Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A ChatGPT ma már a Volkswagen számos modelljében elérhető

2024.07.02

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
Az új generációs infotainment rendszerrel rendelkező Volkswagen modelleket most már a mesterséges intelligencián (röviden MI n) alapuló ChatGPT vel kiegészítve kínálják. A mesterséges intelligenciát alkalmazó kereső funkció megtalálható a tisztán elektromos ID. család minden új járművében,


valamint az új Golf, az új Tiguan és az új Passat modellekben is. A funkció az IDA hangasszisztens segítségével érhető el, és új lehetőségek széles skáláját kínálja, messze túlmutatva az eddigi hangvezérlés képességein. Felolvastathatók például a keresett tartalmak, és immár természetes beszéd révén léphetnek interakcióba a felhasználók a járművel.

Kai Grünitz, a Volkswagen igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja szerint: "A Volkswagen teljes ügyfélköre számára elérhetővé kívánja technológiáit, és volumengyártóként erre lehetőségünk is van. A ChatGPT hangasszisztensünk háttérrendszerébe való zökkenőmentes integrálásával mindennapi hozzáférést kínálunk járműveink vezetőinek a mesterséges intelligenciához. Ezáltal is hangsúlyozzuk termékeink innovatív jellegét."

A Volkswagen jelenlegi modelljei az IDA online hangasszisztens által már most lehetővé teszik az infotainment-, a navigációs és a klímarendszer irányítását. A jármű különböző témákban feltett kérdésekre is képes válaszolni. A ChatGPT bevezetésével, azonban a lehetőségek jelentősen bővültek: Az MI tájékoztatást tud nyújtani például turisztikai látványosságokról vagy épp focimeccsekről, de akár matematikai feladatokat megoldásában is segédkezhet. Mindez intuitív módon működik, a járművezető természetes beszéddel szólhat az asszisztenshez, anélkül, hogy az útról levenné a szemét.

Egyszerű használat új fiók létrehozása nélkül. A Volkswagen VW Connect vagy VW Connect Plus fiókkal rendelkező ügyfelei a megszokott módon, új fiók létrehozása és új alkalmazás telepítése nélkül használhatják az IDA hangasszisztenst. A digitális asszisztens a "Hello IDA" mondattal vagy a kormánykerék megfelelő gombjának megnyomásával aktiválható. Csak olyan kérdést továbbít a Volkswagen rendszere (anonim formában) a mesterséges intelligenciának, amelyet ő maga nem képes megválaszolni. A válaszok ilyenkor is a Volkswagen ismerős hangján hangzanak el. A ChatGPT egyáltalán nem kap hozzáférést a jármű adataihoz. A maximális adatvédelem érdekében a kérdések és a válaszok azonnal törlődnek. Az online hangasszisztenst a Volkswagen alkalmazás beállításaiban, vagy az infotainment rendszer adatvédelmi beállításaiban lehet kikapcsolni.

Öt nyelven elérhető technológia. A Volkswagen 2024 januárjában mutatta be a CES 2024 elektronikai szakkiállításon első olyan járműveit, amelyekben a ChatGPT‑t az IDA hangasszisztensbe integrálták. A technológia jelenleg az (amerikai és brit) angol, spanyol, cseh és német nyelven érhető el. A technológia Volkswagen járművekben való használatát az autóipari MI megoldások világpiac‑vezető vállalatával, a Cerence Inc.-kel való együttműködés, valamint a cég Cerence Chat Pro nevű programja tette lehetővé, amely különféle forrásokat használ (beleértve a ChatGPT‑t is) annak érdekében, hogy az IDA gyakorlatilag minden kérdésre a lehető legpontosabb és legrelevánsabb választ tudja adni.

www.volkswagen.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: