Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új korszakot nyit a kisfeszültségű hálózatirányításban a Siemens

2024.06.04

Forrás: Siemens, Hírek
Intelligens szoftverrel teszik hatékonyabbá és rugalmasabbá az áramhálózatokat.
Az áramhálózati üzemeltetők (DSO-k) munkáját, valamint a villamosenergia-hálózatok digitalizációját,


így azok gyors kapacitásnövelését könnyíti meg a Siemens új Gridscale X LV Management szoftvere. A kisfeszültségű hálózat aktív vezérlésére szolgáló szoftver széleskörű felügyeletet, így nagyobb transzparenciát biztosít az üzemeltetők számára.

A megújuló energiaforrások bekapcsolásával, valamint a kisfeszültségű hálózatokra való visszatöltés (pl. háztartási napelemek), és a fogyasztó-termelők (prosumerek) megjelenésével ugyanis egyre komplexebb kihívások jelennek meg az elektromos hálózatokkal szemben világszerte és itthon egyaránt. Ezeket olyan sebességgel kell megoldani, melyben nincs érdemi lehetőség az időigényes infrastrukturális beruházásokra. Ezért az üzemeltetőknek újra kell gondolniuk a hálózataikat, és már a tervezéstől kezdve, a digitalizáció segítségével kell azok kapacitását, a meglévő rendszerekben rejlő potenciálokat kihasználni.

Ebben támogatja a szolgáltatókat a legmagasabb kiberbiztonsági követelményeknek megfelelő Gridscale X LV Management szoftver. A felhőalapú kisfeszültségű hálózatvezérlő szoftver intelligens „másodpilótaként”, lépésről lépésre nyújt útmutatást az üzemeltetőknek rendszereik hatékonyabbá tételében. Ezzel közelebb hozza a rugalmas és autonóm kisfeszültségű hálózatirányítás jövőjét: monitoring és kezelő funkcióinak köszönhetően növeli a hálózati transzparenciát, és felgyorsítja a digitális átalakulást, a tervezés, az üzemeltetés és karbantartás területén egyaránt. 

A hálózat digitális modelljének létrehozásával a szoftver segít könnyebben és gyorsabban kezelni a nem várt, illetve a tervezett kimaradásokat is. Eközben folyamatos és automatizált észlelési, értékelési és cselekvési protokollokkal segíti a DSO-kat könnyebben megtalálni és kihasználni a hálózatban rejlő, eddig kiaknázatlan kapacitásokat, miközben megőrzik az összetett rendszer stabilitását és megbízhatóságát.  

A kisfeszültségű hálózat aktív irányításával és vizualizálásával így akár 50 százalékkal csökkenthetőek a karbantartásra szánt erőforrások, és akár 30 százalékkal kevesebb lehet a szolgáltatás-kimaradások száma. 

A Gridscale X™ LV Management szoftver a Siemens Xcelerator nyílt üzleti digitális portfóliójának része, felhasználóbarát, valamint könnyen integrálható a meglévő rendszerekbe. 

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: