Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Továbbra is a BMW a legnépszerűbb prémiummárka Magyarországon

2024.07.04

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ A BMW Group Magyarország az idei első félévben 2 765 db BMW modellt értékesített, így a bajor márka továbbra is a prémiumszegmens élén áll +++ A két legnépszerűbb modell a 4-es sorozat és a BMW X5 +++


A BMW Group Magyarország 2024. első félévében közel 4%-kal növelte BMW modelljeinek eladásait a tavalyi év hasonló időszakához képest, így a bajor márka megőrizte elsőségét a hazai prémium piacon. A modellek rangsorában a BMW 4-es sorozata a legnépszerűbb, az i4 és a 4-es család különböző változataiból 380 darabot adtak át, míg a BMW X5-ös sorozata 376 darabbal a második. A 3-as BMW a dobogó legalsó fokán áll 332 darabos értékesítéssel.

Továbbra is kiváltképp népszerű a BMW X3/iX3, az X1/iX1 és a márka 2-es sorozata, illetve az új BMW 5/i5-ös modellekből is bőven 200 darab felett értékesített a vállalat a 2024. január-június időszakban. A BMW luxuskategóriás modelljeiből, a 7-es, i7-es, 8-as sorozat, valamint a márka X7 és XM különböző változataiból 275 darabot adtak el, amivel a BMW a luxus szegmensben szintén meghatározó szerepet tölt be az idei év első felében.

Tisztán elektromos modellekből 340 darabot adott át ügyfeleknek a BMW, mely teljesítménnyel a tradicionális prémium márkák elektromos piacán magabiztosan első, illetve a magyarországi elektromos összpiacon is fontos szereplő a BMW. 

A MINI 2024 első felében 213 darabos eladásával elmaradt a tavalyi hasonló időszak eredményétől, melyet első sorban a teljes paletta modellváltása okozott.

„Erősen és kiegyensúlyozottan indította a BMW a 2024-es évet. Szinte minden kategóriában sikerrel vagyunk jelen, legyen szó tisztán elektromos, plug-in hibrid vagy belső égésű motorral szerelt modelljeinkről. A piac változásaira rugalmasan tudtunk reagálni, az érkező újdonságokat nagy várakozással fogadják az ügyfelek. A kínálatunk szinte teljes spektrumában van jól használható elektromos autónk, így az iX1-től a BMW i7 M70 xDrive modellig le tudjuk fedni az igényeket. A hetekben érkező, az 5-ösben meghatározó hathengeres BMW 540d Limousine, az új BMW 5-ös Touring és annak elektromos i5 változatai, az ősszel megjelenő új 1-es és X3-as BMW, illetve a nemrég bemutatott vadonatúj BMW M5 modellek további lehetőséget adnak arra, hogy az idei évet is sikerrel zárhassuk” – mondta el Mester András, a BMW Group Magyarország értékesítési vezetője.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra, illetve tisztán elektromos hatótávolságra vonatkozó adatok előzetes értékek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: