Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Látványos győzelem a világpremier előtt. A Mini John Cooper Works és a Bulldog Racing diadalt ünnepelt a nurburgrini 24-órás futamon

2024.06.06

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A MINI John Cooper Works lélegzetelállító teljesítményt produkált a nemzetközi világpremier felé vezető úton, a brit prémiumgyártó megingathatatlan kitartását és tervezőmérnöki kiválóságát nyomatékosítva.


A világpremier előtt álló MINI John Cooper Works látványos győzelmet aratott az idei nürburgringi 24-órás futamon. A június 1-2. között megrendezett eseményen a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó és a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó is magával ragadó eredményt ért el, amellyel bebetonozta a brit prémiummárka helyét a motorsport élvonalában.

A 317-es rajtszámmal induló MINI John Cooper Works PRO versenyautó – amelynek műszaki alapjait a 2024 őszén világpremierjét ünneplő, új MINI John Cooper Works adja – az SP3T kategóriában aratott diadalt letaglózó, 10 perc 06 másodperces legjobb köridővel, amelyet a nagy-britanniai Charlie Cooper, a német Christoph Kragenings, a szintén német Sebastian Sauerbrei és az osztrák Markus Fischer alkotta pilótakvartett utóbbi tagja autózott ki a modellből. E látványos teljesítmény ellentmondást nem tűrően támasztja alá a MINI John Cooper Works modellek következő generációjában rejlő sportautós adottságokat és jövőbeni lehetőségeket.

A 474-es rajtszámmal induló, hatfokozatú manuális váltóval szerelt MINI John Cooper Works a VT-2 kategóriában elért harmadik helyezésével írta tovább legendás örökségét. A tavalyi második helyre építkezve a Marco Zabel, Sascha Korte, Andreas Hilgers és Michael Bräutigam alkotta német kvartettel rajthoz álló versenyautó 10 perc 44,118 másodperces legjobb köridőt futott, a MINI hosszú távon is kikezdhetetlen versenyképességét igazolva.

„Micsoda teljesítmény a MINI-től és a Bulldog Racing-től! Kategóriagyőzelem a világ legkeményebb versenyén! A MINI versenyszelleme a Monte Carlo Ralin aratott első híres győzelem hatvanadik évfordulóján is él. John Cooper öröksége szüntelenül hajt minket előre” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője a kimagasló teljesítmény kapcsán.

Mindkét „nürburgi” versenyautót nagyteljesítményű Pirelli gumiabroncsokkal szerelték, hogy a Zöld Pokolként is emlegetett aszfaltcsíkon a maximumot hozhassák ki magukból. A verseny abszolút ranglistáján a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó a bámulatos 71., a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó pedig a 78. helyen végzett a 127 induló közül – a világ egyik legmegerőltetőbb versenyén téve tanúbizonyságot a brit prémiummárka tartósságáról és rátermettségéről.

Az új MINI Cooper benzinmotorral szerelt modellváltozatai, a MINI Cooper C és a MINI Cooper S május elején érkeztek meg a világ útjaira. Az új MINI John Cooper Works 2024 októberében ünnepli világpremierjét, a brit prémiumgyártó innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a   http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html   internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: https://www.press.bmwgroup.com/hungary    

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209.000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154.950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu     

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup   
X: http://twitter.com/BMWGroup   
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView   
YouTube: https://www.youtube.com/MINI   
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup  
Instagram: https://www.instagram.com/mini.news   
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: