szabadulhatunk meg a fenntartással járó ügyintézés terhétől. 

Milyen költségekkel jár egy autó fenntartása?
Ha autóvásárlásra adjuk a fejünket, gyakran csak egy egyszeri nagyobb kiadás, a vételár, valamint a várható üzemanyagköltségek lebegnek a szemünk előtt, pedig ezeken felül számos egyéb rendszeres költséget is figyelembe kell venni, amelyek összegét hajlamosak vagyunk alábecsülni. A gépkocsi-fenntartási költségek jelentősen eltérnek Európa különböző országaiban, de a LeasePlan nemzetközi felmérése szerint a havi európai átlag 208 000 forint (617 euró), míg Magyarországon a cég hazai adatai 150 000 forintos (445 eurós) átlagszintet mutatnak. 

A LeasePlan tapasztalatai alapján a leggyakoribb üzemeltetésiköltség-tételek, amelyekkel havi szinten számolni kell, az alábbiak szerint oszlanak meg:

•  Értékcsökkenés: erről gyakran megfeledkezünk, amikor magáncélra használunk egy autót. Ám az amortizáció az egyik legfontosabb költség, amelynek mértékére több tényező hatással van, köztük a szervizeltetések és a különböző káresemények. A céges autók esetében ráadásul ez teszi ki a havi fenntartási költségek legnagyobb részét. Az új autók gyorsan veszítenek értékükből, így az amortizáció a havi díjtételeknek átlagosan a 44 százaléka.

•  Kamat: kamattal mindenképpen számolnunk kell a fenntartás kapcsán. Amennyiben külső forrás bevonásával tudunk hozzájutni az autóhoz, úgy a törlesztőrészlet kamatát fizetjük meg, ám ha saját forrásból vásároljuk az autót, akkor az úgynevezett alternatív kamattal kell kalkulálnunk. Ez gyakorlatilag az az összeg, amelyet így nem tudunk más üzleti tevékenységbe fektetni, és ezért értékvesztéseként fogható fel. Ennek mértéke átlagosan 9 százalékra tehető.

•  Üzemanyag: a benzin, a gázolaj vagy a villamos energia a havi kiadások körülbelül 15 százalékát teszi ki. Költsége havonta változhat aszerint, hogy hány kilométert teszünk meg, mennyire terheljük az autót, mennyire kiegyensúlyozottan és milyen útviszonyok között vezetünk, továbbá mennyibe kerül az üzemanyag. Európai átlagban az üzemanyag-fogyasztás az elektromos autók esetében a leggazdaságosabb, csupán 7 százaléka a havi költségeknek, míg a dízelautóké 15, a benzineseké pedig 22 százaléka.

•  Szerviz, karbantartás és gumi: az általános javítási, karbantartási és gumiabroncs-díjak az autó üzemeltetésével járó költségek 12 százalékát jelentik. Az autónkra vonatkozó garancia annak időtartama alatt fedezi a váratlanul felmerülő javítások költségeit, de a rendszeres karbantartásokat, ellenőrzéseket és szolgáltatásokat (gumiabroncsok és olaj cseréje) nem. A szervizdíjakat természetesen a jármű típusa és felszereltsége is befolyásolja, általánosságban azonban elmondható, hogy az újonnan elérhető modellek elektronikája már jóval összetettebb, ezért a klasszikus kézi szerelés mellett számítógépes rendszerek segítségére is szükség van a javításokhoz, ami megnöveli a szervizköltséget. A villanyautók esetében pedig az autó súlya miatt felmerülő kopáskárok miatt lehet drágább a szervizelés.

•  Biztosítás: a kötelező felelősségbiztosítás és a CASCO biztosítás mellett felmerülő, totálkár vagy lopás esetén fedezetet nyújtó GAP biztosítás díja együttesen körülbelül 11 százalékot tesz ki a fenntartási költségekből.

•  Adók: új, saját tulajdonú autó beszerzésekor számolnunk kell a regisztrációs adóval, céges autó esetében pedig a gépjármű- és cégautóadóval is. Ehhez még hozzáadódik a 30 százalékos biztosítási adó is, amelynek alapja a felelősségbiztosítási díj. A fizetendő adók mértéke attól is függ, hogy benzines, dízel- vagy elektromos autót választunk-e. Az adók átlagban a költségek 6 százalékát jelentik.

•  Egyéb tételek: autóvásárláskor számolnunk kell különböző adminisztrációs költségekkel, így például az átírási illeték megfizetésével. Autónkra a legtöbb esetben vásárolunk autópályamatricát is, így a fenntartási költségeink közel 3 százaléka az ezekhez hasonló, egyéb tételekből áll.

Hogyan spórolhatunk a költségeken?
A fent részletezett rendszeres költségeket és az üzemeltetéssel járó rengeteg ügyintézést is figyelembe véve ma már nem feltétlenül éri meg a hagyományos autóbeszerzés. Céges autók esetében erre kínál előnyös alternatívát az operatív lízing, más néven tartós bérlet, melynek során az autó tulajdonosa a teljes futamidő alatt a lízingcég, így a tulajdonviszonnyal járó minden kötelesség és költség nélkül, mégis sajátunkként használhatjuk a járművet egy fix havi díjért cserébe, amelynek összege jellemzően bruttó 160.000-170.000 forint a LeasePlan adatai alapján. A legtöbb esetben ráadásul induló befizetés nélkül is megkaphatjuk a kiválasztott járművet, így a cég anyagi forrásai sincsenek lekötve a gyorsan amortizálódó autóban, hanem kamatoznak és beforgathatók az alaptevékenységbe. 

Ennek a konstrukciónak fontos előnye továbbá, hogy bérlőként nem kell számolnunk a maradványérték kockázatával, és nemcsak autót lízingelünk, hanem egy átfogó szolgáltatáscsomagot kapunk a havi díj részeként. Ezzel a fenntartási költségek mellett rengeteg időt spórolhatunk, és minden olyan ügyintézési nehézségtől is eltekinthetünk, amely az autó üzemeltetésével és karbantartásával jár. A futamidő végén pedig az autó eladásával sem kell foglalkozni, hanem csak leadni a kulcsot, és ha bevált a konstrukció, megújítani szerződésünket egy új autóra. 

Mit tartalmaz az operatív lízing havi díja?
•  finanszírozási díj: forint alapon, fix kamatozással, garantált maradványértékkel kerül meghatározásra. Értékcsökkenésből és kamatból áll. Az értékcsökkenés a jármű nettó beruházása és a maradványérték közötti különbözet egyenlően elosztva a teljes futamidőre. A kamat szintén egyenlően van elosztva a teljes futamidőre, így a finanszírozás végig állandó.
•  karbantartási átalánydíj: magában foglalja a kötelező szervizek díját, valamint a tervezett teljes futamidőre eső, rendeltetésszerű használat mellett felmerülő, teljes körű karbantartások költségeit. Ennek köszönhetően a műszaki meghibásodások javítása, kopó-forgó alkatrészek cseréje és a garancián túli javítások is díjmentesek. 
•  gumiabroncs átalánydíj: beleértve a tervezett futamidőhöz és futásteljesítményhez kalkulált, választott árkategóriájú téli és nyári gumiabroncsok árát, továbbá a szerelés, a tárolás és az állapotfelmérések költségeit. 
•  szervizügyintézés: a havi díj keretében a flottakezelő tartja a kapcsolatot a szervizekkel és az elszámolási ügyintézésbe is bekapcsolódik, így az autóhasználóra csupán az időpont-egyeztetés marad intézendő feladatként.
•  Assistance szolgáltatás (0-24 órás belföldi gépjárműmentés): Magyarország vagy Európa területén műszaki meghibásodás esetén ingyenes, nonstop telefonos segélyszolgálat. A jármű állapotától függően helyszíni javítás vagy tréleres szervizbe szállítás vehető igénybe. 
•  adók: a havi díj tartalmazza a biztosítási adót, a cégautóadót, illetve a gépjárműadót. A cégautóadó csökkenthető a gépjárműadó összegével, tehát ez utóbbi nem jelent plusz terhet. 
•  biztosítások: ide tartozik a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, valamint a CASCO és a GAP biztosítás.
•  biztosítási és bírságügyintézés: magában foglalja a káreseményekhez kapcsolódó ügyintézést, továbbá a bírságok kezelését is.
•  flottatanácsadás: nagyvállalatok több mint 10 autóból álló flottájának esetében egy kijelölt kapcsolattartó folyamatos pénzügyi és hatékonyságfejlesztési tanácsokkal, riportokkal, továbbá iparági szakértelemmel segíti a flotta kezelését, optimalizálását.
•  csereautó-szolgáltatás: karbantartások és javítások idejére.
•  üzemanyagkártya-menedzsment: egyszerűvé és átláthatóvá teszi az üzemanyaggal kapcsolatos elszámolásokat.
•  telefonos gépjármű-ügyintézés: a Driver Centeren keresztül.
•  digitális ügyintézési rendszer: a MyLeasePlan felületen könnyedén elintézhetők a céges autóval kapcsolatos ügyek, és akár kiegészítő szolgáltatást is megrendelhetünk ezen keresztül.

A LeasePlanről
A LeasePlan 1,9 millió autót üzemeltet több mint 30 országban. A több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező vállalat küldetése, hogy ügyfelei számára a legmagasabb szintű, jövőálló flottaszolgáltatásokat nyújtsa, és rugalmasan biztosítson számukra bármilyen autót, bármikor és bárhol. Ezáltal az ügyfelek a saját tevékenységük fejlesztésére koncentrálhatnak.  

A LeasePlan két jelentős és bővülő piacon tölt be vezető szerepet: a LeasePlan üzletág keretében új autókat mint szolgáltatást értékesít, CarNext.com üzletágával pedig a prémium minőségű, három-négyéves használt autók piacára koncentrál. A vállalat lízingtevékenysége a gépjárművek teljes életciklusára kiterjed a vásárlástól a finanszírozáson és üzemeltetésen át egészen a teljes körű szervizszolgáltatásig, amelyeket általában három-négyéves futamidejű szerződések keretében biztosít. A CarNext.com a legmegbízhatóbb használt autók teljes Európát lefedő digitális piactere, melynek segítségével bárki bármikor és bárhol könnyedén juthat a LeasePlan és partnerei flottáiból származó használt autókhoz. 

Az 1994-ben alapított LeasePlan Hungária Zrt. a LeasePlan Corporation NV csoport tagja, és Magyarországon a flottaüzemeltetés egyik vezető szakértője. További információért keresse fel a vállalat weboldalait: 
leaseplan.com  
autotartosberlet.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business

Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület2020.06.10-14., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.10...., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.08.07-09., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok 2020.08.07-09.

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre