Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladhatja,ha meghirdeti ipari ingatlanát. Már akár 12 képpel hirdethet: ipariingatlanok.hu: Egyet fizet, többet kap.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.07.09.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

A Continental stabil eredményről ad számot, egyúttal felkészül a piaci környezet és az iparág változásaira
2019.08.07
Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ Az első hat hónap alapján a piacon továbbra is jelentős visszaesés tapasztalható
¤ Az árbevétel a második negyedévben 11,3 milliárd eurót tett ki, a korrigált árbevétel-arányos jövedelmezőség 7,8 százalék

¤  A felügyelőbizottság megvitatta a piaci és iparági változásokat
¤  Az igazgatótanács az elektromobilitásra fókuszáló intézkedésekről határozott a hajtásrendszer-üzletágat illetően
¤  A szilárdtest-akkumulátorcellák gyártása nem válik a stratégia részévé

Hannover, 2019. augusztus 7. A Continental 2019 második negyedévében összességében stabil eredményt ért el. Mindezt a jelentős visszaesést felmutató piac ellenére, hiszen az elmúlt negyedévben a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek globális előállítása az előző év azonos negyedéhez viszonyítva közel 7 százalékkal csökkent. A konszern árbevétele ezzel szemben 1,0 százalékkal bizonyult alacsonyabbnak az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, és összesen 11,3 milliárd eurót tett ki. A konszolidálási módosításokkal és árfolyamhatásokkal korrigált, organikus árbevétel-növekedés ugyanebben az időszakban 3,7 százalékos volt. A korrigált EBIT a második negyedévben 868 millió euróra növekedett. Ez 7,8 százalékos árbevétel-arányos jövedelmezőségnek felel meg (előző év: 10,2 százalék). A technológiai vállalat ezzel megerősítette a 2019. 1. félévére vonatkozó, 2019. július 22-én közzétett, előzetes pénzügyi adatait. A konszern a folyó üzleti évre vonatkozóan azzal számol, hogy a személygépkocsik és a haszongépjárművek gyártása világviszonylatban közel 5 százalékkal fog csökkenni az előző évhez képest.

A piaci környezet jelenleg rendkívüli kihívásokkal terhelt. A fontos járműpiacokon – Európában, Észak-Amerikában és különösen Kínában – visszaesés figyelhető meg“ – hívta fel a figyelmet a Continental igazgatótanácsának elnöke, Dr. Elmar Degenhart. Hozzátette: „A csökkenő piaci tendenciákra szigorú költségtakarékossági programokkal és a versenyképességünk növelésével reagálunk.“ Aggodalmát fejezte ki Degenhart az olyan ipari helyszínekre nehezedő, növekvő nyomással kapcsolatban, mint Németország, ahol más országokkal összehasonlítva magasak az energiaköltségek, az adók és a társadalombiztosítási járulékok.

Ezenfelül elmondása szerint a járműipar jelenleg az egész világon mélyreható, drámaian gyorsuló és részben rendkívüli horderejű átalakuláson megy át. Ezeket a kihívásokat a vállalat felügyelőbizottsága megvitatta. Ennek során a vállalatvezetés feltárta az arra irányuló stratégiáját, hogy a Continental tartósan megőrizze pénzügyi erejét, növelje versenyképességét és biztosítsa jövőképének elérését. Az ezek alapján megbeszéléseket fognak folytatni a munkavállalói képviselőkkel a szükséges intézkedésekről. A cél ennek során az, hogy az elkövetkező hetekben közös cselekvési tervben tudjanak megállapodni. Az esetleges eredményekről az igazgatótanács és a munkavállalói képviselők fognak tájékoztatást adni, amint létrejött a megállapodás.

A hajtásrendszer-üzletág az elektromobilitást helyezi előtérbe, a Continental nem vesz részt a cellagyártásban

A jövőben „Vitesco Technologies” néven működő hajtásrendszer-üzletággal kapcsolatban az igazgatótanács már döntött a következő lépésekről. Elsősorban a szigorodó politikai előírások miatt a Continental hajtásrendszer-területe egyre nagyobb változásokat átélő piaci környezetben működik. A területen jelenleg a portfólió szükséges kiigazítása zajlik, a jövőben még nagyobb mértékben az elektromobilitásra koncentrálva. „A hajtásrendszer-területünket következetesen erre fordítjuk, mivel a piac egyértelműen ebbe az irányba fejlődik. Előnyünkre szolgál, hogy ezen a területen már régóta technológiai szempontból vezető szereplő vagyunk, széles körű, rendszerszemléletű tapasztalatokkal“ – mutatott rá Degenhart.

A Continental ezzel egyidejűleg elvetette azokat a megfontolásokat, hogy beszálljon a szilárdtest-akkumulátorcellák gyártásába. Eddig ezt a kérdést a vállalat nyitva hagyta. A ma elterjedt lítiumion-cellák gyártásának megkezdését a DAX-on jegyzett vállalat mindig is kizárta. A kérdés intenzív megvizsgálása után a Continental arra jutott, hogy nem tesz beruházásokat az akkumulátorcellák gyártásába. Az igazgatótanács elnöke szerint különösen a politikai elvárások szabják meg a technológiai irányt az energiatárolókat illetően az elektromobilitás felé. Ennek kiépülésére most kényszerszerűen, gyorsított ütemben lítiumion-akkumulátorcellákkal kerül sor. Ezzel a járműipar számára történő cellagyártás piaci részesedései jóval korábban kialakultak már ezen meglévő technológia alapján – fejtette ki Degenhart a döntés hátterében húzódó okokat. „Ennek vonatkozásában az irányt módosítottuk. Az előreláthatólag csak 2030 után elérhető szilárdtest-technológiával a Continental már nem tud vonzó üzleti modellt felépíteni“ – tette hozzá.

Kiigazítások a hajtásrendszerek területén a belső égésű motorok iránti csökkenő kereslet miatt

A piaci tendenciák gyors változása a belső égésű motorok iránti csökkenő kereslettel párosul. Emiatt a Continental úgy döntött, nem folytatja az üzletág hidraulikus komponensekkel való bővítését. Ebbe a körbe a benzin- és dízelmotorokhoz való befecskendezők és szivattyúk tartoznak. A döntés értelmében a vállalat a meglévő szerződéseket teljesíti, azonban az új megbízások egyre kisebb szerepet fognak játszani.

Ezenfelül a Continental felülvizsgálja a kipufogógáz-utókezeléssel és a tüzelőanyag-továbbítással kapcsolatos komponensek területét. Ennek fő oka az intenzív árnyomás, valamint az, hogy ezek az alkatrészek nagyban függenek a piaci fejlemények további alakulásától.

Az említett intézkedésekkel kapcsolatos további információk a meghajtási üzletág külön, ma megjelent sajtóközleményében találhatók.

A második negyedév az erősen visszaeső piaci környezetben is stabil eredményeket hozott

Működésünkre jelenleg rányomja a bélyegét a járműgyártás világszerte tapasztalható lassulása. A piacaink negatív alakulásától a második negyedévben az enyhén csökkenő árbevételünkkel némileg el tudtuk határolni magunkat“ – helyezte összefüggésbe a Continental pénzügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, Wolfgang Schäfer az eredmények 2019. második negyedévi alakulását. Hozzátette: „A második félévre sem várjuk az ellenszél gyengülését.“ A vállalat jelenleg nem számol rövid, illetve középtávon a piaci környezet élénkülésével.

Ennek jegyében a vállalat nemrég csökkentette a folyó évre vonatkozó piaci várakozásait. Jelenleg a Continental a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek gyártása terén az előző évhez viszonyítva az USA-ban 2 százalékos, Európában 3 százalékos, Kínában 10 százalékos csökkenést vár. Összességében a vállalat a 2019-es évre világviszonylatban a járműgyártás közel 5 százalékos csökkenését vetíti előre. Ezek a feltételezések képezik alapját a nemrég kiigazított, 2019. július 22-i előrejelzésnek.

A részvényeseket illető, 2019. második negyedévi konszerneredmény az előző év hasonló időszakának 822 millió eurójával összevetve 41 százalékkal 485 millió euróra csökkent.

2019. második negyedévében a szabad cashflow az előző év azonos időszakával összehasonlítva 82 millió euró helyett -262 millió eurót tett ki. Az akvizíciók előtti szabad cashflow, amely különösen a lengéscsillapító-specialista Cooper Standard felvásárlására fordított összegeket, valamint a meghajtási üzletág jogi önállósulásának hatásait sem tartalmazta, -29 millió euró volt.

Az Automotive Group árbevétele az első negyedévben az előző év azonos időszakával összevetve 3,1 százalékkal 6,8 milliárd euróra csökkent. Az organikus változás -4,9 százalékos volt. Ugyanebben az időszakban a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek előállítása közel 7 százalékkel csökkent. Az Automotive Group korrigált árbevétel-arányos jövedelmezősége 5,5 százalékot tett ki.

A Rubber Group 2019 második negyedévében 4,5 milliárd eurós árbevételt ért el, ami az előző év megfelelő időszakával összehasonlítva 2,5 százalékos növekedést jelent. Ugyanebben az időszakban az organikus változás -1,8 százalékot tett ki. A Rubber Group korrigált árbevétel-arányos jövedelmezősége 2019 második negyedévében 12,3 százalékot ért el.

2019 második negyedévében a Continental 785 millió eurót fordított tárgyi eszközökre és szoftverekre, ami 70 millió euróval haladja meg az előző év azonos negyedévének értékét. Ez 7,0 százalékos beruházási aránynak felel meg (előző év: 6,3 százalék). Ugyanebben az időszakban a technológiai vállalat nettó 917 millió eurót fordított kutatásra és fejlesztésre. Ez a vállalat árbevételére vetítve 8,1 százalékos aránynak felel meg. Az érték az előző év hasonló időszakában 7,6 százalék volt.

2019. június 30-án a nettó adósságállomány közel 5,7 milliárd eurót tett ki. Ez 2019 első negyedévének végéhez képest 1,4 milliárd eurós növekedést jelent. A nettó adósságállomány tárgyidőszaki növekedése alapvetően a tavalyi üzleti évre vonatkozó, 950 millió eurós osztalék kifizetésére vezethető vissza. Az eladósodottság mértékét jelző Gearing Ratio a tárgyidőszak végére 31,3 százalékra emelkedett (előző év: 16,8 százalék). Az év végén a nettó adósságállomány értéke közel 1,7 milliárd euró volt, ami 9,1 százalékos Gearing Ratio mutatónak felelt meg. 2019 első negyedévének végére ez az érték 22,6 százalékra emelkedett. Ennek hátterében a 2019-es üzleti évtől kötelezően alkalmazandó IFRS 16 standard áll, amely szerint alapvetően az összes lízingviszonyt szerepeltetni kell a mérlegben, ami így a kimutatásokban a lízingkötelezettségek jelentős növekedését eredményezte. Az újonnan alkalmazandó előírások következtében a tárgyi eszközökre és szoftverekre fordított beruházások mutatószáma is növekedett. A Continental likviditási tartaléka a tárgyidőszak végén közel 4,8 milliárd euróra rúgott.

2019 első félévének végén a Continental 244.615 munkavállalót foglalkoztatott (a munkavállalói létszám 2018 végén 243.226 főt, 2019. március végén 245.686 főt tett ki). A vállalatnál különösen nagy a hiány szoftverfejlesztőkből. A technológiai vállalat ma már világszerte közel 49.000 mérnököt foglalkoztat, akiknek több mint harmada szoftveres háttérrel is rendelkezik. A vállalat saját globális szoftverakadémiáján csak 2019-ben több mint 5.000 munkatárs továbbképzésére került sor.

www.continental.hu  


Cégfelvásárlás ; NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Continental

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület202...., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.10...., Hungexpo:
Ipar Napjai

202....., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok 2020.08.07-09.

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre