Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sikerrel zárt az idei CONSTRUMA kiállításcsokor

2020.10.12

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett beléptetési szabályok és a rendezők által kidolgozott új, biztonsági előírások.


Sikerrel zárt az idei CONSTRUMA kiállításcsokor a HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban. A COVID-19 vírus okozta járvány miatt tavaszról őszre halasztott, fokozott higiéniai szabályok mellett megrendezett kiállítás, az iparág legfontosabb üzleti rendezvénye volt idén. Az ITM államtitkára szerint a megváltozott körülmények miatt az eddiginél is nagyobb szükség van a hasonló eseményekre. Jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett beléptetési szabályok és a rendezők által kidolgozott új, biztonsági előírások.

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után október 7—11-ig rendezte meg a HUNGEXPO a tavasszal elmaradt 39. CONSTRUMA és a 9. OTTHONDesign kiállítást. A megszokottól eltérő időpontban és körülmények között szervezett kiállításon a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban csaknem 150 kiállító vett részt. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy az idei CONSTRUMA megrendezése önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak.

A kiállítás megnyitóján Dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a többi között elmondta: a koronavírus-járvány minden területen kihívás elé állította az országokat. A gazdaságok talpon maradása kulcsfontosságú. „Versenyzünk a környező országokkal, versenyzünk Európa országaival és a tágabb nemzetközi piacon is. Ezért nagyon örülünk, hogy ezek a kiállítások, az ilyen szakmai fórumok a járványhelyzet ellenére is megvalósulnak, mert azt gondoljuk, hogy a teljes ágazatnak a fejlődése csak abban az esetben valósulhat meg, hogyha a kapcsolódó ágazatok és a különböző szinergiák kiaknázásra kerülhetnek” – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy „ez a rendezvény is méltó példája annak, hogy igenis lehet megfelelő hatékonyságú üzleti rendezvényeket szervezni.

Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy ő és kollégái kiállításszervezőként továbbra is hisznek a személyes jelenlétben és a kapcsolatépítésben. „Meggyőződésünk, hogy az üzleti életnek, a gazdaságnak mennie kell, ehhez pedig szükségesek az ilyen rendezvények. Az, hogy megnyílt ez a kiállítás, azt bizonyítja, hogy sokan hiszünk ebben” – jelentette ki a vezérigazgató.

Az idei kiállítás központi témája a megújuló energia volt.  A látogatók számos hazai és nemzetközi forgalmazóval találkozhattak az építőipartól a lakberendezésig. A Construma kiállítás csokor része immár évek óta a nagy sikerű OTTHONDesign kiállítás, ahol a látogatók megismerhették a legújabb lakberendezési és belsőépítészeti irányzatokat, újdonságokat. A kiállítás hagyományos eleme az idén a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében felállított Magyar Design stand, amely a hazai tervezők egyedi kínálatán keresztül mutatta be az aktuális design trendeket. A stand a személyes találkozások helyszíne is volt, ezen kívül több magyar designmárka, pl. a Shelfie önálló standon várta a látogatókat.

A járványhelyzet miatt csökkenő kiállító- és látogatószám ellenére a részvevők többsége elégedetten nyilatkozott a kiállításról. A kiállítók elsősorban a komoly érdeklődők számának növekedését említették. Mint mondták, örömmel tapasztalták, hogy ezúttal a határozott céllal érkező látogatók voltak többségben. Köszönhetően a koncentrált érdeklődésnek és a kiállítás idejére meghirdetett kedvezményeknek, több kiállító a korábbinál jelentősebb arányú üzletkötésekről számolt be.  

A Construma kiállítás szervezése, kialakítása kiváló és az érdeklődők sokasága meglepő volt a vírus ellenére is. A tavasszal megrendezésre kerülő kiállításon is részt veszünk. Köszönet a szervezőknek
Antal Ferenc, ügyvezető – CEC Connector Bt.

A Construma varázsa a kiállítók számának visszaesésétől eltekintve véleményem szerint változatlan. A vírushelyzet pozitív hatásaként kiemelném, hogy standunkat főként célirányos érdeklődők keresték fel. A minket meglátogatókhoz eljutott az üzenetünk, amit méltó helyen tudtunk bemutatni
Varga Boglárka, Magas- és kertépítési irodavezető SW Umwelttechnik).

Örülünk, hogy nem léptünk vissza a megjelenéstől, mert jól sikerült a kiállításunk üzletileg is. Igaz, hogy kevesebb látogatónk volt, de akik eljöttek, azok nagyon komoly szándékúak voltak. Jövünk jövőre is!
Pintér Attila, ügyvezető Nilan Kft.

A Construma talán még sosem volt ennyire komplex az épületgépészetben! 2021-től szigorú energetikai szabályok vonatkoznak az új építésű lakásokra, amihez az első lépés a technológia pontos meghatározása. A VGF&HKL nagy kazán- és hőszivattyú választó standján a szigorú egészségügyi protokoll mellett is több száz építkezőnek tudtunk segíteni!
Szilágyi László, VGF&HKL

A koronavírus ellenére a standunknál nagyon nagy volt az érdeklődés, több száz emberrel beszélgettünk a kiállítás 5 napja alatt. Nagyon elégedettek vagyunk és szinte biztos, hogy a következő évben is részt veszünk a kiállításon.
Csutoricz Gábor, Sales and Technical expert, Engsol Mérnöki Kft.

A Construma idén is komoly szakmai programoknak adott helyet. Ezek közé tartozik – immár hagyományosan – a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai továbbképzése; az ÉVOSZ kerekasztal beszélgetése „Mire elég a forrás?” címen a nagy értékű építési beruházásokról; a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület Bérlakásépítési program 2020 című rendezvénye; a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzése építészek számára.

Az idei CONSTRUMA azért is volt különösen fontos a szervezők, a kiállítók és a látogatók számára egyaránt, mert a rendezvényen vezették be először a HUNGEXPO speciális, járványügyi protokollját, amely – a jelen lévők tapasztalatai szerint – jól vizsgázott.  A részvevők egészségügyi biztonságára fokozottan ügyelve állított össze a HUNGEXPO egy úgynevezett POST COVID kézikönyvet, valamint új belépési szabályokat, amelyek minimalizálták a fertőzés kockázatát. Emellett a kiállításokat virtuális térrel bővítették, ahol a látogatók és a kiállítók személyes kontaktus kockázata nélkül találkozhattak. A virtuális kiállítási forma segítségével a kiállítók és érdeklődők egy új platformon keresztül is kapcsolatot teremthettek; a feltöltött információk pedig nem csupán a kiállítás nyitvatartási idejében, hanem attól elkülönülve, napi 24 órában elérhetők voltak a fizikai kiállítás napjain. „A szélesebb látogatói kör elérése érdekében Önökkel együtt teszteljük ezt a formát, mint egy első lépést a hibrid kiállítási modell felé” – mondta a megnyitón ezzel kapcsolatban Ganczer Gábor vezérigazgató. „A kiállítók és látogatók visszajelzései alapján sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk a következő kiállítások szervezéséhez” – tette hozzá a CONSTRUMA zárónapján. 

A kiállításon adták át az idei CONSTRUMA-díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerék el.  

A 2020-as díjazott cégek és termékek

¤  BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. (BACHL Extrapor HL)
    
¤  Horizont Global Kft. (Fészekház)
    
¤  Internorm Ablak Kft. (Internorm KF520 műanyag – műanyag/alumínium ablak)
    
¤  Nilan Légtechnika Kft. (Nilan Combi S 302 Polar Top)
    
¤  Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. (Új generációs cella-optimalizált német fejlesztésű napelem modul)

További információk a sajto1@hungexpo.hu címen, illetve a www.construma.hu és www.otthon-design.hu weboldalon. 

www.hungexpo.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Ingatlan, építőipar ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: