Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024.07.04

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve


az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat áll a TIME magazin és a Statista által összeállított „World’s Most Sustainable Companies for 2024” (https://time.com/collection/worlds-most-sustainable-companies-2024/) rangsor élén. A TIME és a Statista egy átlátható, többlépcsős módszertan alapján határozta meg, hogy mely társaságok szerepelhetnek a listán.

A folyamat első lépéseként a világ legnagyobb és legbefolyásosabb vállalatai közül több mint 5.000-et választottak ki. A szigorú, négylépcsős értékelést követően a végső rangsorból kizárták a nem fenntartható iparágakat, és olyan tényezőket vettek figyelembe, mint a külső szereplők által adott fenntarthatósági minősítések, kötelezettségvállalások, a vállalati jelentéstételi gyakorlat, valamint a környezeti és társadalmi teljesítménymutatók, ezek alapján pontozták a cégeket. Az átfogó elemzés révén jött létre a több mint 30 országból 500 vállalkozást tartalmazó rangsor, melynek első helyén a Schneider Electric található.

A TIME és a Statista egyaránt kiemelte a társaság technológiai szakértelmét és saját fenntarthatósági kezdeményezését, a Schneider Sustainability Impact (SSI) programot. Ez a program irányítja a vállalat aktivitását és méri az elért eredményeket a 2021 és 2025 közötti időszakra megfogalmazott fenntarthatósági célok kapcsán, amelyek lefedik az összes környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) dimenziót.

A Schneider Electric 2018 óta 553 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében támogatta ügyfeleit. A vállalat saját ellátási láncának átalakítása terén is jelentős előrelépést ért el. A Schneider Electric 1.000 legfontosabb beszállítójának szén-dioxid-kibocsátása 27 százalékkal csökkent (https://www.se.com/ww/en/about-us/newsroom/news/press-releases/schneider-electric-outperforms-2023-sustainability-targets-and-maintains-its-leadership-in-esg-ratings-65cc89b3ade55370f80f3013) a program kezdete óta, valamint a cég legfontosabb beszállítóinak 21 százaléka teljesítette a Schneider Electric tisztességes munkára vonatkozó elvárásait.

„Hihetetlenül megtisztelő számunkra, hogy a világ legfenntarthatóbb vállalataként ismertek el minket. Ez az eredmény is mutatja megingathatatlan elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt, amely minden tevékenységünkbe beágyazódik. Minden döntésünkben és a napi működésünkben figyelembe vesszük a környezetet, a társadalmat és a helyes irányítást. Éppen ezért keményen dolgozunk azon, hogy még nagyobb előrelépést érjünk el fenntarthatósági céljaink megvalósításában, és biztosítsuk, hogy mindenki hozzájárulhasson a pozitív és tartós, jövőformáló hatás eléréséhez”

– mondta el Peter Herweck, a Schneider Electric vezérigazgatója.

A Schneider Electric idén a 13. egymást követő évben is bekerült a Dow Jones Sustainability World Indexbe (https://www.se.com/ww/en/about-us/newsroom/news/press-releases/schneider-electric-continues-to-lead-the-way-in-external-esg-ratings-13th-year-in-a-row-in-djsi-and-global-100-65a6249241a94961a103f73f), iparágában az első helyen végzett. Ez az eredmény tükrözi a fenntarthatóságot stratégiája középpontjába állító vállalat erős környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményét.

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: