Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Két napon át tartó szakmai programsorozat várja a látogatókat a legnagyobb hazai szántóföldi rendezvényen

2024.05.24

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Szántóföldi Napok, Hírek
Kevesebb mint két hét és kezdetét veszi az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva.


Az ország legnagyobb szabadtéri agrárszakmai rendezvényének fókuszában idén a változó körülményekhez való alkalmazkodás, a precíziós gazdálkodás és a hatékony inputanyag felhasználást támogató technológiák állnak. Ezt az irányvonalat követi rendezvényünk tartalmas szakmai programja is, melyből kedvcsinálóként most egy rövid ízelítőt hoztunk. 

A 42 hektáros területen elhelyezkedő esemény 2024. június 5-én, szerdán, 9 órakor nyitja meg kapuit, majd 10 órakor ünnepélyes megnyitóval várjuk a jelenlévőket, ahol az esemény védnökei és díszvendégei is beszédet mondanak, ezt követően 10:30-tól a Nagyszínpadon GOSZ-VSZT-NAK búza, repce, kukorica fajtakísérlet díjátadójára kerül sor. 

Állandó programjaink fontos vázát képezik idén is az állógépes, demóparcellás, mikroparcellás, szántóföldi fajtasor és talajszelvény bemutatók. A mozgógép-bemutató területen az esemény mindkét napján 11 és 14 órakor Szántóföldi Gépshow-ra kerül sor. A bemutatók alkalmával az a legújabb gépek vagy gépkapcsolatok adott feladat végrehajtása közben tekinthetőek meg, egyidejűleg az adott gép forgalmazója instrukciókkal szolgál annak fontos technikai paramétereiről és a teljesítményéről, végül a munkafolyamat eredményességéről is megbizonyosodhatnak az érdeklődők.

Ugyanezen a helyszínen szerdán és csütörtökön 12:30 - 13:00 között szabadtéri drónbemutató zajlik. Miután betekintést nyertünk a drónok felhasználásának sokrétűségébe, 13:00-14:00-ig „Gazdálkodj okosan a KITE-vel!” címmel a szántóföldi növénytermesztés és a tömeg takarmány előállítás területéről láthatunk precíziós technológiai előadást. Az interaktív bemutató magába foglalja a legújabb gépirányítási megoldásokat, a talajvédő talajművelési lehetőségeket, továbbá az ezekhez illő vetéstechnológiák gyakorlati ismertetését.  A helyszínen fejlődő növényállományok, a high tech géptechnológiai megoldások szemrevétele, a terület szekértőinek előadásával kísérve élménydús tapasztalatszerzésre kínál lehetőséget.

Korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk róla, hogy az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakértői is látogatóink rendelkezésre állnak a NAK Szakmai Színtéren. Valamennyi szakterületet állomását érdemes felkeresni tájékozódás és információ szerzés céljából, de különösen erdészeti szakértőinket, akik a NAK Szakmai Színtér területén a rendezvény mindkét napján két alkalommal (10:30 és 14:00) facsemete-ültetési bemutatót tartanak, melynek végeztével néhány szerencsés látogató a hasznos tapasztalatok mellett egy-egy facsemetével is gazdagodhat.

Az ország legnagyobb szántóföldi eseményének szervezőjeként elsődleges célunk és törekvésünk, hogy elhozzuk a résztvevők számára az agrárium legújabb vívmányait, kutatási eredményeit, ugyanakkor széles körben bemutassuk az előző rendezvény óta fejlesztett input anyagokat, technológiákat és jógyakorlatokat. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva kiállítói jelentősen hozzájárulnak ehhez a törekvéshez, hiszen szakterületük leginnovatívabb termékeit és szolgáltatásait hozzák el a kilátogató érdeklődők számára.

Az állandó programok, a kellemes hangulatú Gasztrofalu, és az impozáns kiállítói névsor mellett a talajmegújító gazdálkodás témakörét körbejáró szakmai kerekasztal beszélgetéssel, illetve a talajmegújító gazdálkodás szakértőjeként jegyzett, világszerte elismert vendég előadóval várunk mindenkit Mezőfalván! Az előadásokról hamarosan újabb bejegyzésben adunk hírt. 

www.nak.hu 
www.szantofoldinapok.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Drón ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: