Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bridgestone Tatabánya nyerte el a legjobb technológiai befektetés díját

2024.02.08

Forrás: Premier Hungary Communications, Bridgestone Sajtóközlemény
Első helyezést ért el a tatabányai gyár a JVSZ „Companies for the Future Award” Best Technology Investment kategóriájában


Tatabánya, 2024.02.08. Ünnepélyes gálaesemény keretében adták át a Joint Venture Szövetség (JVSZ) által kiírt „Companies for the Future Award” 2024-es díjait. A Bridgestone Tatabánya kiemelkedő, jövőbe mutató digitális megoldásaival érdemelte ki a Best Technology Investment különdíj kategória első helyezését.

A rangos elismerés a Bridgestone Tatabánya digitális technológiáinak és adatrendszerének kiépítését méltatja, amelyek nemcsak a gyártási folyamatok hatékonyságát növelik, hanem a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulnak és a mesterséges intelligencia új generációjának is előkészítik a terepet. A vállalat modern megoldások széles körű integrálásával, valamint a „Smart Factory Program” bevezetésével fejleszti és optimalizálja a gyártási folyamatait. Emellett a gyárban bevezetett digitális megoldások adatalapú döntéshozatalra is lehetőséget adnak, így tudják kiemelkedően növelni a munkagépek és -folyamatok hatékonyságát. Mindennek elismeréséül ítélte oda a JVSZ a Best Technology Investment fődíjat a Bridgestone Tatabányának.

„A Bridgestone Tatabányánál a technológia és az emberi tényező egyaránt meghatározó jelentőségű. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink innovatív ötletei, szaktudása és elhivatottsága elismerésre került. Ez a rangos díj nemcsak a technológiai előrehaladásunkat, hanem a közösségünk által teremtett értékeket is hirdeti” – mondta el köszönőbeszédében Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Kft. ügyvezető igazgatója.

A Joint Venture Szövetség immáron harmadik alkalommal rendezte meg nagyszabású, „Companies for the Future Award” Gálaeseményét, a díjak nyertesei a JVSZ tagvállalatai közül kerülnek ki. Az elismeréseket az előző évben kiemelkedő eredményeket elért, valamint a gazdaság jövőjét szem előtt tartó, felelősen és tudatosan működő vállalatok nyerhették el, idén már 6 kategóriában. A Bridgestone Tatabánya által kiérdemelt Best Technology Investment díjra pályázati anyag benyújtásával volt lehetőség nevezni, a jelentkezéseket egy, az adott díj pályázatainak elbírálására felkért külön szakmai zsűri értékelte.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.300-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán. 

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

A Bridgestone-ról Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában:

A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (Bridgestone EMIA) a biztonságos és fenntartható mobilitást szolgáló megoldások terén felhalmozott szakértelmének köszönhetően az abroncs- és gumiiparban világviszonylatban vezető Bridgestone Corporation regionális stratégiai vállalategysége. A Bridgestone EMIA, amelynek központja a belgiumi Zaventemben található, több mint 20.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a térség 40 országában folytat üzleti tevékenységet.

A Bridgestone prémium gumiabroncsok, abroncstechnológiák és fejlett mobilitási megoldások változatos portfólióját kínálja. A vállalat jövőképe, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket nyújtson. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása egy széleskörű, globális, vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.
A Bridgestone EMIA-ról szóló további információkért, kérjük, látogasson el a www.bridgestone-emia.com és www.bridgestonenewsroom.eu oldalakra. Kövessen minket Facebookon, Instagramon, YouTube-on és LinkedInen.

www.bridgestone.hu      


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: