Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


ARENA2036: A jövő gördülékeny autógyára
2019.05.17
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Az autóipar nagy kihívás előtt áll: Milyen lesz majd a jövő autója? A KUKA a jövő gördülékeny autógyártásán dolgozik.

ARENA2036: Egy kiemelt új projekt indulása

Az autóipar nagy kihívás előtt áll: Milyen lesz majd a jövő autója? Hogyan egyeztethető össze a termelés az új, folyamatosan változó körülményekkel? Az ARENA2036-on, a téma legnagyobb német kutatási platformján több, mint 30 vállalat és tudományos intézmény szakértője dolgozik a jövő értékteremtésére vonatkozó közös elképzeléseken. Közreműködik a KUKA is. Az automatizálási megoldások vezető gyártójaként betársult a KUKA az ARENA2036 egyik legnagyobb közös projektjébe, melynek keretében gördülékeny gyártási módszereket fejlesztenek és tesztelnek az Ipar 4.0 számára.

Eszmecsere a tudomány és gazdaság találkozási pontjában

2013-ban a stuttgarti egyetemen jött létre az ARENA2036, a világ egyik legmodernebb kutatógyára, amely a termelés, munka és mobilitás témáját tűzte zászlajára. A KUKA a különböző területekről érkező 30 résztvevő egyike, partnerei tudományos intézmények – pl. a Fraunhofer IPA & IAO vagy a Német Űrközpont (DLR) –, valamint vállalatok – pl. a Siemens, Bosch vagy a Daimler. – A tudomány és gazdaság találkozási pontján létrejövő projektek lehetőséget teremtenek számunkra, hogy mi magunk alakítsuk a jövő termelését – mondja Matthias Paukner, a KUKA Automotive Technology Solutions projektvezetője. És fontos impulzussal szolgálnak az egyéni fejlesztőmunkához. – A partnereinkkel való eszmecsere révén már ma tudjuk, hogy milyen igényekkel lép fel a jövő ipara, és reagálhatunk azokra – magyarázza a projektvezető.

Az „ARENA2036 fluPro” fejlesztési projekt célja

A KUKA 2018. októberében csatlakozott először az ARENA2036 nagy közös projektjéhez. A „Fluide Produktion (fluPro)” projekt célja a termelés még erősebb hálózatba kapcsolása és variálhatóbbá tétele. A kutatási-fejlesztési feladatokhoz egy 10 000 négyzetméteres, korszerűen felszerelt csarnok áll rendelkezésre. Az aktuális projekt középpontjában a stuttgarti egyetem területén található kutatási központ óriási létesítménye áll. A KUKA több robottal támogatja az ARENA2036 projektet: KR60, KR360, Cobot LBR iiwa, KMR iiwa und KMP1500. Ezek a robotok mind a bi- és multilaterális kutatási projektekben, mind a „fluPro” fejlesztési projektben alkalmazásra kerülnek.

"A tudomány és gazdaság találkozási pontján létrejövő projektek lehetőséget teremtenek számunkra, hogy mi magunk alakítsuk a jövő ipari termelését."
- Matthias Paukner, KUKA projektvezető, Automotive Technology Solutions

Dinamikus gépstruktúrák leképezése

A „Gördülékeny gyártás” projekt célja, hogy rugalmas modulokra bontsa a gyártóeszközöket, ezáltal leképezve a dinamikus, a követelményeknek megfelelő gépstruktúrákat. Ezzel megszűnhet az értékteremtés és a logisztika manapság általános szétválasztása. Az eredmény egy újfajta gyártórendszer lehet, amelynek minimális kódolás is elég, és lehetővé teszi a döntéshozatalt röviddel a tulajdonképpeni értékteremtési igény előtt.

Kis sorozatok gazdaságos gyártása

A kis sorozatok gazdaságos gyártása a korszerű termelés központi követelménye. A KUKA alkalmazásai már ma megfelelő megoldásokat kínálnak. Az egyre fokozódó individualizálódás, a termékek egyre rövidülő életciklusa és az egyre illékonyabb piacok miatt a jövőben még fontosabb lesz, hogy egy termékből egyre több változatot, egyre több modellt gyártsunk le változatos darabszámmal. Sokkal fontosabb lesz a berendezés átalakíthatósága, mint valaha.

Az ipari termelés gyors átalakítása az ARENA2036 keretében

Az agilis gyártási módszerek koncepciói raszteren elrendezett, kategorizált, standardizáld gyártócellákon alapulnak. Az alkatrészeket az adott cellák forgóasztalai továbbítják a megmunkáláshoz, amelyeket folyamatspecifikus felszereléssel lehet egyedileg bővíteni. Így a gyártás gyorsan és egyszerűen hozzáigazítható az aktuális követelményekhez.

Mi van akkor, ha már nem csak az alkatrészt mozgatjuk a gyártási folyamaton belül?

Ha az egyes cellák is rugalmasak lennének? És emellett tovább fejlesztenénk az ember és robot közötti együttműködést (MRK)? – Az eredmények döntő mértékben hozzájárulhatnak jövőbeli munkánkhoz – mondja Matthias Paukner, KUKA projektvezető, az Automotive Technology Solutions részlegről. De már most ismeretekhez juthatunk az egyes részterületekre vonatkozólag, például az MRK, a mobil robotika vagy a digitális árnyék témájában.

Augmented Reality a berendezésgyártásban

Az ARENA2036 keretében a KUKA már számos bi- és multilaterális projektben foglalkozott azzal kérdéssel, hogyan lehet rugalmasabbá és hatékonyabbá tenni a jövő ipari termelését. Ennek során például dolgoztak a berendezésgyártásban hasznosítható Augmented Reality (AR – kiterjesztett valóság) alkalmazásán. A modern technika segíthet abban, hogy egy berendezés felállítása és átalakítása már a tervezés korai stádiumában szemléltetésre kerüljön:

A kiterjesztett valósággal időben felismerhetők a fejlesztési lehetőségek.

Elegendő hozzáféréssel rendelkeznek-e a munkatársak? Optimális-e a helykihasználás, vagy lehetne még javítani rajta? Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk a kiterjesztett valóságban. Ugyanez vonatkozik a cellák esetleges későbbi átalakítására: Egy valósághű digitális ábra segítségével történő szimuláció idő- és költségtakarékos megoldás.

„Kutatóközpont – a köz- és magánszféra innovációs partnersége” támogatói program

Az ARENA2036 keretében zajló projekteket a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF), az Európai Unió, valamint további finanszírozó szervezetek támogatják. A „fluPro” projektet a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF) támogatja a „Kutatóközpont – a köz- és magánszféra innovációs partnersége” (támogatás jele: 02P18Q620) program keretében, projektmenedzsere a karlsruhe-i PTKA. Az „ARENA” az Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles elnevezés rövidítése. A „2036” számot azért választották, mert az autó abban az évben 150. jubileumát ünnepli.

www.kuka-robotics.com     


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Mercedes ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; KUKA ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR) ; Fém, gépipar ; Bosch ; Siemens


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre