Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új Volvo FH16: Több lóerő – alacsonyabb fogyasztás

2024.06.10

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
Az új Volvo FH16 Európa legerősebb teherautója, ami ugyanakkor nagyon üzemanyag-hatékony is – és 100%-ban megújuló üzemanyagokkal is üzemeltethető. A közúton végzett tesztek megerősítik, hogy az FH16 vadonatúj motorja 5%-kal jobb üzemanyag-fogyasztást és


alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ér el, miközben 7%-kal több nyomatékot ad le – ez a kombináció növeli a hatékonyságot és a termelékenységet a legigényesebb szállítási feladatokhoz. 

Az ikonikus Volvo FH16 vadonatúj D17 motorját a legkeményebb szállítási feladatokhoz tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt és tartósságot nyújtson. Összehasonlítva elődjével, az új, 17 literes motorral ellátott, 780 lóerős Volvo FH16 7%-kal több nyomatékot ad le, miközben 5%-kal* kevesebb üzemanyag-fogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást ér el.

A vadonatúj motor elérhető az új Volvo FH16 Aero modellben is, amely, az aerodinamikus teherautó-fülkével kombinálva még jobb üzemanyag-hatékonyságot kínál.

„Mérnökeink olyan motort alkottak, amely egyesíti az európai piacon jelenleg elérhető legmagasabb nyomatékot és teljesítményszintet a kiváló üzemanyag-hatékonysággal. A tények magukért beszélnek: több nyomaték és teljesítmény jelentős üzemanyag- és CO2-megtakarítással – ez fantasztikus eredmény. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink hatékonyabban és nagyobb termelékenységgel végezhetik fuvarfeladataikat” - mondta Jan Hjelmgren, a Volvo Trucks termékmenedzsment és minőségfejlesztési vezetője.

Ez a vadonatúj, üzemanyag-hatékony motor csak egy példa a Volvo Trucks abbéli törekvéseire, amelyekkel csökkenteni kívánja az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást a meglévő hajtáslánc-technológiák esetében, miközben új megoldásokat is bevezet.

Három teljesítményszint
A Volvo új, 17 literes, Euro 6-os motorja három teljesítményszinttel érhető el: 600, 700 és 780 lóerő. A nyomatékszintek is növekedtek: 3000, 3400 és 3800 Nm-re.  A sebességváltót frissítették, hogy akár 3800 Nm-t is kezelni tudjon, és a belső sebességváltó-hatékonyságot tovább javították a 3.000 és a 3.400 Nm-es verzióknál. 

Bioüzemanyag tanúsítvánnyal 
Az új D17 motor minden teljesítményszinten tanúsítvánnyal rendelkezik, hogy HVO-val (hidrogénezett növényi olaj) működjön. A 700 lóerős verzió 100%-os biodízellel (B100) is működtethető.

Az új D17 motorral rendelkező Volvo FH16 és FH16 Aero modellek 2024 közepétől rendelhetőek, a gyártás 2024 második felében kezdődik.

*55 tonna szerelvényössztömeggel végzett közúti teszt eredménye alapján, a 780 lóerős D17 motort a 750 lóerős D16 motorral összehasonlítva. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2023-ban körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: