Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.21.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Cobotok bevezetése: Mire kell figyelni
2020.02.19
Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
10 év telt el azóta, hogy az együttműködő robotok megjelentek a gyártói oldalon. Először ugyan a fejlesztési központjaikban laboratóriumi körülmények között tesztelték az 1-2 megvásárolt robotot a globális gyártócégek hiszen azok korábban még nem voltak láthatók gyártói oldalon.

A cobotok azonban jelenleg is keményen dolgoznak a világ számos ágazatában.

Azoknak a kis- és közép méretű gyártócégeknek, akiknek nem áll rendelkezésére egy automatizálási mérnök csapat, a cobotokat valóra vált álomnak tekinthetők. Ezeket a vállalatokat különösen érzékenyen érintheti a munkaerőhiány, a gazdaság változékonysága és a verseny nyomása, így sokuk számára gyökeres változást jelent a cobotok bevezetése különösebb idő, tehetségek és pénz beruházása nélkül.

Amiket a leggyakrabban hallok ezektől a vállalatoktól beszélgetésink alapján az az, hogy „Hogyan lehet elindulni?”. Természetesen minden vállalat más és más, de van néhány dolog, amit a cobotok működésbe helyezése előtt minden gyártónak javaslok, hogy vegye fontolóra. Vigyázz az emberekre a munkahelyeden. Amit látsz segít azonosítani, hogy mi az ideális a cobotokkal történő automatizáláshoz: Hol vannak azok az emberek, akik valamilyen aspektusból arra várnak, hogy a munkafolyamat befejeződjön?

Bármikor, ha egy ember egy folyamat befejezésére vár mielőtt továbbléphetne a következőre, pénzt és időt pocsékol.

A kaliforniai Glidewell Laboratóriumai fogkoronákat készítenek 10 percig tartó maratási ciklusokban, ami azt jelentette, hogy lehetetlen volt a gépekre kezelőket állítani. A vállalat ma már UR cobotokat alkalmaz a kamrákban, ahol minden cobot négy maratógépet képes kezelni, ezzel lecsökkentve a ciklusidőt 27 óráról 18 órára, és emellett pedig két marószerszámot takarít meg műszakonként.

Melyek azok a feladatok, amelyek túl egyszerűek ahhoz, hogy arra emberi erőforrást pazaroljunk?

Gondoljunk olyan folyamatokra, mint az alkatrészek dobozokba helyezése, a CNC-gépek kiszolgálása, az alkatrészek átvitele az egyik sorról a másikra, a csavarok behelyezése, a forgó indexáló asztal be- és kirakodása. Ha egy cobot meg tudja ezeket csinálni, miért nem adhatunk az embernek valami értékesebb feladatot.

A tajvani BTC Mold fröccsöntő cégnél a UR cobotok a munkaköltségek több mint 35%-át megtakarították, súlyos munkaerőhiányt oldottak meg illetve jelentős mértékben csökkentették a foglalkoztatás körében bekövetkező veszélyek kockázatát a gyárakban. Ahelyett, hogy egy alkalmazott többször lehajolna a késztermékek becsomagolása érdekében, beprogramozhatják a cobotokat, hogy megcsinálják ezt nekik.

Milyen folyamatokat lehet átengedni vagy melyeknek van sok részfeladata?

Láttam olyan eseteket, amikor egy feladat lépéseit összekapcsolták egy „kezdetétől a végéig modellben”, annak érdekében, hogy a munkát kevésbé unalmassá tegyék, de az tény, hogy az unalmas feladatok sorozata valószínűleg továbbra is unalmas marad.

Vegyünk például olyan feladatokat, ahol egy embernek egy vagy két dolgot kell csak csinálnia. Az emberekkel ellentétben, a robotok olyan „kezet” használnak, amelyek jellemzően egy vagy két dolog elvégzésére képes. A robotokat azonban megkérhetjük arra, hogy több feladatot is ellássanak, de ez gyakran megköveteli, azt, hogy a robotokon kezet cseréljenek, amely ugyan megvalósítható, de költségesebb és bonyolultabb is. A tipikus kétlépcsős feladatok egyik példája továbbá megköveteli a gép egy részének kikapcsolását és ellenőrzését.

Miamiban a Creating Revolutions gyárban, egy UR3 cobot számos lépést elvégez a vendéglátóipar személyhívó eszközök elkészítésében. A cobot ügyesen kezeli a fúrást, forrasztást, a szilikon adagolást és a könnyű szerelési feladatokat, ezzel lehetővé téve a vállalat számára, hogy a hulladék mennyiségét közel nullára csökkentsék, miközben a termelés hatékonyságát csaknem ötszörösére növelik.

Mely alkalmazottak nem mosolyognak?

Ha egy személy arckifejezése vagy testbeszéde unalmat, frusztrációt vagy egykedvűséget sugall, akkor lefogadhatjuk, hogy nem használja ki azt a potenciált, amellyel valódi értéket teremthetne a folyamatokban.

Az ohioi Hamiltoni Thüssenkrupp Bilsteinben, a robotokat Quenna Quarles üzemeltető vette át, aki a UR10 cobotok által automatizált gépek felügyeletével foglalkozik. „Rengeteg fájdalom és kín ért a múltban, azzal hogy folyamatosan fizikailag kellett ütnöm, ahhoz hogy ezt megmozdítsam.” – mondta. „Most már sokkal gördülékenyebben megy a termelés és az én feladatom is jelentősen könnyebb lett, mivel csak beteszem a csöveket és hagyom, hogy a cobotok elvégezzék a többi teendőt.”

Mit csinál az ember a kezével?

Az embereknek csodálatos kezeik vannak, amelyekkel nagyon sok és bonyolult dolgot meg tudnak csinálni. A robotok azonban nem ennyire szerencsések. Sok közülük egyszerű vákuum szívó csészés megoldást használ, abból a célból, hogy felemeljen valamit; vagy kétujjas megfogókat, hogy megfogjon egy olyan részt, mint ahogyan te, vagy akár egy pohár vizet. Ha a feladathoz kézügyesség szükséges, akkor a cobotok még nem jelentenek megoldást a problémára.

Az ellenálló hegesztőkbe való alkatrészek be- és kirakodása nem volt keresett munka az gépkezelők körében az ohioi T&W Stamping-ban. A vállalat UR10-et telepített a heggesztőkamrákba, amely ezzel felszabadította a kezelőjét, hogy a bonyolultabb feladatok elvégzésére tudjon koncentrálni, ezzel 40%-os hatékonyságnövelést eredményezve.

A robotok nagyon sok mindent kínálnak. Ha azon tűnődik, hogy az automatizálás elősegítheti-e a termelékenység növelését, a minőség javítását és az alacsonyabb költségeket, kezdje azzal, hogy meglátogatja a termelési részleget és megfigyeli az alkalmazottakat munkavégzés közben. Garantálom, hogy ez sokatmondó lesz azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan kell elkezdeni az automatizálást.

Mit lát, amikor megfigyeli az embereket munkavégzés közben? Melyek azok a feladatok, amelyeket jobb lenne, ha egy cobot végezne?

Jim Lawton, alelnök, termékmenedzser, Universal Robots

www.universal-robots.com 


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika ; Universal Robots ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; CNC ; Műanyag ; Élelmiszer


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤95
Hirdetések19
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás78
* NEWS *7420
Ipari cégek2388
Ipari hírek7404
Business4693
Autó, jármű, közlekedés5787
BUD328
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 215
e-sport17
Audi521
Mercedes894
Opel305
Suzuki267
BMW293
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1112
Rába112
Scania446
Robot, automatika1074
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia130
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő231
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika894
Internet557
YouTube96
D nyomtatás66
Fém, gépipar1395
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer216
FMCG, kereskedelem36
Logisztika312
Ingatlan, építőipar370
Energia, közmű, akkumulátor1404
Solar80
Bosch791
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás910
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch négymilliárd euró árbevételt ért el az Ipar 4.0-val egy évtized alatt
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre