Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.24.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

A Siemens Healthineers bemutatta stratégiáját, amellyel megerősíti piacvezető szerepét 2025 után is
2018.01.26
Forrás: Siemens, Hírek
"Örömömre szolgál, hogy a Siemens Healthineers-ről beszélhetek, egy olyan vállalatról, amely jól felkészült arra, hogy kihasználja az egészségügyi szektor paradigma-váltásában rejlő előnyöket" - mondta Michael Sen, aki a Siemens Healthineers Felügyelőbizottságának elnöke, a Siemens igazgatótanácsának a vállalat egészségügyi részlegéért is felelős tagja.

"A tőzsdén külön jegyzett entitásként a Siemens Healthineers vállalkozói rugalmassága által képes lesz úgy formálni ipari tevékenységét, hogy felgyorsítsa a nyereséges növekedést és a megtérülést. Közvetlen hozzáférése lesz a tőkepiachoz is, így jobban tudja majd finanszírozni a beruházásait. Többségi részvényesként a Siemens továbbra is aktívan támogatni fogja a Siemens Healthineers-t ".

Globális nagyhatalom az egészségügy területén

A 2017-es évben elért 13,8 milliárd euró árbevétellel, melynek több mint 55 százaléka rendszeres bevétel, és 2,5 milliárd euró korrigált nyereséggel (ami körülbelül 18 százalékos korrigált haszonkulcsnak felel meg)1, a Siemens Healthineers globális nagyhatalom az egészségügyi szektorban. 75 országban több mint 47.000 magasan képzett alkalmazott segítette annak a mintegy 600.000 aktív rendszernek a telepítését, amelyek révén óránként körülbelül 240.000 alkalommal tud kapcsolatba lépni a páciensekkel.  A vállalat úgy véli, hogy a klinikai döntéshozatal során alapvető szerepet játszó portfólió horizontális és vertikális kiterjedése egyedülállóan fontos szerepet biztosít számára az egészségügyi szektorban.

Bernd Montag, a Siemens Healthineers vezérigazgatója így nyilatkozott: "A Siemens Healthineers páratlan méretű, igazán globális innovátor. Kiváló stratégiai pozíciónknak, innovációs képességeinknek és kiegyensúlyozott földrajzi jelenlétünknek köszönhetően azok közé tartozunk, akik hosszú távon leginkább élvezhetik a piacainkat jellemző jelentős strukturális fejlődés előnyeit. Feltett szándékunk, hogy kihasználjuk ezeket a távlati lehetőségeket."

Pénzügyi adatok

A 2017-es pénzügyi évben a Siemens Healthineers árbevétele földrajzi szempontból nagyjából kiegyensúlyozott volt: 41 százalék esett az amerikai földrészre, 32 százalék származott Európából, a Közel-Keletről és Afrikából (EMEA országokból), míg az ázsiai és csendes-óceáni térség részesedése 28 százalék volt. Fontos tény, hogy az árbevétel több mint 55 százalékát a reagensek, fogyóeszközök és a szolgáltatások tették ki, így ezek ismétlődő bevételek. 2015 óta az organikus évi bevétel növekedése átlagosan négy százalék volt. Ez alatt az időszak alatt a vállalat korrigált haszonkulcsa a 2015-ös pénzügyi évben mért 17,2 százalékról 18,3 százalékra nőtt 2017-re. A szabad cash flow konverziós ráta (a könyvelt nyereség százalékában megadva) folyamatosan magas, 90 százalék körüli érték volt.

Paradigma-váltások a globális egészségügyi szektorban

A Siemens Healthineers becslése szerint alapvető piacain évi több mint 50 milliárd euró bevétel realizálható, és ezeken a piacokon 2016 és 2021 között átlagosan évi három-öt százalékos növekedés várható. A növekedést eredményező megatrendek közé tartozik a gyarapodó és idősödő népesség, a krónikus betegségek elterjedése, valamint a javuló hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz a feltörekvő piacokon. Tekintettel arra, hogy korábban az egészségügy termelékenysége egyéb szektorok mutatói mögött elmaradt, a horizontális és vertikális konszolidáció fokozódása figyelhető meg, a kormányok és a biztosítótársaságok pedig úgy módosítják a pénzügyi ösztönző rendszereket, hogy az egészségügyi ellátás a volumen alapú szemléletről az érték alapú irányába tolódjon el. Ugyanakkor az orvoslás pontosabbá és elérhetőbbé válik, és több lehetőség áll a betegek rendelkezésére.

A digitalizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazása felgyorsítja ezeket a változásokat. Kihasználva a nagyobb hozzáférhetőségből származó előnyöket, a szektorban rendelkezésre álló adatok, az ún. big data az értékteremtés forrásává válnak. A betegellátás teljes skálája mentén kivívott erős piaci pozícióinak köszönhetően a Siemens Healthineers képes megragadni a kínálkozó lehetőségeket. A vállalat továbbra is az egészségügy innovatív, változásokat előmozdító szereplője marad.

Vezető helyen az orvosiképalkotás üzletiterület

A Siemens Healthineers a globális orvosiképalkotás vezető szereplője. Becslése szerint 17 milliárd euró értékű berendezés értékesíthető ezen a piaci szegmensen belül, és átlagosan évi három százalékos növekedés prognosztizálható. A képalkotási szegmens innovatív és átfogó termékportfóliót kínál, lefedve a mágnesrezonanciás (MR), komputertomográfiás (CT), röntgen, ultrahang és molekuláris képalkotó technológiákat. Innen származik a vállalat árbevételének legnagyobb része. A 2017-es pénzügyi évben ez az összeg 8,2 milliárd euró volt, aminek körülbelül 40 százaléka ismétlődő, szolgáltatás jellegű bevétel, közel egyenletes eloszlásban az amerikai földrész, az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) illetve az ázsiai és csendes-óceáni térség között.

Szilárd alapok a diagnosztikában

Árbevétel alapján a diagnosztika áll a második helyen, ahol a cég a piac második legjelentősebb szereplője világszinten. A 2017-es pénzügyi évben 4,2 milliárd euró árbevétele volt ezen a területen, melynek több mint 90 százaléka rendszeres bevétel. Ez az üzletág egy 30 milliárd euróra becsült globális piacon működik, ahol 2016 és 2021 között évente átlagosan öt százalékos növekedés várható.

A Siemens Healthineers a közelmúltban dobta piacra Atellica Solution nevű termékcsaládját, ami várhatóan a vállalat jövőbeni növekedésének és jövedelmezőségének egyik motorja lesz. Az Atellica Solution megoldással a mai diagnosztikai laboratóriumok fő termelékenységi problémájára igyekszik választ találni a vállalat, lehetővé téve óránként 440 vizsgálat lefuttatását, és a minták tízszer gyorsabb továbbítását, mint a hagyományos szállítószalagok esetén. A termék része egy hatékony mintakezelő rendszer is, ami a klinikai laboratóriumok általános problémáit hivatott megoldani, lehetővé téve a diagnosztikai szakemberek számára, hogy a jobb eredmények elérésére összpontosítsák figyelmüket.

Piacvezető a speciális terápiák terén

A Siemens Healthineers a speciális terápiák szegmensén belül is piacvezető szerepet vívott ki valamennyi földrajzi régióban. A speciális terápiákra az egészségügyi paradigmaváltás előharcosaként tekinthetünk, elsősorban ami a minimálisan invazív eljárások felé történő elmozdulást illeti a sebészetben; ezt a képvezérelt beavatkozások teszik lehetővé. A Siemens Healthineers vezető szerepét ezen a területen az a tény mutatja, hogy a 2017-es pénzügyi évben 1,5 milliárd euró bevétele származott innen, melynek 40 százaléka szolgáltatás, ugyanakkor 2016-ban a teljes piac becsült értéke 3 milliárd euró volt. A vállalat véleménye szerint a berendezések piaca átlagosan mintegy évi négy százalékkal nő 2021-ig. Az angiográfiás rendszerek, a mobil C-íves berendezések és a hibrid műtők területén kínált termékskála esetében a társaság együttműködik technológiai partnerekkel, készülékeket gyártó cégekkel és ügyfelekkel is.

Stratégia és perspektívák

A Siemens Healthineers további rentábilis növekedést kíván elérni alapvető üzleti tevékenységeinél, és ütemtervet dolgozott ki arra, hogy a jövőben fokozza a jövedelmezőséget. A strukturális költségmegtakarításra vonatkozó kezdeményezések évi 240 millió euró költségcsökkenést irányoznak elő. Ezeknek a hatása teljes mértékben 2020-ban lesz először látható, és a vállalat célkitűzései között szerepel a termelékenység további, folyamatos javítása is.

A vállalat stratégiájának központi elemét képezik az előzőekkel szorosan összefüggő, feltörekvő piacok. Ez képezi alapját az inkrementális növekedésnek, és annak, hogy a cég 2025-re és azon túl tovább erősítse piacvezető szerepét.

A Siemens Healthineers 2025-re kidolgozott stratégiája különösen az alábbi öt, jövő-orientált területre összpontosít:

1. Az in vivo és in vitro termékek piacain elért kivételes pozícióját felhasználva a rendelkezésére álló adatokat és ismereteket a személyre szabott orvoslás szolgálatába állítja, alkalmassá téve azt a klinikai alkalmazásra.

2. Az adatok és a mesterséges intelligencia segítségével integrálja a meglevő és innovatív technológiákat, a megfelelő gyógymód kialakítása érdekében.

3. Az egészségügyi szolgáltatás egészét tekintve koordinálja és optimalizálja a betegutakat.

4. Kialakítja a műszaki, üzemeltetési és klinikai szolgáltatások teljes skáláját, amelyek hatékonyabbak és eredményesebbek, mivel a Siemens Healthineers által kínált technológiákat alkalmazzák.

5. Folytatja a fenti területeket támogató mesterséges intelligenciával kapcsolatos képességek fejlesztését, illetve az azokba történő beruházást.

Előrejelzések alapján a Siemens Healthineers hasonló, három és négy százalék közötti bevétel-növekedésre számít 2018-ban. Hasonlóan az utóbbi három év, évi átlagos 3,8 százalékos növekedési ütemének. A vállalat úgy véli, hogy 2018-ban 17 és 18 százalék között lesz a korrigált haszonkulcs. Középtávon a Siemens Healthineers célja négy-hat százalékos organikus bevétel növekedés, 20-22 százalékos korrigált haszonkulcs az orvosi képalkotás és speciális terápiák szegmensben; ez utóbbi mutatót 16-19 százalékra tervezték a diagnosztika területén. A Siemens Healthineers csoport nettó jövedelmét tekintve a cég 50-60 százalékos osztalékfizetési rátát irányoz elő.

"Számítunk arra, hogy árbevételünk folyamatos és rentábilis növekedése, valamint a cég továbbra is kiváló likviditása elősegíti majd tervezett osztalékpolitikánk megvalósulását" - hangsúlyozta Bernd Montag.

Tervezett tőzsdei jegyzés

A Siemens AG arra készül, hogy a Siemens Healthineers részvényeit a frankfurti értékpapír tőzsde szabályozott piacának Prime Standard szegmensében jegyezze, a likvid piacot megcélozva. A tőzsdei jegyzést a 2018-as naptári év első felére tervezik.

1 Korrekció a szétválasztás (EBITDA /kamatok, adók, értékcsökkenés és értékvesztés levonása előtti eredmény/, profit, éves eredmény) és a PPA (vételárfelosztás) szerint.

www.siemens.hu    


NEWS: ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika ; Ultrahang ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre