Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


K e r e s ü n k termelő ipari cégeket fejlesztésre és felvásárlásra is, k o n k r é t befektetési és vételi i g é n y e k r e.
Eladó ipari cégek kínálatunkból: Mezőgazdasági gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Futárszolgálat, 39,9 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Péküzem, 85 M Ft ;
Eladó ipari ingatlan: Veterán autók tárolására ideális 10 ha erdőben 880 nm igényes épület eladó
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Keresünk ipari cégeket Eladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

A cég eladása

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.01.20.
Kereső
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok
Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

2019 harmadik negyedévének pénzügyi eredményei
2019.10.24
Forrás: ABB, Hírek
Az ABB a kedvezőtlenebb piaci feltételek ellenére is jól halad a kitűzött célok elérése felé.
– A teljes rendelésállomány -1%*1-kal csökkent, míg a teljesítésre váró rendelésállomány +3%-kal nőtt

– Az árbevétel és a gyorsan számlázható rendelésállomány aránya (book-to-bill ratio2) egyaránt stabil, kiegyensúlyozott volt

– Az üzemi EBITA marzs*2 11,7% volt, +20 bázisponttal emelkedett; alakulását az átállásból és az üzletrészek eladásából eredő költségek 70 bázisponttal befolyásolták

– A folytatódó tevékenységek adózott nyeresége 422 millió USD, -1%-kal csökkent

– A nettó jövedelem 515 millió USD, ami -15%-os csökkenésnek felel meg

– A működési EPS2 0,33 USD, -7%*3

– Az üzemi tevékenységek cash-flow-ja +19%-os emelkedést mutatott, értéke 670 millió USD; egész évre stabil, kiegyensúlyozott készpénztermelő képességet várunk

– Az ABB 2020. március 1-ei hatállyal Björn Rosengrent kinevezte vezérigazgatónak

A vállalatcsoport a vevői piacokat, de főként a robotikát és az automatizálást negatívan érintő, gyengébb makroökonómiai körülmények ellenére is szilárd teljesítményt ért el a harmadik negyedévben,” – nyilatkozat Peter Voser, az ABB elnök-vezérigazgatója.

Peter Voser a negyedév értékelését így folytatta: „Tartjuk a kitűzött irányt, törekszünk a hosszú távú növekedés elérésére, a kereslet gyengülése miatt továbbra is kiemelt területként kezeljük a költséggazdálkodást, és jól haladunk a vállalat átalakítási programjának végrehajtásával is. Folytatjuk a stratégiánk megvalósítását, amivel párhuzamosan erősítjük a nagyobb, önálló döntési hatáskört és kimagasló teljesítményt elősegítő vállalati kultúra kiépítését.

MUTATÓK ; VÁLTOZÁS ; VÁLTOZÁS
(millió $, ha másképp nincs jelölve)
Q3 2019 ; Q3 2018 ; US$ ; Összehasonlító alapon*1 ;9M 2019 ; 9M 2018 ; US$, Összehasonlító alapon*1

Megrendelések: 6.688 ; 6.917 ; -3% ; -1% ; 21.702 ; 21.605 ; 0% ; +1%

Árbevétel: 6.892 ; 7.095 ; -3% ; 0% ; 20.910 ; 20.267 ; +3% ; +2%

Működési eredmény: 577 ; 617 ; -6% ;  ; 1.290 ; 1.951 ; -34% ;  ;
    
Üzemi EBITA*2: 806 ; 814 ; -1% ; 0%*4 ; 2.397 ; 2.421 ; -1% ; +3%*4

a működési bevétel %-ában: 11,7% ; 11,5% ; +0,2pont ;  ; 11,5% ; 11,9% ; -0,4pont ;  ;
    
A folyamatos tevékenységből származó bevétel (veszteség) adó nélkül:
422 ; 427 ; -1% ;  ; 783 ; 1.365 ; -43% ;  ;
    
Az ABB-nek tulajdonítható nettó jövedelem:
515 ; 603 ; -15% ;  ; 1.114 ; 1.856 ; -40% ;  ;
    
Alap EPS ($): 0,24 ; 0,28 ; -15%*2 *3 ;  ; 0,52 ; 0,87 ; -40%*3 ;  ;
    
Működési EPS ($)*2: 0,33 ; 0,34 ; -3%*3 ; -7%*3 ; 0,98 ; 1,03 ; -6%*3 ; -5%*3

Működési tevékenységből származó cash flow*4:
670 ; 565 ; +19% ;  ; 414 ; 1.057 ; -61%
    
2018. december 17-én az ABB bejelentette, hogy az Energetikai Hálózatok (Power Grids) üzletágát eladta. Következésképpen az Energetikai Hálózatok üzletág eredményeit megszűnt tevékenységként mutatjuk. A vállalat minden időszakra vonatkozó eredményeit ennek megfelelően módosítottuk.

A vállalatcsoport harmadik negyedévi eredményei

A vállalatcsoport Villamosítás és Hajtások üzletágai stabil eredményt értek el, míg a Robotika és a Gyártásautomatizálás eredményét erős, kedvezőtlen piaci viszonyok fékezték. Az Ipari Automatizálás divíziónk egyik nagy projektjének újraértékelése szintén negatívan hatott a pénzügyi eredményeinkre,” – közölte Timo Ihamuotila, az ABB pénzügyi igazgatója.

A teljes évre egészében véve az árbevétel kismértékű emelkedését és az üzemi marzsok javulását várjuk. Bizakodásra ad okot, hogy a GEIS beintegrálása és az ABB-OS működési modell bevezetése máris pozitív hatást gyakorol a vállalatcsoport hosszú távú teljesítményére.

A vállalatcsoport eredményeinek összefoglalása

A negyedév során az Ipari Automatizálási üzletágban az egyik nagy projektet újra kellett értékelni. Ennek eredménye 1 százalékkal csökkentette a teljes árbevételt. A 11,7 %-os üzemi EBITA marzs alakulását néhány tényező együttesen 190 bázisponttal befolyásolta. Megközelítően 90 bázispontos hatást gyakorolt a marzsra az Ipari Automatizálásban végrehajtott projekt-átértékelés, közel 70 bázispontra tehető az üzletrészek eladásából és az átalakításokból eredő hatás, illetve megközelítően 30 bázispontos hatás tulajdonítható a korábbi, nem alaptevékenységekkel összefüggő költségeknek.

A folytatódó tevékenységek üzletági szinten annak ellenére is erős teljesítményt értek el, hogy a Robotika és Gyártásautomatizálás üzletágnak kedvezőtlen piaci körülmények között kellett teljesítenie. Az előző év hasonló időszakával összevetve, a jelenlegi eredményre pozitívan hatott a nagyvállalati és az egyéb üzemi EBITA (Corporate&Other operational EBITA) kedvező alakulása, ami főként a szervezetegyszerűsítési programnak, az üzletrész eladásokból és átszervezésekből eredő költségek folytatódó csökkentésének, valamint a nem alaptevékenységek javuló eredményeinek köszönhető.

A nettó jövedelem alakulására a megszűntetett tevékenységek alacsonyabb nettó jövedelme is hatást gyakorolt.

Az átalakítási program eredményei

Jól halad az egyszerűbb szerkezeti felépítésű, a piaci változásokra gyorsan reagáló és vevőorientált vállalati szervezet kiépítését célzó programunk végrehajtása. Az új működési modell kiépítését célzó ABB Operating Systemmel kapcsolatos ez évi munka főként az ABB szervezetének újradefiniálására irányul. A különböző funkciókhoz és country-szervezetekhez tartozó vállalatcsoport-szintű munkavállalók üzletágakhoz történő áthelyezésének rendszere 2019. október 1-re kialakításra került. A vállalatcsoport regionális szervezetének megszüntetése várhatóan ez év végére véget ér.

Az ABB a szervezetegyszerűsítési program végrehajtásából vállalatcsoport-szinten közel 500 millió USD/év összes költségmegtakarítást kíván elérni. Várhatóan teljesül a 2019-re előirányzott 150-200 millió USD költségmegtakarítás, és tartható lesz a 2021-re tervezett megtakarítási szint is.

Folynak az Energetikai Hálózatok divízió kiválásával kapcsolatos munkák is. A különböző funkciókhoz és országos szervezetekhez tartozó, de már a jövőbeni szervezetet támogató vállalatcsoport-szintű munkavállalók áthelyezése folyamatban van. Az ABB várakozásai szerinti az Energetikai Hálózatok üzletág 2020. január 1-től kezdve már önállóan működik tovább az ABB-n belül. Az ütemterv szerint halad az Energetikai Hálózatok divízió eladásával kapcsolatos tranzakció lezárása is, így a tranzakció várhatóan 2020 első félévében lezárásra kerül.

További információk

A III. negyedév eredményeinek sajtóközleménye és prezentációja az ABB News Center honlapján (link: www.abb.com/news) és az Investor Relations honlapján (link: www.abb.com/investorrelations) érhetők el.

Jegyzetek:

*1  A megrendelések, a teljesítendő megrendelések és a bevételek növekedési rátái összehasonlítható alapon (a helyi valuta a felvásárlásokkal és értékesítésekkel korrigálva).

*2  A nem GAAP szerinti egyeztetésekért lásd a „2019. III. negyedévi pénzügyi információk” című anyag (link: Q3 2019 Financial Information)  „Kiegészítő egyeztetések és definíciók” fejezetében.
    
*3  Az EPS növekedési rátája nem kerekített számokkal számítva. Az egy részvényre jutó, összehasonlítható működési eredmény konstans devizában (2014-es árfolyam, az üzleti portfólió változásaival nincs kiigazítva).
    
*4  Konstans deviza (a portfólióváltozással nincs kiigazítva).
    
*5  A nem GAAP szerinti egyeztetésekért lásd a „2019. III. negyedévi pénzügyi információk” című anyag (link: Q3 2019 Financial Information)  „Kiegészítő egyeztetések és definíciók” fejezetében.

www.abb.hu 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; ABB

Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

2020.01.22-25., Hungexpo:
AGROmasEXPO

Agrárgép Show

Szőlészet és Pincészet

Magyar Kert

2020.02.27-03.01., Hungexpo:
Boat Show

2020.02.13-16., Hungexpo:
FeHoVA


2020.04.01-05., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.05.05-08., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.08.17-09., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok 2020.08.07-09.

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre