Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Erőteljes crossover tisztán elektromos meghajtással: az új MINI Aceman SE Favoured Trim felszereltségi szinttel

2024.07.01

Forrás: BMW Sajtóközlemény
Kompakt karosszériaméreteivel az új MINI Aceman a nagyvárosok meghódítására termett. Az agilis crossover négy méter alatt kínál öt teljes értékű ülőhelyet és bőséges utasteret, amellyel a MINI Cooper és a MINI Countryman közötti helyet foglalja el.


A Favoured Trim felszereltségi szint eközben az új MINI modellcsalád legfiatalabb tagjának markáns, progresszív egyéniségét nyomatékosítja, rendkívül kifejező stílusban. 

Tisztán elektromos meghajtásával, progresszív crossover arányaival és innovatív digitális funkcióival a MINI Aceman valósággal felpezsdíti a prémium kisautók szegmensét. A MINI Aceman SE (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,0 – 14,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km; CO2-osztály: A; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 383 – 405 gramm / km) 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítményéhez 330 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amellyel az újdonság 7,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Az akár 405 kilométer tisztán elektromos hatótávolság eközben gondoskodik arról, hogy a vezetés élménye a városhatárokon túl is folytatódjon.

A modell agilis és dinamikus vezethetőségét a márka által fémjelzett, közvetlen kormánymű garantálja, az élményt pedig olyan innovatív vezetést támogató rendszerek fokozzák, mint például a kormányzó- és sávtartó asszisztens. A Parking Assistant Professional parkolóasszisztens minden korábbinál precízebben ismeri fel az úttest mentén elérhető parkolóhelyeket, a még kényelmesebb parkolás érdekében pedig igény szerint képes átvállalni a vezetőtől a parkolási manőver teljes folyamatát.

Az elektromos motort egy 54,2 kWh energiasűrűségű nagyfeszültségű akkumulátor látja el energiával, amely DC gyorstöltés esetén akár 95 kW töltési kapacitással is feltölthető. Ez azt jelenti, hogy a nóvum energiatároló egységének töltöttségi szintje 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. A modell nagyfeszültségű akkumulátora 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést is lehetővé tesz.

Extrém kompakt és karizmatikus

A rendkívül rövid túlnyúlások kiváltképp agilissá teszik a MINI Aceman modellt a nagyvárosi közlekedésre. A tervezőmérnökök újraértelmezték a karosszéria, az oldalsó ablaksáv és a tető klasszikus hármas tagolását. A lényegre történő összpontosítás jegyében a karosszériaelemek és az üvegfelületek között sík átmenet optimalizálja az autó aerodinamikai tulajdonságait. Az integrált kilincsek a MINI Aceman progresszivitását hangsúlyozzák, miközben az A-oszlopok alatt húzódó átlós kontúrok a klasszikus Mini stílusát idézik.

Az új crossover négyféle felszereltségi szinttel érhető el. A Favoured Trim felszereltségi szint a típus-specifikus Rebel Red karosszériafényezési árnyalattal rendkívül kifejező stílusban nyomatékosítja az új MINI modellcsalád legfiatalabb tagjának markáns, progresszív egyéniségét. A karosszériafényezéssel Jet Black árnyalatú tető és külső visszapillantó-házak alkotnak kontrasztot, amely az új MINI Aceman markáns vonalvezetésével és atletikus kiállásával együtt kikezdhetetlenül magabiztos megjelenést eredményez.

Az új MINI Aceman formanyelvének egyik legszembetűnőbb stílusjegyei a markáns kialakítású, hosszan hátraívelő és viszonylag meredeken lejtő kerékjárati ívek. Az alapfelszereltségként kínált tetősínek, az elrejthető vonóhorog, a 17”, 18” és 19” méretekben elérhető keréktárcsák, valamint az autó alján körbefutó karosszériavédő sáv együttese az újdonság sokoldalúságát és kalandvágyát hangsúlyozza.

Letisztult kialakítás és kortárs menetkomfort az utastérben

Az új MINI Aceman letisztult, minimalista utastér-kialakítása Sir Alec Issigonis klasszikus Mini modelljét idézi. A középre helyezett, nagyfelbontású OLED kijelző és az alatta húzódó, jellegzetes kapcsolósor párosa kényelmes üléspozíciót és bőséges teret kínál az első ülésekben. Az utastér kellemes, modern formanyelve a műszerfal ívelt felületein folytatódik tovább: ez utóbbit kötött anyag borítja, amelynek alsó színe átvilágít a felsőn. A Favoured Trim felszereltségi szint esetében a műszerfal az elegáns Dark Petrol árnyalatban ragyog, amelyet az utasoldalon egy hangsúlyos narancssárga színátmenet egészít ki. A dinamikus megjelenést perforált Vescin üléshuzattal borított sportülések nyomatékosítják, amelyek a hagyományos kontrasztvarrással és a két színben hímzett MINI logóval díszítve érhetők el.

A fényes utastér nyitott, ötletesen elrendezett atmoszféráját tágas ajtókialakítások, valamint kényelmes váll- és bőséges lábterek nyomatékosítják, miközben az utastér fényességét a panoráma üvegtetőn át beáramló fény fokozza. A hátsó üléssor három utasnak is elegendő helyet biztosít. A 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével a csomagtér alapesetben 300 literes térfogata akár 1.005 literig is bővíthető.

Innovatív technológia a vezetés újfajta élményéért

Az innovatív technológiákkal felvértezett, kör alakú OLED kijelző páratlanul egyedi stílusban kifejezett minőséget kölcsönöz az utastérnek. A 240 milliméter átmérőjű, extrém lapos kialakítású központi kijelző prémium minőségű üvegfelületet kapott. Az innovatív MINI 9.0 operációs rendszer a vezetéshez kapcsolódó összes funkció érintésekkel vagy hangutasításokkal történő, intuitív vezérlését teszi lehetővé. A kijelző felső részén a vezető folyamatosan figyelemmel követheti az autó aktuális sebességét és a nagyfeszültségű akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét. Alul a „Navigáció”, a „Média”, a „Telefon” és a „Légkondicionáló“ menüpontok bármikor közvetlenül elérhetők.

Az érzelmekben gazdag MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) magával ragadó felhasználói élményekkel töltik meg az utasteret. A MINI Aceman műszerfalára két projektor speciálisan világító grafikákat és mintákat vetít ki, más-más színekben. Az árnyalatok a világító mintákkal, a hangulatvilágítással és a kiválasztott vezetési üzemmóddal harmonizálnak. A tisztán elektromos mobilitás élményét újdonságként megalkotott MINI hangzásvilág (MINI Driving Sounds) fokozza, amely a kivetített mintákkal és az OLED kijelzőn megjelenő speciális grafikákkal együtt varázslatosan újfajta vezetési élményben részesítik a MINI Aceman utasait.

Fejlett vezetést támogató rendszerek a pihentető vezetésért

A Driving Assistant Plus csomag továbbfejlesztett kormányzó- és sávtartó asszisztenssel vértezi fel a MINI Aceman modellt, amely így kényelmesen és kooperatívan segít a vezetőnek az adott forgalmi sávot tartani. A rendszer megbízhatóságának köszönhető, fokozott kényelem az autó nyugodt és magabiztos irányíthatóságát eredményezi, miközben mentesíti a vezetőt a monoton és kevésbé megerőltető feladatok alól. Az alapfelszereltségként kínált, új vontatmány-asszisztens (Trailer Assistant) segíti a vezetőt a pótkocsival történő parkolási feladatokban, tolatás közben pedig mindvégig mutatja a tökéletes parkoláshoz szükséges kormányzási szögeket.

A tizenkét ultrahangos érzékelőnek és a négy fedélzeti kamerának köszönhetően a MINI Aceman nagy pontossággal képes felismerni az elegendő méretű parkolóhelyeket, korlátozott hely esetén pedig automatikus parkoló manővereket kezdeményez. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Parking Assistant Professional parkolóasszisztens távolról vezérelhető parkolási funkciója (Remote Parking) eközben azt is lehetővé teszi, hogy a brit prémiummárka ügyfelei okostelefonjukon keresztül vezéreljék végig a parkolás folyamatát. E funkciónak köszönhetően a MINI Aceman képes automatikusan kivezetni saját magát a parkolóhelyekről, amely nagymértékben megkönnyíti a beszállást.

Az innovatív MINI Digital Key Plus okoskulcs ugyancsak a felhasználó okostelefonját használja fel a kényelmes és személyre szabott járműélményhez: a technológia ez esetben a brit prémiummárka ügyfelének okostelefonját használja a csatlakoztatott autó slusszkulcsaként. Amint a vezető az autóhoz közeledve három méteren belülre ér, az első fényszórók és a hátsó lámpák üdvözlő animációba kezdenek, az ajtózárak pedig automatikusan oldanak. A hagyományos slusszkulcsot helyettesítő okoskulcs számos felhasználóval megosztható.

Magyarországon az új MINI Aceman már rendelhető az alábbi kiskereskedelmi (bruttó forint) árakon:

• Aceman E: 14.070.000,-Ft
• Aceman SE: 15.735.000,-Ft

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: