Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egyedi DAF XG⁺ kiadással emlékezünk meg a tehergépkocsi-gyártás 75. évfordulójáról - Különleges sorozat a mérföldkő megünneplésére

2024.06.27

Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A DAF Trucks bemutatja a DAF XG+ limitált kiadású, prémium funkciókkal felszerelt modelljét, hogy ezzel ünnepelje tehergépkocsi-gyártása 75. évfordulóját.
A DAF vállalatot 1928-ban alapították Hub van Doorne gépgyára néven.


A cég néhány évvel később elkészítette első, forradalmian könnyű félpótkocsijait. Innen logikus lépés vezetett a DAF első tehergépkocsijának kifejlesztéséhez, amely 1949-ben látta meg a napvilágot. A jármű nem volt sokkal több, mint egy motorral, hűtőráccsal, fékekkel és kormánymechanizmussal ellátott alváz. Az első években az ügyfeleknek specializált buszgyártó cégektől kellett beszerezniük a fülkét.

Ma viszont egészen más a helyzet. A legújabb, új generációs DAF-tehergépkocsik nemcsak a piacon kapható leghatékonyabb és legbiztonságosabb tehergépkocsik, hanem a fülkéik is kiemelkednek a kényelem és a tágasság terén. Kérdés sem férhet ahhoz, hogy az XG+ a DAF zászlóshajója, melynek fülketérfogata nem kevesebb, mint 12,5 m3. 

A DAF XG+ szolgáltatja a különleges kiadású modell alapját, amellyel a DAF tehergépkocsi-gyártásának 75. évfordulóját ünnepeljük. A tehergépkocsit egy nagy teljesítményű PACCAR MX-13 motor (480 LE/355 kW) hajtja, amely opcionálisan felszerelhető MX Engine Brake-kel, a tehergépkocsi-ipar legnagyobb teljesítményű motorfékjével.

Az optimális hatékonyság érdekében mindegyik jármű teljes Aero készlettel van felszerelve, amely légterelőket, sárvédőket és oldalsó védőlemezeket tartalmaz. A DAF Digital Vision System rendszerrel és a Corner Eye digitális kamerákkal (az alapfelszereltség része) együtt ez garantálja a legjobb aerodinamikai jellemzőket és üzemanyag-hatékonyságot.

A maximális kényelem érdekében a korlátozott kiadású típust bőrkárpitos luxus kivitelű, fűtött forgóülésekkel látták el. A 8 hangszóróval rendelkező csúcskategóriás hangrendszer egy mélynyomót is magában foglal a páratlan hangélmény biztosítására. Természetesen a kiváló, 80 cm széles pihenőágy is az alapfelszereltség része ebben az egyedülálló XG+-ban.

A sorozat mindegyik tehergépkocsija vonzó „járművezetői csomaggal” kerül forgalomba, amely többek között a DAF éjszakai zárat, a mikrohullámú sütőt, a luxus padlószőnyegek teljes készletét és egy minden jóval megtöltött ajándéktáskát is tartalmaz.

A DAF tehergépkocsi-gyártásának 75. évfordulóját ünneplő limitált kiadás stílusos ezüstmetál fényezéssel készül, a DAF különleges gyártási mérföldkövét jelző egyedi fekete és sárga csíkokkal. A tökéletes megjelenést az Alcoa Dura-Bright felnik teszik teljessé.

Ez az egyedülálló, különleges kiadás mostantól megrendelhető, és nyár után szállításra kész.

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: