Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Indul az új, elektromos Ford Explorer sorozatgyártása a Kölni Elektrifikációs Központban

2024.06.04

Forrás: Ford Sajtóközlemény
• A Ford új Kölni EV Központjának gyártósoráról legördülő első járművet, a tisztán elektromos hajtású Explorert hamarosan átvehetik a régió vásárlói


• Hamarosan bemutatkozik egy új EV-modell is, egy sport-crossover, amit már az év második felében gyártani kezdenek Kölnben

• A történelmi múltra visszatekintő kölni üzemből egy 2 milliárd dolláros beruházás részeként csúcstechnológiájú EV Központot alakított ki a Ford, hogy biztosítsa elektromos autóinak kiváló minőségű gyártási hátterét

• A Ford új EV Központja kulcsszerepet játszik a vállalat Road to Better tervében, amelynek célja, hogy az európai gyártási, logisztikai és közvetlen beszállítói tevékenységek 2035-re karbonsemlegessé váljanak

KÖLN, Németország, 2024. június 4. – A Ford ma megkezdte az új, elektromos hajtású Ford Explorer sorozatgyártását az első, kifejezetten elektromos autók európai előállítására létrehozott központjában. A történelmi múltra visszatekintő kölni gyárat a vállalat egy 2 milliárd dolláros beruházás keretében alakította át a jövő üzemévé.

Az elektromos Ford Explorer a legelső jármű, amely legördül a Ford Kölni EV Központ szalagjáról – és ez fontos lépést jelent a márka számára az új generációs, kiváló minőségű elektromos autók gyártásában. Hamarosan bemutatkozik egy következő EV-modell is, egy új sport-crossover, amelynek összeszerelése ugyancsak Kölnben kezdődik majd az év későbbi részében.

Az új, elektromos hajtású Explorer hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást, az amerikai stílust és azt a lenyűgöző hajtásláncot, amely nulla helyi károsanyag-kibocsátással mozgatja az autót, miközben több mint 600 kilométeres hatótávolságot biztosít egyetlen feltöltéssel.*1

“Lenyűgöző volt végignézni, ahogy az 1930-ban megalapított kölni Ford-gyár csúcstechnológiájú, elektromos autókat gyártó központtá válik. Az új, tisztán elektromos Explorerrel megkezdődött az EV-k sorozatgyártása, ami egy új korszak kezdetét jelzi a Ford európai történelmében,” mondta el Kieran Cahill, a Ford gyártásért és nemzetközi piacokért felelős alelnöke.

A jövő üzeme

A Kölni EV Központban a legfejlettebb mesterséges intelligencia segít hajszálpontosan összehangolni a modern robotok mozgását, hogy a lehető leghatékonyabban készülhessenek el az európai vásárlóknak szánt új generációs elektromos autók. Az üzem ‘digitális kettőzés’ technológiája figyeli és segíti a dolgozók munkáját, hogy a gyártási minőség a legmagasabb szintű előírásoknak is megfeleljen.

A Kölni EV Központ önállóan tanuló gépparkja és több mint 600 új robotja végzi a lemezek hegesztését, vágását, pormentesítését, festését és illesztését; a látvány olyan, mint egy bonyolult balett-koreográfia, ahol a pontosság, a hatékonyság és minőség mindennél fontosabb.

Egy új vezérlőközpont valós időben ellenőrzi az összeszerelés teljes folyamatát, még azt is számon tartva, hogy az egyes munkaállomásokon hány alkatrészre vagy csavarra van szükség. A gyár ‘digitális kettőzése’ egy óriási érintőképernyőn látható, megjelenítve az összes munkaállomást és minden információt a felszerszámozásról, az anyagok kiszállításáról, a munkavédelemről és sok egyébről. A szerelősoron dolgozók érintőképernyőiken keresztül további adatokkal egészíthetik ki munkaállomásuk státusát.

“A gyártási folyamat minden egyes lépését követve és ellenőrizve példátlan minőségi színvonalat garantálhatunk a Ford-vásárlók számára,” nyilatkozta Rene Wolf, a Ford-Werke GmbH gyártásért felelős ügyvezető igazgatója.

Fenntarthatóbb gyártás

A Kölni EV Központ globális szinten is a vállalat egyik legtisztábban működő autógyára, ahol sikerült jelentős mértékben csökkenteni az emissziót, a vízfelhasználást és az energiafogyasztást.

Ugyanakkor a Ford tovább dolgozik azon, hogy a Kölni EV Központ karbonsemlegessé váljon. A jelenleg folyó gyártás üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátási adatait a legújabb nemzetközi szabványoknak megfelelően monitorozzák és listázzák, hogy azokat független minősítő testületek értékelhessék. A karbonsemlegesség érdekében a Ford folyamatosan javítja a karbonhatékonyságot és csökkenti az ÜHG-kibocsátást.

Az emisszió, a vízfelhasználás és az energiafogyasztás mérséklését szolgáló megoldások mellett az is nagyon fontos, hogy az üzem működéséhez szükséges elektromosság és földgáz 100 százaléka tanúsítottan megújuló áramtermelésből*2 és biometánból származik. A Ford Motor Company arra törekszik, hogy 2035-re minden gyártási, logisztikai tevékenysége és összes közvetlen beszállítója karbonsemleges legyen.

A teljesen elektromos Explorer előértékesítése március végén hazánkban is hivatalosan elindult, az első példányok augusztus végén érkeznek a szalonokba. Az érdeklődők addig is, május közepétől az országos Explorer Roadshow keretében a márkakereskedésekben megismerkedhetnek a Ford új, sikervárományos termékével.

A 2 milliárd dolláros beruházással kialakított Ford Kölni EV Központban gyártott új, elektromos hajtású, gazdag alapfelszereltségű Explorer alapára 15.900.000 Ft a standard kapacitású akkumulátorral,*3 és 18.200.000 Ft a megnövelt kapacitású akkumulátorral. A vásárlók részletesen tájékozódhatnak a ford.hu hivatalos weboldalon és márkakereskedésekben.

https://www.youtube.com/watch?v=frbWYpn3-QQ   
Exploring Reinvented; 4:30

Erőforrás linkek
Exploring Reinvented

Témakörök
Motor 

Címkék
Ford Explorer Explorer EV 

*1  A 602 km-es adat teljesen feltöltött, extra kapacitású akkumulátorral szerelt Explorer RWD modellre vonatkozik. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

*2  Az országos hálózati elosztórendszerekből származó villamos energia különböző (megújuló és nem megújuló) forrásokból származik. A Ford esetében a tanúsítottan megújuló termelésből származó villamos energia azt jelenti, hogy a Kölni EV Központ működéséhez vásárolt összes villamos energiának megfelelő mennyiségű, 100 százalékban megújuló forrásból előállított villamos energia betáplálása tanúsítottan megtörténik az országos hálózati elosztórendszerekbe.

*3  Tájékoztató jellegű ár a standard hatótávolságú akkumulátoros változathoz. 2024 negyedik negyedévében rendelhető. A végleges árat a rendelések megnyitásának idején közli a Ford.

A Ford Motor Company

Globális amerikai márkaként a Fordmár több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Craiovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 57.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Ford ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: