Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Médiadíjat adott át a Siemens

2023.06.02

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Media Award 2023-ra újságírók és tartalomgyártók pályázhattak.


Május 25-én este tartották a Siemens Media Award 2023 hazai díjátadóját. Az elismeréssel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket jutalmazták. A pályázatra a „Célszerű technológia” jelmondattal olyan, 2022. április 1. és 2023. április 30. között publikált médiatartalmakat vártak, amelyek megmutatják, hogyan képes a technológia hozzájárulni a fenntarthatósághoz, a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. A vállalat idén újraindított, regionális sajtópályázatát Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) írták ki.

A felhívásra Magyarországon 61 pályázat érkezett 23 pályázótól, amelyeket független zsűri – Kocsi Ilona (a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke), Vass Enikő (a Siemens Media Award korábbi díjazottja) és Arató Márk (Siemens Zrt., kommunikációs vezető), – értékelt.

Az első helyezettnek járó díjat Bagi László nyerte, a „A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel” című cikkéért, amely a Forbes 2022. júniusi számában jelent meg. Ő hamarosan Bécsben, egy díjátadó gálán mérkőzik meg a további hat ország nyerteseivel, hogy egyikük elnyerje a regionális győztes címet és vele együtt a főnyereményt: egy kétszemélyes utat Ausztriába, a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

A zsűri két további díjazottként Kocsis Noémit, a „Garázsprojektből indulva lehet átütő siker a gombelem-hasznosítás piacán egy hazai szabadalom” című, a Zöld Ipar Magazin 2023. februári számában publikált cikkéért, és a Mindenségit! podcast csatornán elérhető „Dr. Rab Árpád: Mesterséges Intelligencia, ChatGPT, Automatizálás, Jövő, Ember” című epizódját választotta, ahol a stáb nevében Varga Tóth Róbert vette át az elismerést. A díjazottak egy-egy két személyre szóló szállodai meghívást nyertek.

Emellett különdíjat kapott további két pályázó is: Debreczeni Anna a g7.hu-n 2022. május 27-én megjelent „Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?” című írását és Myat Kornél „A robotok már a spájzban vannak?” címet viselő, a GyártásTrend Robotech 2022-es kiadványában publikált cikkét emelte ki a zsűri ezzel az elismeréssel.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: