Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szintet lép az energiamenedzsment a Schneider Electric és a Capgemini együttműködésével

2024.06.06

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Nagyobb energiahatékonyság, fenntarthatóbb és intelligensebb létesítménygazdálkodás – többek között ezt nyújtja a felhasználóknak a Schneider Electric és a Capgemini együttműködéséből megszületett „Energy Command Center”.


A megoldás tesztelése során a Capgemini létesítményeiben közel harmadával sikerült csökkenteni az energiafogyasztást.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat és az üzleti és technológiai szolgáltatásokat nyújtó Capgemini közös megoldást fejlesztettek ki az energiaoptimalizálás érdekében. Az „Energy Command Center” digitális megoldások és a legfejlettebb technológiák egyedi, végponttól végpontig terjedő kombinációjával támogatja a szervezeteket abban, hogy gyorsabban álljanak át az intelligens és fenntartható létesítménygazdálkodásra és növeljék az energiahatékonyságukat.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) elemzése szerint az elmúlt években az energiatermelés és -elosztás a globális üvegházhatású gázkibocsátás több mint háromnegyedéért volt felelős. A tiszta villamos energia használata és a digitális energiagazdálkodási technológiák együtt kritikus fontosságúak az energetikai átállás felgyorsításához.

Integrált platform az energiafelhasználás felügyeletére, előrejelzésére, szabályozására és optimalizálására

A Capgemini által kifejlesztett és a Schneider Electric eszközei és rendszerei által támogatott „Energy Command Center” egy integrált és központosított platform az épületekben található valamennyi, villamos energiát használó eszköz – beleértve az adatközpontokat vagy a speciális környezeti feltételeket igénylő helyiségeket is – felügyeletére, vezérlésére és optimalizálására. A platform egyesíti a fejlett mesterséges intelligenciát (MI), a gépi tanulási logikákat és algoritmusokat, valamint a tárgyak internetének (IoT) technológiáit, hogy mérje és prognosztizálja többek között az energiaintenzitást, a kritikus eszközök állapotát, a kritikus műveleteket, a megújuló energiatermelést és az összes villamos energiát használó eszköz általános teljesítményét.

A Schneider Electric hálózati kapcsolatra képes termékei, a peremterületi vezérlő és tanácsadói alkalmazásai segítenek a szervezeteknek abban, hogy hatékonyan kezeljék az energiaellátásukat akár több létesítmény esetében is, miközben egyetlen integrált platformon keresztül támogatják az energiafogyasztás csökkentését. A Capgemini az adatintegráció és -feldolgozás, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, valamint az összes termék és szoftver központi döntéshozatali platformba történő integrálása terén szerzett szakértelmével járul hozzá a megoldáshoz.

A valós idejű energiafogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatok, valamint a moduláris és interoperábilis épületirányítási szoftverek és rendszerek használatával az „Energy Command Center” segít csökkenteni az energiafogyasztást és a kiadásokat, hogy támogassa felhasználóit a nettó zéró kibocsátás elérésében.

„A Capgemininél mély meggyőződésünk, hogy a digitális technológiákban és az adatokban hihetetlen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek az energetikai átállás felgyorsítására. Ebben a jövőképben és elkötelezettségben osztozunk a Schneider Electrickel. Az energetikai átállás kulcsfontosságú pillanatában vagyunk, és örömmel egyesítjük erőinket, technológiai és adatszakértelmünket a Schneider Electric neves megoldásaival, hogy képessé tegyük a szervezeteket az energiahasználatuk dekarbonizációjának felügyeletére és felgyorsítására”

– mondta el Aiman Ezzat, a Capgemini vezérigazgatója.

Peter Herweck, a Schneider Electric vezérigazgatója hozzátette:

„Az energia- és klímaválság kezelése kiemelkedő fontosságú, és az energiahatékonyság kulcsszerepet játszik e kihívások enyhítésében. Az elektrifikáción és digitalizáción keresztül megvalósuló dekarbonizáció elengedhetetlen a fenntartható jövőhöz. Nagyon örülünk a Capgeminivel való együttműködésnek, mivel ez lehetővé teszi számunkra, hogy még inkább előmozdítsuk az energiahatékonyság és a fenntartható gyakorlatok előmozdítására irányuló erőfeszítéseinket. Együtt jelentős hatást érhetünk el.”

Jelentős energiafogyasztás-csökkenés a Capgemininél

A megoldás prototípusát 2022 óta tesztelik a Capgemini csoport energiafogyasztásának mintegy negyedéért felelős indiai telephelyeken. A nyolc létesítményben 2019-hez képest, 2023-ra 29 százalékos energiafogyasztás-csökkenést értek el, ezáltal a platform jelentősen hozzájárul a Capgemini-csoport működésének dekarbonizációjára vonatkozó célkitűzések megvalósításához.

https://www.se.com/hu/hu/  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: