Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


K e r e s ü n k termelő ipari cégeket fejlesztésre és felvásárlásra is, k o n k r é t befektetési és vételi i g é n y e k r e.
Szinte mindegyik ügyfelünk vidéki, szeretünk vidékre felmenni.
8 % feletti hozammal: Bérbeadott üzleti ingatlan céggel eladó, 17 M Ft/év bevétellel, 119 M Ft
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk   Hírek, információk közzététele   Hirdethet Oldaltérkép   Rólunk   Híreink   Ipari Blog
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Cégből kiszállás  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Kiállítás   Autó, jármű   Automatizált vezetés   Robot   MI   3D nyomtatás   Riport   Cégfelvásárlás

Riport ;
KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2018.10.20.
Kereső

EladóCégek.hu: Hogyan
tudja jól eladni ipari cégét?Ipari cégeladásról egyszerűen:
a CégeladásBlog.hu, a www.eladocegek.hu oldalain.

Ipariingatlanok.hu hirdetések:


Tulajdonosi Hirdetések (H.)
HIRDETHET: Tulajdonos (H.)
és Ingatlanközvetítő (IH.).

Telek ingatlanok:
Telekingatlanok.hu
Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube

Ipartörténet:
- Retro Design Center
- Maróti Motorgyűjtemény

- IpariCégek.hu:
. Múzeum, ipartörténet
- Ipartörténet videók
Segítség a honlap használatához
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;
- aldomain.ipari.hu listái ;

IpariCégek.hu

Az ABB Ability™ Smart Sensor motorról
2017.06.23
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Erdős Tibor értékesítő mérnököt, ABB Kft. szakmai vezetőjét az Ability™ Smart Sensor motor lehetőségeiről kérdeztük.

- Az ABB Ability™ Smart Sensor motor mennyiben más a klasszikus villanymotorokhoz képest és az ABB korábbi fejlesztéseitől mennyiben tér el?
A Smart Sensor tulajdonképp egy okos érzékelő. Mér, kalkulál, adatokat gyűjt, tárol és továbbít. A cégünknek több, mint 100 éves tapasztalata van villanymotorok gyártása területén. Ezt igyekezett felhasználni a szenzor fejlesztés során is. Nagyobb motoroknál már létezett korábban távfelügyeti megoldás, de ott maga az érzékelő egy külsős megoldás volt, magát a rendszert fejlesztette és üzemeltette a cégünk. Ez esetben a szenzor fejlesztését az ABB végezte.

ABB Ability™ Smart Sensor motor
ABB Ability™ Smart Sensor motor. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Kisfeszültségű motorok távdiagnosztikai megoldása – ha a motor jelez, hogy eljött a szerviz ideje. Milyen kisfeszültségről beszélhetünk a motor kapcsán?
Mit jelent a távdiagnosztika?

Mivel leginkább ipari környezetben működő motorokról beszélünk, ez jellemzően 0,4 kV (3 x 400/230 V), de előfordul akár 690 V-os üzem is. A mérések eredményeit több módon követhetjük figyelemmel. Egyelőre még minden esetben szükséges a motor megközelítése egy mobileszközzel, amelyre telepítve van a kapcsolódó alkalmazás. Az alkalmazás egy közlekedési lámpa elvén jelzi az állapotokat a mért, kalkulált adatok összegzése után. Zölden jelez, ha minden rendben, folytatódhat az üzem. Sárgán, ha a legközelebbi tervezett leálláskor érdemes megvizsgálni az adott paraméter normáltól való eltérésének okát. Illetve pirosan, ha a különbség a normál és a mért üzemállapot között akkora, hogy azonnali leállást javasol a rendszer. A másik lehetőség a webes felület, ahol az előfizetés mértékétől függően érhet el a partner adatokat, elemzéseket, előrejelzéseket. Ide is a mobil eszközről kell még feltölteni az adatokat. Azonban fejlesztés alatt áll egy hálózati átjáró, amelyen keresztül közvetlenül tudja majd küldeni az adatok az érzékelő a webes felületre.

- Állapotfigyelés az üzem teljes villanymotor flottájára. Ez azt jelenti, hogy akár több tucat motor is egy figyelési csoportban felügyelhető?
Így van, minden egyes érzékelővel ellátott motor felügyelhető. Adataikat akár össze is lehet vetni, elemezni. Így megtalálni a legoptimálisabb üzemállapotot, amellyel ugyan járulékosan, de további költségeket takaríthatunk meg.
 
- Ez a motortípus is elsősorban az üzemóra alapján igényli a szervizelést, vagy ez már annál összetettebb paraméterek alapján történik?
Az üzemóra csak egy része a tervezett karbantartás meghatározásának. Sok egyéb adatot is figyelembe kell venni. Fontos például az igénybevétel mértéke, újraindítások száma, stb.

- Elsősorban hol, milyen ipari területeken előnyös az ABB Ability™ Smart Sensor motorokat használni? Hol várható az elterjedésük?
Ez cégprofiltól függetlenül végfelhasználóknál, OEM, rendszerintegrátor cégeknél egyaránt. A tervezhető karbantartás, a költségek és az energiafelhasználás csökkentése mindenkinek saját, jól felfogott érdeke.

- Milyen főbb szempontok alapján történik a villanymotorok fejlesztése? Az energiatakarékosság mennyit fejlődött az elmúlt években, az utóbbi évtizedben, például 2000-től?
A fejlesztések mondhatni megelőzik a szabályozásokat. Azt sem tartom kizártnak, hogy a fejlesztésekkel járó lobbi tevékenység is jelentős szerepet játszik a szabályozások alakításában. Jelenleg is léteznek már olyan hatásfokú típusok, melyek jóval magasabbak az érvényben lévő előírásoknál. Igazság szerint 2011-ben történt egy nagy lépés a hatásfok osztályok szabályozásában. Ekkortól kötelezően minimálisan IE2-es motorokat kellett használni az EU területén. 2015-ben volt egy szigorítás, a legutóbbi változás 2017.01.01-től van érvényben. Ennek értelmében 0,75 kW és 375 kW közti teljesítményű új telepítésű motoroknak minimálisan IE3-as hatásfokosztályúnak kell lennie. Kivétel, ha frekvenciaváltóval üzemeltetjük illetve ha robbanásveszélyes környezetben üzemel. Ezekre nem vonatkoznak az előírások. Az ABB-nek tömeggyártásban jelenleg a biztonságos környezetben üzemelő motorok közül IE4-es az elérhető legmagasabb hatásfokosztály, robbanásbiztos motoroknál pedig IE3-as. Tanulmányként gyártott már a cég IE5-ös motort is.

- Az ABB folyamatos villanymotor fejlesztéseinek hol van a legfőbb bázisa? Magyarországon is fejlesztenek?
Magyarországon sajnos nincs fejlesztés. Itt kereskedelmi tevékenységet, projekt menedzsmentet végzünk. A villanymotor és a frekvenciaváltó is hagyományosan skandináv termék az ABB-nél, Finnországban van a központ.

* Minden IpariCégek.hu Riport és a kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


NEWS: ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Riport ; Ipari Blog ; ABB

IpariCégek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégből kiszállás, Cégfejlesztés
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

Eladó M0-Halásztelek, Raktár, üzlet, iroda (ÚJ ÁR):
Eladó M0-Halásztelek, raktár eladóÜzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

2018.10.17-19., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika

Hungexpo
HUNGEXPO

Eladó Kúria
teljes berendezéssel:
Kúria eladó teljes berendezéssel

Kiemelt technológiai hírkategóriáink:
- Autó, jármű, közlekedés
- Automatizált vezetés

- Robot, automatika
- Mesterséges intelligencia
- Kiterjesztett valóság (AR)
- Virtuális valóság (VR)
- 3D nyomtatás

- Mágnes, MR, MRI
- Lézer
- Ultrahang
- Radar

- Energia, közmű, akkumulátor
- Solar

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Akciós tőzsdetanfolyam
¤ Tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?IpariCégek.huSZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Hírek közzététele   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Kiállítás   Autó, jármű   Automatizált vezetés   Robot   MI   3D   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Ipari Blog   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás:
cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés. Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés: cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés.
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre