Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Lipcsében már készül az új BMW 1-es sorozat

2024.07.03

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Megkezdődött a negyedik generáció sorozatgyártása +++ Lipcsében már több mint 1,3 millió darab 1-es BMW látott napvilágot +++ Az újdonság az opcionális extrafelszereltség részeként kontraszttetővel is elérhető, most először +++


A BMW 1-es sorozat negyedik generációjának első, sorozatgyártásban készült képviselője egy Alpine White karosszériafényezést viselő BMW 120 modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,3 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 121 – 135 gramm / km; CO2-osztály: D), amely hamarosan megérkezik németországi tulajdonosához. A prémium kompakt kizárólag a BMW Group lipcsei gyárában készül, akár naponta 500 példányban. A BMW 2-es Gran Coupé, a BMW 2-es Active Tourer és a MINI Countryman hármasával kiegészülve Lipcsében naponta akár 1.300 új autó is napvilágot láthat. Az új BMW 1-es sorozat 2024 októberében ünnepli piaci premierjét.

Az új BMW 1-es sorozat új fejezetet nyit a bajor prémiumgyártó lassan 20 éves, kompakt szegmensben írt sikertörténetében. A sorozat első, háromajtós példányai 2007-ben gurultak le a lipcsei üzem gyártósoráról, amelyen azóta már több mint 1,3 millió darab 1-es BMW látott napvilágot. Idén június végéig a bajor prémiumgyártó világszerte hozzávetőlegesen 443.000 darab harmadik generációs 1-es BMW-t adott át ügyfeleinek. „Az új BMW 1-es sorozat továbbra is kulcsfontosságú lesz a lipcsei üzem magas kapacitás-kihasználásának fenntartásában” – fogalmazott Petra Peterhänsel, a BMW Group lipcsei gyárának igazgatója.

A lipcsei üzem felkészült az újdonság érkezésére

2018 óta a BMW Group lipcsei gyára szisztematikus bővítésen megy keresztül. A létesítmény ma éves szinten mintegy 350.000 darab új autó előállítására képes – 100.000 darabbal többre, mint korábban. Az üzem egyazon gyártósorán jelenleg két márka összesen négy modellsorozata lát napvilágot, háromféle hajtáslánc-technológiával. A létesítmény 2023 november óta gyártja az új MINI Countryman modellt, amelynek gyártási kapacitása idén napi 500 darabra nő – a naponta elkészülő mintegy 800 darab BMW modell mellett.

A lipcsei üzem sorozatgyártási kapacitásának bővítése stabilizálja a meglévő munkahelyeket és újakat teremt. Csak a járműgyártási területen további 900 ember alkalmazása várható, akikkel 2024 végére a lipcsei létesítményben dolgozó munkatársak száma mintegy 7.000 főre nő.

Dinamikus formanyelv, új hajtáslánc-paletta

Dinamikus formanyelvével, teljesen újragondolt hajtáslánc-palettájával és részletekbe menően továbbfejlesztett futómű-technológiájával a BMW 1-es sorozat továbbra is a prémium kompakt szegmens legsportosabb képviselője. Elődmodelljéhez képest látványosan laposabb, mélyre húzott frontrészével a nóvum minden korábbinál intenzívebben helyezi előtérbe sportos adottságait. A lapos kontúrok mentén megtervezett BMW hűtőrács most először függőlegesen, illetve átlósan rajzolt lamellákat visel. Az alapfelszereltségként kínált LED-technológiás első fényszórók függőleges és enyhén nyíl alakú nappali menetfényekkel, valamint irányjelzőkkel dolgoznak.

Oldalnézetből az elnyújtott jármű-sziluettet tetőszárny és oldalsó légterelő lapok, míg a hátsó lökhárító sportosságát fekete színű, diffúzor-stílusú betét és függőlegesen elrendezett fényvisszaverők hangsúlyozzák. A kétrészes LED-technológiás hátsó lámpák mélyen a karosszéria oldalába nyúlnak. Az új BMW 1-es sorozat utasterét már alapfelszereltségként bőr használata nélkül álmodták meg a tervezők. Az utastér progresszív hangulatát prémium minőségű betétek és kárpitozások, az automataváltó újratervezett előválasztó kapcsolója és a BMW Ívelt Kijelző nyomatékosítja. Az európai piacokon, opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag és M Sport Design csomag még tovább fokozza az új 1-es BMW menetdinamikai adottságait.

Kontraszttető – a BMW 1-es sorozat történetében először

Az új BMW 1-es sorozat karosszériafényezési árnyalatai között kétféle akril és hétféle metál szín sorakozik. A BMW Individual részleg négyféle karosszériafényezési árnyalata és megannyi speciális karosszériafényezési megoldása ugyancsak elérhető a modellhez. A bajor prémiummárka modelltörténetében az új BMW 1-es sorozat az első olyan modell, amelyet az opcionális extrafelszereltség részeként magasfényű fekete kontraszttetővel is megrendelhetnek az ügyfelek. Akárcsak az új MINI Countryman esetében, a kontraszttető fényezését a lipcsei gyár fényezőüzeme egy innovatív, ködmentes módszerrel viszi fel a karosszériára, amely kiváltképp erőforrás-hatékony. A ködmentes módszer új technológiája képes megelőzni a hagyományos karosszériafényezési eljárások során keletkező, apró festékrészecskéket tartalmazó mellékköd kialakulását, amely nagymértékben megkönnyíti a több árnyalat felvitelét, hiszen így a maszkolás fáradságos folyamata megszűnik.

Az új BMW 1-es sorozat október 5-én ünnepli piaci premierjét. A modellsorozat legfontosabb piaca Németország, Európa, Nagy-Britannia és Olaszország.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be. 

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: