Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Siemens megoldások a megújuló veszprémi várnegyedben

2023.06.05

Forrás: Siemens, Hírek
Már négy műemlék-épület felújítása során alkalmazták a vállalat tűzjelző- és épületfelügyeleti rendszereit, valamint komfortautomatikai megoldásait a nagyszabású projekt keretében.


Megújul a veszprémi várnegyed: a város egyik legjelentősebb turisztikai látványosságának rekonstrukciója 2022-ben kezdődött és várhatóan 2025-ig tart. A várnegyed több felújított épülete azonban már idén látogatható, köztük például a húsvét előtt átadott Szent Mihály Főszékesegyház. A várnegyedben a barokk kor óta (közel 250 éve) nem voltak a mostanihoz mérhető léptékű munkálatok: összesen 18 épület fog kívül-belül megújulni. Ez mintegy 35 ezer m2 épített és közel 10 ezer m2 szabad területet érint. A beruházás 56,8 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósul meg.

A Siemens az eddig elkészült felújítási ütemek keretében már négy épülethez biztosított technológiai megoldásokat partnerein, a Castrum Sec Kft.-n és a Welltech ZRt.-n keresztül, valamint további épületek megújulásához fog hozzájárulni a következő években is.

A mostanra ismét látogatható épületekbe – a Szent Mihály Székesegyházba, a Körmendy Palotába, a Biró-Giczey Palotába és az Érseki Palotába – a vállalat beléptető-, behatolásjelző- és tűzjelző rendszereit telepítették. Továbbá komfortautomatikai rendszereket alakítottak ki, így például a Székesegyházban megújult padlófűtés várta a húsvéti misére érkezőket, kommunikációképes termosztátok újgenerációs szabályozóberendezések révén. Ezeknek a rendszereknek, illetve a további beépíteni tervezett megoldásoknak, a központi felügyeletéről szintén a vállalat szoftvere gondoskodik majd.

A beruházás további különlegessége, hogy mind a 18 felújított vagy felújítani tervezett épület műemléknek számít. Ezért a munkálatok kivételes odafigyelést és körültekintést igényeltek a kivitelező partnerek részéről.

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: