Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A CTP Magyarország több mint 100.000 négyzetméternyi ipari és logisztikai területet adott bérbe autóipari logisztikai partnerének

2024.07.02

Forrás: Az Év Irodája Kft., CTP Sajtóközlemény
Budapest, 2024. július 2. – A CTP, amely bruttó bérbeadható terület (GLA) alapján Európa legnagyobb, tőzsdén jegyzett logisztikai és ipari ingatlantulajdonosa, -fejlesztője és -kezelője, több mint 100.000 m2 logisztikai területet adott bérbe magyarországi üzleti parkjaiban


egy vezető autóalkatrészek raktározásával és logisztikájával foglalkozó vállalatnak.

A CTP bérlője, amely Európa legnagyobb autóipari vállalatait szolgálja ki, új területre, illetve több magyarországi CTParkban bővülésre írt alá szerződést. A cég a CTPark Budapest Westet választotta elosztóközpontjának helyszínéül, amely a CTPark Budapest West csaknem 300.000 m2 összterületű épületkomplexumán belül egy korszerű raktárterület, Magyarországon a legnagyobb, a CTPark hálózatában pedig a hatodik legnagyobb CTPark, ahol további 80.000 m2 kialakítását is tervezik. A Magyarország első „Kiváló” BREEAM-minősítésű épületének otthont adó CTPark Budapest West kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, mivel Biatorbágy mellett, az M1-es autópálya mentén, az M0-ás körgyűrű közelében, Budapest központjától mindössze 15 km-re található. 

A logisztikai vállalat a CTPark Komáromban meghosszabbította az üzleti parkban eddig is meglévő bérleti szerződését. A magyar-szlovák határnál, Komárom mellett elhelyezkedő CTPark Komárom remek közúti összeköttetéssel rendelkezik az M1-es autópályához, így ideális helyszín gyártási és raktározási célokra egyaránt. A park mindössze 40 km-re van a győri Audi gyártól, 85 km-re Budapesttől, 80 km-re Pozsonytól és 150 km-re Bécstől.

A kelet-közép-európai régió mára a világ egyik legjobban teljesítő autógyártási központjává vált. A hat kelet-közép-európai országban összesen 33 autógyár működik, és a régió 2022-ben nominálisan megelőzte Németországot az autógyártás területén. Az Eurostat adatai szerint a kelet-közép-európai autógyártás az elmúlt nyolc évben majdnem 50%-kal nőtt, ami a közvetlen külföldi befektetések (FDI) beáramlását tükrözi, és kiválóan szemlélteti a kelet-közép-európai régió erejét Európa vezető gyártási helyszíneként.

Dr. Gondi Ferenc, a CTP Magyarország ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „A kelet-közép-európai térség és különösen Magyarország egyre inkább stratégiai helyszín az autóiparban. Örömünkre szolgál, hogy meglévő üzleti partnerünk ismét magyarországi CTParkjainkat választotta ágazatban folytatott tevékenységei bővítéséhez. A CTPark Budapest West nemcsak Magyarország legnagyobb CTP Parkja, hanem kivételesen jó közlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, és a legkorszerűbb létesítményeket kínálja progresszív, fenntartható vívmányokkal, így tökéletes választás bérlőnk új elosztóközpontja számára."

A Kelet-Közép-Európa szívében fekvő, hét országgal határos Magyarország optimális földrajzi elhelyezkedése jelentős FDI-tőkebeáramlást vonzott az elmúlt években. A robusztus országos infrastruktúra, a logisztikai hagyományok és Európa egyik legsűrűbb transzeurópai közlekedési hálózata mind olyan jellemzők, amelyek megkönnyítik a közlekedést Kelet-Közép-Európába és Európa déli országaiba.

A CTP-ről
A CTP bruttó bérbeadható terület alapján Európa legnagyobb, tőzsdén jegyzett logisztikai és ipari ingatlantulajdonosa, -fejlesztője és -kezelője, amely 2024. március 31-én 10 országban 12 millió m2 GLA tulajdonosa volt. A CTP minden új épülete „nagyon jó” vagy annál jobb BREEAM-minősítéssel rendelkezik, a Sustainalytics vállalattól pedig „alacsony kockázatú” ESG minősítést kapott, ami aláhúzza a fenntartható üzleti tevékenység melletti elkötelezettségét. 
További információkért látogasson el a CTP vállalati weboldalára: www.ctp.eu 
 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: