Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FRUITVEB és a NAK

2024.07.04

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Az elmúlt 10 év eredményeit összefoglaló zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadvány célja bemutatni a zöldség-gyümölcs termelés fejlődési tendenciáit,


a legfontosabb termelési és külkereskedelmi statisztikákat, a jövőbeni versenyesélyeket, valamint fejlődési lehetőségeket és korlátokat.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében elkészült a 2013-2022 közötti időszakot felölelő zöldség-gyümölcs ágazati bulletin. A kiadvány hasznos információkat tartalmaz a termelők, feldolgozók, kereskedők, TÉSZ-ek, háttéripari cégek, valamint a szakpolitikai döntéshozók, tudományos és kutatási szférában dolgozók, illetve az ágazat közvetett szereplői számára.

A cél az volt, hogy egy átfogó kiadvány formájában áttekintsük a zöldség-gyümölcs termelés és a hozzákapcsolódó feldolgozóipar elmúlt tíz évét: az ágazat fejlődési tendenciáit, a legfontosabb termelési és külkereskedelmi statisztikákat, a jövőbeni versenyesélyeket, valamint fejlődési lehetőségeket és korlátokat.

A kiadvány bemutatja az elmúlt évtizedekre jellemző klimatikus változásokat, kitér a legfontosabb hazai zöldség- és gyümölcskultúrák, valamint a gombatermesztés alakulására és piaci tendenciáira, továbbá röviden elemzi a hazai zöldség-gyümölcságazatban működő TÉSZ-ek − mint az ágazat piacra jutásának kulcsfontosságú tényezője helyzetét −, valamint a hazai feldolgozóipar alakulását. Minden egyes szakágazat bemutatása meghatározó ágazati szereplők véleményén alapszik, így törekedtünk az ágazati történések leginkább életszerű visszaadására.

E rendhagyónak is nevezhető kiadványt követően a NAK és a FruitVeB minden évben megjelenik ágazati bulletinnel, melyben következetesen az előző év ágazati és piaci folyamatait veszik számba.

Bízunk benne, hogy az ágazat minden szereplője haszonnal forgatja kiadványunkat, és az ebben foglaltak nem csak szakmai feltöltődést, hanem a szakmai és az üzleti döntésekbe is beépíthető ismeretanyagot jelentenek.

A kiadvány az alábbi linkekről tölthető le:

https://fruitveb.hu/megjelent-a-fruitveb-nak-bulletin-2013-2022-agazati-jelentes/  

https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/7712-fruitveb-nak-bulletin-2013-2022-agazati-jelentes  

NAK

Címkék: FRUITVEB, zöldség-gyümölcs, kiadvány, szakmaközi szervezetek, 

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: