Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Continental új radaros érzékelője a motorkerékpárok számára kínál vészfék asszisztens funkciót
2018.11.05
Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ A közlekedésbiztonság növelésének következő lépése: a Continental az EICMA-n mutatta be a kétkerekű járművekre fejlesztett új, fejlett vezetői asszisztens rendszerét

¤  Az irányítás a motoros kezében marad: a vészfék asszisztens lerövidíti a reakcióidőt, és sokkal finomabbra hangolt fékezési beavatkozással támogatja a vezetőt
¤  Pontos elemzés: az ötödik generációs radar még pontosabban ismeri fel a tárgyakat
¤  Nagyfokú rugalmasság: a moduláris struktúrával személyre szabható megoldások az árérzékeny piacokra is megtalálják az utat

Budapest, 2018. november 5. - A „Vision Zero” célkitűzésével a Continental célja a balesetmentes közlekedés elérése, amelyben a technológiai cég ismét úttörő szerepet vállalt, mivel elsőként tervez vészfék asszisztens rendszert gyártani és beszállítani motorkerékpárok részére. A radar alapú rendszer részét képezi azoknak a csúcstechnológiás vezetői asszisztens rendszereknek, amelyeket a Continental Olaszországban, a milánói EICMA-n mutatott be.

A Continental új, ötödik generációs radarja olyan funkciókkal rendelkezik, mint a fokozott tárgyfelismerés, így lehetőség nyílik egy nagy teljesítményű vészfék asszisztens rendszer beépítésére. A motorkerékpárokra tervezett rendszer fejlesztése során a cég kiaknázza a személyautók és kishaszon járművek biztonsági rendszerei területén szerzett sok éves tapasztalatát, a kettő között azonban sok különbség van. Amíg a személyautóban használt vészfék asszisztens rendszernél automatikusan a legnagyobb fékerő hatás lép életbe az ütközés elkerülése érdekében, a motorkerékpár rendszerének sokkal fokozatosabban kell fékeznie, és inkább azt a célt szolgálja, hogy a sofőrt támogassa, mintsem, hogy átvegye az irányítást. A Continental baleseti kutatásai arra mutattak rá, hogy a hátulról történő ütközések nagy része elkerülhető lett volna a vészfék asszisztens rendszer alkalmazásával – a közeljövőben pedig akár a kereszteződő és hátulról érkező forgalom esetében is így történhet.

Az autókkal ellentétben a motorosokra sokkal nagyobb hatást gyakorolnak az olyan környezeti tényezők, mint például a szél, időjárás és rezgés, így a két keréken száguldás során számos kihívás merül fel. Ennek eredményeként a motorosok gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor nem tudják biztosan megbecsülni az úton haladó többi jármű sebességét. A motorkerékpárokra tervezett vészfék asszisztens ezért inkább a jelzés funkcióját tölti be azzal, hogy felhívja a vezető figyelmét a kritikus helyzetre, amelyre így jobban fel tudnak készülni” – mondta el Christian Pfeiffer, a Continental 2-Wheelers and Powersports területének ARASTM projektmenedzsere. „Ahogy az autók esetében, a rendszer itt is a sebesség csökkentésére szolgál. Azonban a cél ez esetben az, hogy a figyelmeztetés következtében maga a sofőr legyen képes kezelni a helyzetet. Ezzel lerövidülhet a reakció idő, ezáltal pedig a féktáv is jelentősen csökkenhet.

A vészfék asszisztens automatikusan lassít a kritikus helyzetekben

A vészfék asszisztens radar szenzorokkal vizsgálja a motorkerékpár előtt lévő területet. Amennyiben fennáll a veszélye egy előtte haladó járművel vagy bármilyen egyéb tárggyal való ütközésnek, a sofőrt vizuális, audio és rezgő hatásokkal, például a markolat vibrálásával figyelmezteti. A kezdeti alacsony féknyomás pedig segíti a sofőrt, hogy aktív fékezésbe kezdjen. Amennyiben a motoros nem reagál a figyelmeztetésre, a vészfék asszisztens automatikusan kezdi meg a fékezést – amíg a motoros mindkét keze a markolaton van. A lassulás azonban sokkal kevésbé erőteljes, mint ami egy személyautó vészfék rendszerének esetében megszokott.

A Continental rövid- és hosszú hatótávú szenzorai még pontosabbak és erősebbek lettek ebben az ötödik generációs fejlesztésben, amelynek sorozatgyártása 2019-ben kezdődhet meg. A fejlett tárgy felismerő algoritmus akár olyan kisebb méretű tárgyakat is képes felismerni, mint egy leszakadt kipufogócső. Ezen kívül a tárgyak magassága az emelkedési méréssel is megállapíthatóvá válik. Ez azt jelenti, hogy a szenzor képes még pontosabban felismerni egy forgalmi dugó végét egy híd alatt, vagy az út határait, például padkákat. További előny emellett, ami a korlátozott beépítési hely tekintetében különösen fontos, hogy a radar rendszer méretét sikerült még tovább csökkenteni.

Nincs szükség túl sok munkára: az adaptív sebességtartó automata tökéletes kiegészítés

A vészfék asszisztens rendszernek nem csupán a radar technológia az egyetlen központi eleme; számos modern motorkerékpárban csupán erre a plusz egységre van már csak szükség ahhoz, hogy ez az asszisztencia funkció működésbe léphessen. Különösen a magasabb árkategóriájú szegmensek motorkerékpárjai tartalmaznak már minden egyéb komponenst. Ide tartozik például az a szenzor csoport, ami a gyorsulást és az oldalcsúszást méri. A radar rendszer a szenzor csoportból érkező adatok alapján elemzi az aktuális helyzetet, hogy hol helyezkedik el a közlekedés többi résztvevője, és, hogy ennek eredményeként szükség van-e vészfékezésre. A fékezést ezután a fékvezérlő egység hajtja végre, miközben a motor sebességét ezzel egy időben csökkenti a motorvezérlő egység. A Continental bármilyen méretű motorkerékpár számára képes az összes szükséges technológiát szállítani, ideértve a műszercsoportot, amely figyelmezteti a vezetőt az ütközés elkerülésének érdekében.

Egy másik ARASTM funkció, az intelligens adaptív sebességtartó automata is szintén az előre tekintő, hosszú hatótávú radart használja. A rendszer automatikusan igazítja a motorkerékpár sebességét – még akkor is, ha a jármű kissé meg van döntve – az előtte haladó járműhöz, így garantálva a biztonságos követési távolságot. A vészfék asszisztens tökéletes kiegészítése a sebességtartó automatának, nyugodt vezetést garantál, különösen a nagy forgalmú autópályákon. Azzal, hogy a nyomás egy részét leveszi a vezetőről, a motoros a figyelmét még jobban tudja összpontosítani, ami a motorkerékpárok esetében különösen fontos, így teljes mértékben ott tud lenni fejben, amikor arra igazán szükség van: például egy hegyi út elkövetkező kanyarodó szakaszánál.

Az ARASTM funkciók jelentősen növelik a biztonságot, különösen Ázsiában

A Continental olyan további ARASTM funkciókat kínál motorkerékpárok részére, mint a holttér felismerés, a közlekedési tábla asszisztens és az intelligens fényszóró asszisztens. A Holttér felismerő a motorkerékpár mögötti területre fókuszál a rövid hatótávú radarok segítségével, és figyelmezteti a holttérben haladó járművek sofőrjeit arra az esetre, ha esetleg sávot szeretnének váltani.

A közlekedési tábla asszisztens egy kamerával érzékeli a sebességkorlátokat, előzési és egyirányú utcákba való behajtási korlátozásokat, és jelzi azokat a vezetőnek.

Az intelligens fényszóró asszisztens pedig felismeri az előröl és hátulról érkező járművek lámpáit, és az összes lehetséges esetben felkapcsolja a reflektort, hogy az út minden esetben a legoptimálisabban legyen megvilágítva. Ezen kívül az első ütközési jelző figyelmezteti a motorost, ha fennáll az ütközés esélye, de a vészfék asszisztenssel ellentétben itt nem lép életbe vészfékezési manőver. A rendszerek moduláris felépítésének köszönhetően a Continental az egyes piacok, kereskedelmi megállapodások és jogszabályok igényeinek megfelelően teljesen testreszabott megoldásokat tud kínálni.

A személyautó utasaihoz képest a motorosok számára csak korlátozott mértékben áll rendelkezésre passzív védelmi eszköz, mint például a légzsák. Éppen ezért a kétkerekű járműveknél a balesetek megelőzése kiemelten fontos” – tette hozzá Pfeiffer. „A járművet körülvevő környezetet monitorozó rendszerek jelentik a következő mérföldkövet a közlekedésbiztonság szempontjából; ezzel ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a Vision Zero célkitűzésünkhöz.” Az ázsiai országokban, például Indiában, ahol a közlekedés nagy része kétkerekű járműveken történik, a balesetek száma pedig extrém magas, ezek a rendszerek jelentősen növelhetik a biztonság mértékét. „Ahogy a motorra szabott ABS rendszer, a vészfék asszisztens is eljut majd ezekre a piacokra” – Pfeiffer biztos benne.

További Continental ARASTM funkciók:
https://www.continental-automotive.com/en-gl/Two-Wheeler/Safe-Mobility/ARAS

www.continental.hu  


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika ; Continental


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre