Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.24.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Az ABB digitális megoldásait használják a bajor gazdák
2019.06.11
Forrás: ABB, Hírek
Forrás: ABB, Hírek
Az ABB Ability™ megoldásai megteremtik az adatvezérelt gazdálkodás lehetőségét a mezőgazdasági épületek tetejére telepített napelemes rendszer segítségével.

Az Allgäu régió a Bajor Alpok festői látképével Németország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, mely évről-évre látogatók millióit vonzza. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, hogy gyönyörködjenek a hegyi legelők látványában és helyi sörökkel öblítsék le a vidék hagyományos kolbásztermékeit.

Ki gondolná, hogy ebben az idilli környezetben valóságos mezőgazdasági forradalom zajlik, persze az is csak csendben. Itt a negyedik ipari és energiaforradalom vívmányai az ABB megoldásaival karöltve úgy hozzák el a digitális kort a helyi gazdák számára, hogy közben hatékonyabban és fenntarthatóbb módon tudnak gazdálkodni.

Josef Eldracher tejtermelő gazdasága az Allgäu régió területén, Immenstadt település közelében található. Az ABB egy olyan technológiai utazásra vitte Eldrachert a 70 tehenével és 40 borjával együtt, amely még a kifinomult, adatvezérelt mezőgazdaságban is példaértékű. A terület mélyreható ismeretének, valamint az ABB Ability™ innovatív digitális megoldásainak és szolgáltatásainak köszönhetően az ABB Eldracher kisgazdaságát okos gazdasággá alakítja át.

A piacon csak az utóbbi években megjelent új energiaforrások és energiatárolási megoldások közül a gazdaság többet is felhasznál. Ha alaposabban szemügyre vesszük ezt az első pillantásra átlagosnak látszó gazdaságot, feltűnik, hogy a megszokotthoz képest mennyire más berendezésekkel van felszerelve. Az istálló tetejére például három fotovoltaikus (PV) napenergia-rendszer került, de van itt a napelemek által termelt felesleges energiából hőt előállító egység is, mely a házat és az istállót fűti. A gazda hibrid hajtású John Deere traktorját akkumulátoros energiatároló egységek és egy elektromos járműtöltő (EV) állomás látják el energiával.

Eldracher egyike annak a sok-sok német gazdának, akik az országos energiarendszer átfogó átalakításának keretében néhány évvel ezelőtt állami támogatással építették ki napelemes rendszereiket. Németország az 1990-es kiindulási szinthez képest közel 28%-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását. A német Fraunhofer kutatóintézet becslése szerint 2018-ban a napelemes rendszerek több mint 8 millió embert láttak el energiával, ami Németország nettó áramfogyasztásának kb. 8,4%-át tette ki.

A megújuló energiaforrások nyomon követése alapvető jelentőségű a rendelkezésre álló energia leghatékonyabb felhasználása szempontjából. Például az istálló tetejére telepített napelemek a szükségesnél több energiát állítanak elő, és az így keletkező felesleg szükség esetén napi szinten értékesíthető az energiapiacon.

A napenergia jobb hasznosítását segíti elő az az ABB Ability™ Energy Optimization által működtetett energiagazdálkodási rendszer (EMS), amelynek próbaüzeme épp most folyik az Eldracher-gazdaságban. A rendszer prediktív számításokkal határozza meg, hogy mekkora lesz az előállított és az elfogyasztott energia mennyisége, ugyanakkor valós időben vezérli a kiválasztott eszközöket, hogy minimális legyen a működés költsége és maximális a megújuló energia hasznosítása.

A megújuló energiatermelésre és a terhelés rendelkezésre állására vonatkozó előrejelzések kidolgozása után az optimális gazdasági energia-menetrendek meghatározása következik. Ezeket a fogyasztó és az energiaszolgáltató átadják egymásnak a másnapi energia-adásvétel optimalizálása érdekében. Az ABB megoldása ezután úgy kezeli a különböző energiaforrásokkal folytatott energiaforgalmat, hogy a gazdálkodó a lehető legjobb árakat érje el.

A rendszer első üzemi próbái nagyon ígéretes eredménnyel zárultak. A gazdaság a korábbi 31%-kal szemben jelenleg a helyben előállított energia 50%-át használja fel saját maga, pusztán a rendszer optimalizálásának köszönhetően. Ennek eredményeként a hálózatról vásárolt energia mennyisége 25%-kal csökkent, és a csökkenés mértéke a terhelési csúcsok idején is eléri a 10%-ot.

A telep optimalizált működése számottevő mértékben fogja csökkenteni működési költségeimet. Az előállított napenergia eddiginél nagyobb hányadát használhatom fel én magam, és mindig naprakész információkkal rendelkezem az előállított és az elfogyasztott energia mennyiségéről” – mondja Eldracher. – „Azzal, hogy kiléptem az országos energiapiacra, plusz jövedelemre tehetek szert” – tette még hozzá.

A rendszert nemcsak mezőgazdasági vállalkozásoknál lehet megvalósítani. – „Az a koncepció, hogy a többforrású elosztott energiatermelés potenciális zavarait hatékonyan és nyereségesen működő üzleti modellé alakítsuk át, számos területen alkalmazható lenne” – állítja Sleman Saliba, ABB Ability™ helyszíni energiamenedzser.

Például azok az önálló ipari és kereskedelmi létesítmények, ahol napenergia előállítására és tárolására rendezkedtek be, az egyidejű helyszíni hő- és villamosenergia-termelés, a szabályozható terhelések, illetve a helyszíni energiatermelés területén azonos technológia alkalmazásával racionalizálhatnák és optimalizálhatnák tevékenységüket. Egy ilyen energiagazdálkodási rendszer kampuszok, egyetemek vagy kórházak esetében is jól működhetne.

Óriási lehetőségek rejlenek ebben a megoldásban” – mondja Sleman Saliba. Egyedül Németországban több mint 38.000 olyan kis- és közepes méretű ipari és mezőgazdasági vállalkozás működik, amelyik helyben termel áramot, többségük a napenergia hasznosítása útján. Berendezéseiket a helyi önkormányzatok, illetve az állam anyagi támogatásával szerezték be. Újabb támogatások híján a gazdálkodók keresik a lehetőséget, hogyan javíthatnák beruházásuk megtérülését és tehetnék gazdaságuk működését energiahatékonyabbá.

www.abb.hu   


NEWS: ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Agrár ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Solar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; ABB

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre