Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Continental stabil eredményről ad számot, egyúttal felkészül a piaci környezet és az iparág változásaira
2019.08.07
Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ Az első hat hónap alapján a piacon továbbra is jelentős visszaesés tapasztalható
¤ Az árbevétel a második negyedévben 11,3 milliárd eurót tett ki, a korrigált árbevétel-arányos jövedelmezőség 7,8 százalék

¤  A felügyelőbizottság megvitatta a piaci és iparági változásokat
¤  Az igazgatótanács az elektromobilitásra fókuszáló intézkedésekről határozott a hajtásrendszer-üzletágat illetően
¤  A szilárdtest-akkumulátorcellák gyártása nem válik a stratégia részévé

Hannover, 2019. augusztus 7. A Continental 2019 második negyedévében összességében stabil eredményt ért el. Mindezt a jelentős visszaesést felmutató piac ellenére, hiszen az elmúlt negyedévben a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek globális előállítása az előző év azonos negyedéhez viszonyítva közel 7 százalékkal csökkent. A konszern árbevétele ezzel szemben 1,0 százalékkal bizonyult alacsonyabbnak az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, és összesen 11,3 milliárd eurót tett ki. A konszolidálási módosításokkal és árfolyamhatásokkal korrigált, organikus árbevétel-növekedés ugyanebben az időszakban 3,7 százalékos volt. A korrigált EBIT a második negyedévben 868 millió euróra növekedett. Ez 7,8 százalékos árbevétel-arányos jövedelmezőségnek felel meg (előző év: 10,2 százalék). A technológiai vállalat ezzel megerősítette a 2019. 1. félévére vonatkozó, 2019. július 22-én közzétett, előzetes pénzügyi adatait. A konszern a folyó üzleti évre vonatkozóan azzal számol, hogy a személygépkocsik és a haszongépjárművek gyártása világviszonylatban közel 5 százalékkal fog csökkenni az előző évhez képest.

A piaci környezet jelenleg rendkívüli kihívásokkal terhelt. A fontos járműpiacokon – Európában, Észak-Amerikában és különösen Kínában – visszaesés figyelhető meg“ – hívta fel a figyelmet a Continental igazgatótanácsának elnöke, Dr. Elmar Degenhart. Hozzátette: „A csökkenő piaci tendenciákra szigorú költségtakarékossági programokkal és a versenyképességünk növelésével reagálunk.“ Aggodalmát fejezte ki Degenhart az olyan ipari helyszínekre nehezedő, növekvő nyomással kapcsolatban, mint Németország, ahol más országokkal összehasonlítva magasak az energiaköltségek, az adók és a társadalombiztosítási járulékok.

Ezenfelül elmondása szerint a járműipar jelenleg az egész világon mélyreható, drámaian gyorsuló és részben rendkívüli horderejű átalakuláson megy át. Ezeket a kihívásokat a vállalat felügyelőbizottsága megvitatta. Ennek során a vállalatvezetés feltárta az arra irányuló stratégiáját, hogy a Continental tartósan megőrizze pénzügyi erejét, növelje versenyképességét és biztosítsa jövőképének elérését. Az ezek alapján megbeszéléseket fognak folytatni a munkavállalói képviselőkkel a szükséges intézkedésekről. A cél ennek során az, hogy az elkövetkező hetekben közös cselekvési tervben tudjanak megállapodni. Az esetleges eredményekről az igazgatótanács és a munkavállalói képviselők fognak tájékoztatást adni, amint létrejött a megállapodás.

A hajtásrendszer-üzletág az elektromobilitást helyezi előtérbe, a Continental nem vesz részt a cellagyártásban

A jövőben „Vitesco Technologies” néven működő hajtásrendszer-üzletággal kapcsolatban az igazgatótanács már döntött a következő lépésekről. Elsősorban a szigorodó politikai előírások miatt a Continental hajtásrendszer-területe egyre nagyobb változásokat átélő piaci környezetben működik. A területen jelenleg a portfólió szükséges kiigazítása zajlik, a jövőben még nagyobb mértékben az elektromobilitásra koncentrálva. „A hajtásrendszer-területünket következetesen erre fordítjuk, mivel a piac egyértelműen ebbe az irányba fejlődik. Előnyünkre szolgál, hogy ezen a területen már régóta technológiai szempontból vezető szereplő vagyunk, széles körű, rendszerszemléletű tapasztalatokkal“ – mutatott rá Degenhart.

A Continental ezzel egyidejűleg elvetette azokat a megfontolásokat, hogy beszálljon a szilárdtest-akkumulátorcellák gyártásába. Eddig ezt a kérdést a vállalat nyitva hagyta. A ma elterjedt lítiumion-cellák gyártásának megkezdését a DAX-on jegyzett vállalat mindig is kizárta. A kérdés intenzív megvizsgálása után a Continental arra jutott, hogy nem tesz beruházásokat az akkumulátorcellák gyártásába. Az igazgatótanács elnöke szerint különösen a politikai elvárások szabják meg a technológiai irányt az energiatárolókat illetően az elektromobilitás felé. Ennek kiépülésére most kényszerszerűen, gyorsított ütemben lítiumion-akkumulátorcellákkal kerül sor. Ezzel a járműipar számára történő cellagyártás piaci részesedései jóval korábban kialakultak már ezen meglévő technológia alapján – fejtette ki Degenhart a döntés hátterében húzódó okokat. „Ennek vonatkozásában az irányt módosítottuk. Az előreláthatólag csak 2030 után elérhető szilárdtest-technológiával a Continental már nem tud vonzó üzleti modellt felépíteni“ – tette hozzá.

Kiigazítások a hajtásrendszerek területén a belső égésű motorok iránti csökkenő kereslet miatt

A piaci tendenciák gyors változása a belső égésű motorok iránti csökkenő kereslettel párosul. Emiatt a Continental úgy döntött, nem folytatja az üzletág hidraulikus komponensekkel való bővítését. Ebbe a körbe a benzin- és dízelmotorokhoz való befecskendezők és szivattyúk tartoznak. A döntés értelmében a vállalat a meglévő szerződéseket teljesíti, azonban az új megbízások egyre kisebb szerepet fognak játszani.

Ezenfelül a Continental felülvizsgálja a kipufogógáz-utókezeléssel és a tüzelőanyag-továbbítással kapcsolatos komponensek területét. Ennek fő oka az intenzív árnyomás, valamint az, hogy ezek az alkatrészek nagyban függenek a piaci fejlemények további alakulásától.

Az említett intézkedésekkel kapcsolatos további információk a meghajtási üzletág külön, ma megjelent sajtóközleményében találhatók.

A második negyedév az erősen visszaeső piaci környezetben is stabil eredményeket hozott

Működésünkre jelenleg rányomja a bélyegét a járműgyártás világszerte tapasztalható lassulása. A piacaink negatív alakulásától a második negyedévben az enyhén csökkenő árbevételünkkel némileg el tudtuk határolni magunkat“ – helyezte összefüggésbe a Continental pénzügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, Wolfgang Schäfer az eredmények 2019. második negyedévi alakulását. Hozzátette: „A második félévre sem várjuk az ellenszél gyengülését.“ A vállalat jelenleg nem számol rövid, illetve középtávon a piaci környezet élénkülésével.

Ennek jegyében a vállalat nemrég csökkentette a folyó évre vonatkozó piaci várakozásait. Jelenleg a Continental a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek gyártása terén az előző évhez viszonyítva az USA-ban 2 százalékos, Európában 3 százalékos, Kínában 10 százalékos csökkenést vár. Összességében a vállalat a 2019-es évre világviszonylatban a járműgyártás közel 5 százalékos csökkenését vetíti előre. Ezek a feltételezések képezik alapját a nemrég kiigazított, 2019. július 22-i előrejelzésnek.

A részvényeseket illető, 2019. második negyedévi konszerneredmény az előző év hasonló időszakának 822 millió eurójával összevetve 41 százalékkal 485 millió euróra csökkent.

2019. második negyedévében a szabad cashflow az előző év azonos időszakával összehasonlítva 82 millió euró helyett -262 millió eurót tett ki. Az akvizíciók előtti szabad cashflow, amely különösen a lengéscsillapító-specialista Cooper Standard felvásárlására fordított összegeket, valamint a meghajtási üzletág jogi önállósulásának hatásait sem tartalmazta, -29 millió euró volt.

Az Automotive Group árbevétele az első negyedévben az előző év azonos időszakával összevetve 3,1 százalékkal 6,8 milliárd euróra csökkent. Az organikus változás -4,9 százalékos volt. Ugyanebben az időszakban a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek előállítása közel 7 százalékkel csökkent. Az Automotive Group korrigált árbevétel-arányos jövedelmezősége 5,5 százalékot tett ki.

A Rubber Group 2019 második negyedévében 4,5 milliárd eurós árbevételt ért el, ami az előző év megfelelő időszakával összehasonlítva 2,5 százalékos növekedést jelent. Ugyanebben az időszakban az organikus változás -1,8 százalékot tett ki. A Rubber Group korrigált árbevétel-arányos jövedelmezősége 2019 második negyedévében 12,3 százalékot ért el.

2019 második negyedévében a Continental 785 millió eurót fordított tárgyi eszközökre és szoftverekre, ami 70 millió euróval haladja meg az előző év azonos negyedévének értékét. Ez 7,0 százalékos beruházási aránynak felel meg (előző év: 6,3 százalék). Ugyanebben az időszakban a technológiai vállalat nettó 917 millió eurót fordított kutatásra és fejlesztésre. Ez a vállalat árbevételére vetítve 8,1 százalékos aránynak felel meg. Az érték az előző év hasonló időszakában 7,6 százalék volt.

2019. június 30-án a nettó adósságállomány közel 5,7 milliárd eurót tett ki. Ez 2019 első negyedévének végéhez képest 1,4 milliárd eurós növekedést jelent. A nettó adósságállomány tárgyidőszaki növekedése alapvetően a tavalyi üzleti évre vonatkozó, 950 millió eurós osztalék kifizetésére vezethető vissza. Az eladósodottság mértékét jelző Gearing Ratio a tárgyidőszak végére 31,3 százalékra emelkedett (előző év: 16,8 százalék). Az év végén a nettó adósságállomány értéke közel 1,7 milliárd euró volt, ami 9,1 százalékos Gearing Ratio mutatónak felelt meg. 2019 első negyedévének végére ez az érték 22,6 százalékra emelkedett. Ennek hátterében a 2019-es üzleti évtől kötelezően alkalmazandó IFRS 16 standard áll, amely szerint alapvetően az összes lízingviszonyt szerepeltetni kell a mérlegben, ami így a kimutatásokban a lízingkötelezettségek jelentős növekedését eredményezte. Az újonnan alkalmazandó előírások következtében a tárgyi eszközökre és szoftverekre fordított beruházások mutatószáma is növekedett. A Continental likviditási tartaléka a tárgyidőszak végén közel 4,8 milliárd euróra rúgott.

2019 első félévének végén a Continental 244.615 munkavállalót foglalkoztatott (a munkavállalói létszám 2018 végén 243.226 főt, 2019. március végén 245.686 főt tett ki). A vállalatnál különösen nagy a hiány szoftverfejlesztőkből. A technológiai vállalat ma már világszerte közel 49.000 mérnököt foglalkoztat, akiknek több mint harmada szoftveres háttérrel is rendelkezik. A vállalat saját globális szoftverakadémiáján csak 2019-ben több mint 5.000 munkatárs továbbképzésére került sor.

www.continental.hu  


Cégfelvásárlás ; * NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Continental


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre