Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.24.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

A Siemens Mobility és partnerei elindítják az „Önvezető villamos a kocsiszínben" elnevezésű kutatási projektet
2019.10.21
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
A Siemens Mobility, a ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH (ViP), a Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT), a Klímavédelmi, Energetikai és Mobilitási Intézet (IKEM), a Codewerk GmbH és a Mapillary közös kutatást terveznek a teljesen automatizált villamos kocsiszínek témájában.

Az „AStriD” (Autonomous Tram in Depot, azaz Önvezető villamos a kocsiszínben) elnevezésű projektet a Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium (BMVI) finanszírozza a „Modernity Fund” (mFUND, azaz Modernitás Alap) kutatási kezdeményezés részeként.

Az önvezető villamosok felé vezető úton az AStriD jelenti a következő nagy mérföldkövet. A kocsiszínben végzett időigényes tolatási műveletek automatizálásával nagyobb támogatást kívánunk nyújtani az ügyfeleinknek ahhoz, hogy fenntartható értéket hozzanak létre a teljes életciklus során, és garantálni kívánjuk a rendelkezésre állást", magyarázta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.

A kutatási és fejlesztési projektet a Verkehrsbetrieb Potsdam által üzemeltetett kocsiszínben fogják végrehajtani, a cél pedig az, hogy önvezető villamosok üzemeltetésére alkalmas digitális kocsiszínt alakítsanak ki. A projekt műszaki megvalósíthatóságát a kocsiszínben végzett önvezető műveletekkel fogják bemutatni, például villamosmosón keresztül átvezetik a villamosokat egy mellékvágányra. A kocsiszínek automatizálását középtávon megoldhatóvá kell tenni, mivel ez jelenti az önvezető villamosok alkalmazásának első fázisát. A fejlesztési projekt kezdettől fogva figyelembe fogja venni az önvezető villamosok jóváhagyásához és üzemeltetéséhez szükséges jogi keretfeltételeket, valamint az üzemeltetéshez szükséges gazdasági keretet. Az AStriD projekt 2019 októberében indul, és három évig tart.  

A partnerek különböző munkacsomagokra bontották a projektet. A Siemens Mobility GmbH fejleszti ki a kocsiszínben önvezető módon közlekedő villamost, amelyet a Codewerk által szállított adathubon keresztül integrálnak az adat- és rendszerkörnyezetbe, majd Mapillary digitális térképpel lokalizálják és követik nyomon.

A ViP biztosítja a villamos és a kocsiszín infrastruktúrát, valamint a szükséges adatokhoz, rendszerekhez és létesítményekhez való hozzáférést, és értékeli az eredményeket a kocsiszín üzemeltetőjének szempontjából. „Örülünk, hogy ismét Potsdamot választották a projekthez. Nekünk és az egész iparágnak sokat segít majd az azonnal végrehajtható intézkedések gyakorlati bemutatása. Meg fogjuk vizsgálni, hogy az időigényes tolatási műveleteket hogyan lehet teljes mértékben automatizálni a kocsiszínben. Ez érdekes lehetőség mind a jelenlegi kocsiszín, mind egy esetleges későbbi, Potsdam északi részén kialakítandó bázis számára", magyarázta Monty Balisch, a ViP ügyvezető igazgatója.

A KIT keretében működő Adatfeldolgozási Technológia Intézet (ITIV) a kocsiszínek specifikálásában és digitalizálásában, a folyamatok automatizálásában, valamint a szükséges adatok meghatározásában szerzett tapasztalataival járul hozzá a projekthez. „Ebből az igényből automatikus rendszerek fognak kialakulni, különösen a mobilitás területén. A kocsiszín nagyrészt zárt környezetében ideális alkalmazási területet látok", közölte Eric Sax professzor, a KIT munkatársa. „Örülünk, hogy a legújabb kutatási eredményeinkkel és azok villamos kocsiszínben való alkalmazásával segíthetjük az AStriD projektet."

Az IKEM a projekt jogi és gazdasági kérdéseit fogja elemezni és felmérni. „Az a tény, hogy nincs vezető a járműben, aki hivatkozási alap lehetne a magatartási követelmények és a felelősség vonatkozásában, jelentős jogi kihívásokat jelent, és különösen az üzemeltetés jóváhagyásában jelent nehézségeket. Kereskedelmi forgatókönyvek, költségszámítások és az alkalmazás tervezése szempontjából azonban nem csak egyszerűen arról van szó, hogy a vezető mint költség kiesik. A rendszer más funkciói ugyanis nagyobb fontosságot kapnak, és az új technológiát is figyelembe kell venni üzemeltetési és költségtényezőként. Valójában teljesen új működési modellt kell kialakítani a kocsiszín számára - a projekt ki fogja fejleszteni ezt a modellt, és amennyire lehet, támogatja költségbecslésekkel. Az IKEM meg fogja válaszolni az ilyen kérdéseket, amelyek felmerülnek a projekt során, a projekt partnerekkel és a szükséges külső partnerekkel együtt", magyarázta Matthias Hartwig, az IKEM Mobility csoportvezetője.

A Codewerk az ipari rendszerek specialistája, és többek között a gördülőállomány adatkommunikációjához szükséges szoftvert fejleszti. Ebben a projektben a Codewerk fogja kezelni a cloud és edge komponenseket az összes rendszer adatainak integrálásához. „Az automatizált vezetés vonzóbb közlekedési móddá teheti a vasutat. Az AStriD projekttel a Codewerk klímabarát technológiába kíván befektetni, és meg akarja erősíteni a versenyhelyzetét", mondta Christian Grund, a Codewerk ügyvezető igazgatója.

A Mapillary felhő alapú online platformot nyújt a projekt számára az utcaképek és a releváns információk közös gyűjtéséhez és biztosításához. Az adatokat mesterséges intelligenciával fogják elemezni, és digitális térképek készülnek majd belőlük. „A mobilitás jellege változóban van, az elkövetkező években önvezető autókat és villamosokat egyaránt látni fogunk az utakon, és ez teljesen újfajta követelményeket támaszt a térképekkel szemben. A térképek már nemcsak arra kellenek, hogy az emberek eljussanak A-ból B-be, hanem az önvezető járműveknek is szükségük lesz rájuk. Ebben tud segíteni a Mapillary az utcaszintű képek értelmezésében szerzett tapasztalataival. A számítógépes látással és az utcaképekkel megtanítjuk a villamosokat arra, hogy felismerjék és megértsék a környezetüket",
közölte Peter Kontschieder, a Mapillary kutatási igazgatója.

Az mFUND a BMVI-n belül:

Az mFUND kutatási kezdeményezés keretében a BMVI 2016 óta támogatja a Mobility 4.0-hoz szükséges, adat alapú digitális alkalmazásokra irányuló kutatási és fejlesztési projekteket. A pénzügyi támogatáson túl az mFUND különböző rendezvények segítségével is elősegíti a politikai, üzleti és kutatási élet szereplői közötti hálózatok kialakítását, és hozzáférést ad az mCLOUD adatportálhoz.
További információ: www.mfund.de.

A Siemens Mobility a Siemens AG önálló vállalata. A közlekedési megoldások terén 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens Mobility folyamatosan fejleszti a portfólióját a központi területeken, így a gördülő állomány, a vasúti automatizálás és villamosítás, a kulcsra kész rendszerek, az intelligens forgalmi rendszerek és a kapcsolódó szolgáltatások terén. A digitalizálásnak köszönhetően a Siemens Mobility világszerte lehetővé fogja tenni a mobilitási szolgáltatók számára az infrastruktúra intelligens átalakítását, az érték fenntartható módon történő növelését a teljes életciklus során, az utazási élmény javítását és a rendelkezésre állás garantálását. A 2018. pénzügyi évben, amely 2018. szeptember 30-án zárult, a volt Siemens Mobility divízió 8,8 milliárd EUR bevételt könyvelhetett el, és világszerte 34.200 főt foglalkoztatott.
További információ: www.siemens.com/mobility.

www.siemens.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre