Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BMW átfogó újításokkal és modellfrissítésekkel színesíti a nyarat

2023.05.30

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Érkezik az új BMW 7-es sorozat harmadik tisztán elektromos meghajtású modellváltozata +++ A BMW X5 és a BMW X6 motorházteteje alatt új soros hathengeres dízelmotor mutatkozik be +++


A QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a BMW 8.5 operációs rendszer újabb modellekben válik elérhetővé +++ A BMW i7 és a BMW iX palettáján a többszerződéses Plug & Charge funkció és a MAX RANGE funkció is debütál +++ Az M Sport Pro csomag a BMW X1 és a BMW iX1 modellváltozataihoz is megrendelhető lesz +++ Számos modell portfólióját új utastér-kárpitok és karosszériafényezési árnyalatok gazdagítják tovább +++

2023 nyarától a BMW portfóliójának sokszínűségét új modellváltozatok, illetve elektrifikációs és digitalizációs innovációk emelik új szintre. A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 harmadik modellváltozata a bajor prémiummárka palettájának csúcsán nyit új fejezetet a luxusszegmensben, miközben a többszerződéses Plug & Charge funkció és a MAX RANGE funkció a BMW i7 és a BMW iX által kínált elektromos mobilitást is minden korábbinál kényelmesebbé emeli. A BMW X5 és a BMW X6 számára ráadásul augusztustól extrém erőteljes, új soros hathengeres dízelmotor válik elérhetővé.

A QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a BMW 8.5 operációs rendszer az egyik legátfogóbb digitális innovációként érkezik meg számos modellsorozatba, a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkcionalitásával párhuzamosan. A bajor prémiumgyártó portfóliójának személyre szabhatóságát új utastér-kárpitok és karosszériafényezési árnyalatok fokozzák. Sőt mi több, a BMW X1 és a BMW iX1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján az M Sport Pro csomag is megjelenik.

BMW i7 eDrive50: a luxusszegmensben kínált elektromos mobilitás új dimenziója

A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív hajtáslánc-technológiai trónjára, a hosszútávú menetkomfort és az úttörő innovációkkal megfűszerezett vezetés zéró emissziójú élményét 2023 júliusától máris új modellváltozat kínálja fel. Az új BMW i7 eDrive50 modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 19,1 – 20,3 kWh / 100 km) a BMW i7 harmadik modellváltozataként, a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológiával felvértezve ünnepli világpremierjét.

335 kW / 455 lóerő maximális teljesítményével és 650 Nm csúcs forgatónyomatékával az új BMW i7 eDrive50 modell 5,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben végsebességét a hajtáslánc vezérlőelektronikája 205 km/óránál korlátozza. Rendkívül hatékony elektromos motorjának és nagyfeszültségű akkumulátora kimagasló energiasűrűségének köszönhetően az új BMW i7 eDrive50 modell egy feltöltéssel 575 – 611 kilométer (WLTP) megtételére képes.

Többszerződéses Plug & Charge és MAX RANGE: új funkciók, amelyek még kényelmesebbé teszik az elektromos mobilitást

A tisztán elektromos meghajtású portfólió módszeres bővítésével párhuzamosan 2023 nyarán olyan új funkciók is bemutatkoznak a BMW i7 és a BMW iX palettáján, amelyek még könnyedebbé és még kényelmesebbé emelik a vezetés zéró emissziójú élményét. A BMW Charging portfólió a többszerződéses Plug & Charge funkcióval gazdagodik, amellyel a modellek automatikusan, okosalkalmazás és töltőkártya nélkül képesek azonosítani magukat a kompatibilis nyilvános járműtöltő pontokon, majd a nagyfeszültségű akkumulátorba táplált energia mennyiségét automatikusan kiszámlázni és terhelni. A járműtöltés így még a belsőégésű erőforrással hajtott modellek hagyományos tankolási folyamatánál is egyszerűbbé válik. A BMW Group ráadásul eme új funkcionalitáshoz a világ első autógyártójaként többszerződéses lehetőséget (Multi Contract Option) is társít. Ez lehetővé teszi a bajor prémiumgyártó ügyfelei számára, hogy egyszerre több különböző Plug & Charge szolgáltató járműtöltési szerződését is eltárolják a járműben, amelynek köszönhetően ezen szolgáltatók nyilvános járműtöltő pontjait bármikor könnyedén és gördülékenyen használhatják. A többszerződéses Plug & Charge funkció a 2022 júliusa után gyártott összes BMW i7 modell, valamint a 2023 márciusa óta legyártott BMW iX modellek számára válik elérhetővé a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrades) részeként.

A BMW i7 és a BMW iX modellváltozataiban a zéró emissziójú hajtáslánc-technológia rugalmasságát a MAX RANGE funkció is tovább fokozhatja. Az EFFICIENT vezetési üzemmódban elérhető funkció akár 25 százalékkal is képes megnövelni a tisztán elektromos hatótávolságot úgy, hogy külön-külön szabályozza a maximális leadott teljesítményt és az elérhető végsebességet, miközben csökkenti a kényelmi funkciók használatát. A mérnökök a MAX RANGE funkciót elsősorban azokra a helyzetekre fejlesztették ki, amelyekben a bajor prémiumgyártó ügyfelei egy be nem tervezett fennakadás – például a kiszemelt nyilvános járműtöltő pont meghibásodása – miatt nem tudják feltölteni járművüket. A MAX RANGE funkció aktiválásával kényelmes mértékben megnő a tisztán elektromos hajtáslánc-technológia hatótávolsága, így a következő nyilvános járműtöltő pont problémamentesen elérhető. A technológia ilyenkor 90 km/óránál korlátozza a modell végsebességét és elérhetetlenné teszi az olyan kényelmi funkciók aktiválását, mint például a légkondicionáló, az ülésfűtés és a kormányfűtés. A MAX RANGE funkció a 2022 júliusa után gyártott összes BMW i7 modell, valamint a 2023 márciusa óta legyártott BMW iX modellek számára válik elérhetővé a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrades) részeként.

A BMW i7 által használt, továbbfejlesztett járműtöltő szoftvernek köszönhetően mostantól a BMW iX nagyfeszültségű akkumulátora is hatékonyabban tölthető fel. A járműtöltési sebesség gondos felügyelete így rövidebb járműtöltési időt eredményez. A továbbfejlesztett járműtöltő szoftver a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrades) részeként telepíthető fel a 2023 márciusa óta legyártott BMW iX modellek fedélzeti operációs rendszerébe.

2023 nyarától mindemellett számos új digitális szolgáltatás könnyíti tovább a hálózatról tölthető BMW modellek nagyfeszültségű akkumulátorának feltöltését. Amikor például a bajor prémiumgyártó ügyfele a navigációs rendszerben nyilvános járműtöltő pontokat keres, a rendszerben az azonos töltőparkon belül fellelhető összes töltőpont adatai összefoglalva jelennek meg. A járműtöltési előzményekben eközben az elmúlt havi összes költség is megjelenik, a járműtöltések lokáció szerinti szűrését is lehetővé téve.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i7, BMW iX, BMW i4 és BMW iX1 modellekben a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer ezentúl továbbfejlesztett funkciók mentén számolja ki és tervezi meg a járműtöltésre optimalizált útvonalat. Az intelligens útvonaltervezésbe az utazás közbeiktatott megállópontjain és úti céljában preferált minimális töltöttségi szintek is megadhatók, ötszázalékos skálázáshatósággal. A technológia a jövőben arra is képes lesz, hogy az útvonal megtervezésekor előnyben részesítse, vagy adott esetben a felhasználó kérésére kizárja az egyes szolgáltatók által üzemeltetett nyilvános járműtöltő pontokat. A bajor prémiummárka ügyfelei eközben minden korábbinál részletesebb információkat kapnak az egyes nyilvános járműtöltő állomásokról, így például az adott időpontban rendelkezésre álló elérhetőségről, a támogatott csatlakozótípusokról és a fizetési lehetőségekről, valamint a közelben lévő egészségügyi intézmények, éttermek és játszóterek távolságáról. A továbbfejlesztett, járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrades) részeként válik elérhetővé.

Kimagasló hatékonyság, bődületes forgatónyomatékkal: a BMW X5 és a BMW X6 új soros hathengeres dízelmotorja, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával

2023 augusztusában a második soros hathengeres dízelmotor is megérkezik a BMW X5 és a BMW X6 palettájára. Az új BMW X5 xDrive40d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,3 – 8,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 190 – 221 gramm / km) és az új BMW X6 xDrive40d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,3 – 8,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 191 – 214 gramm / km) motorházteteje alatt dolgozó erőforrás az EfficientDynamics motorcsalád új, moduláris generációjának legerőteljesebb dízelmotorjaként ünnepli premierjét.

Az acélból készült, új dugattyúk magasabb égési nyomást tesznek lehetővé, miközben a mérnökök az olajleválasztó rendszer hatékonyságát is továbbfejlesztették. A kétlépcsős turbófeltöltéssel dolgozó BMW TwinPower Turbo technológia Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszere új mágnesszelepes injektorokat kapott, amelyek az égésterekbe munkaütemenként akár tizenkét üzemanyag-befecskendezésre és 2 500 bar maximális nyomásra is képesek. A nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóba épített, indítógenerátorként funkcionáló 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológiának köszönhetően a 3.0 liter hengerűrtartalmú motor még dinamikusabb teljesítmény-leadásra képes, még nagyobb belső hatékonyság mellett.

A rendszer maximális teljesítménye 259 kW / 352 lóerő, amelyhez 720 Nm csúcs forgatónyomaték társul. Az új soros hathengeres dízelmotor, a nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás együttműködése meggyőző gyorsulási teljesítményre képes: az új BMW X5 xDrive40d és az új BMW X6 xDrive40d modellpárosa 5,5 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet.

A QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia újabb modellekben válik elérhetővé

A QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a BMW 8.5 operációs rendszer újabb modellekben* válik elérhetővé. A BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia legújabb verziója új, áttekinthetően elrendezett funkciókkal dolgozó főképernyőt és QuickSelect koncepció szerint felépített menürendszert kapott, amely az egyes funkciók és digitális szolgáltatások minden korábbinál intuitívabb és kényelmesebb kiválasztását, illetve működtetését teszi lehetővé. A rendszer továbbfejlesztett működési koncepciója napjaink legnépszerűbb okoskészülékeit idézi és megannyi új digitális szolgáltatáshoz, illetve alkalmazáshoz kínál hozzáférést.

A BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia legújabb verziója a szükséges információkat minden esetben a lehető legoptimálisabb helyen és a legjobb időben jeleníti meg, amelynek köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfelei maximálisan a vezetés élményére koncentrálhatnak. A QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológiának a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant is része, így a vezető érintésekkel és élőbeszéd útján is vezérelheti a járművet.

BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciókkal

Azokban a BMW modellekben, amelyekben gyárilag vagy utólagos frissítésként* a BMW 8.5 operációs rendszer dolgozik, 2023 nyarától a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciókat kínál. A digitális társ a járműspecifikáció és az adott vezetési szituáció függvényében képes lesz javaslatot tenni a sebességkorlátozó funkció deaktiválására, SPORT vezetési üzemmódba kapcsolni vagy a támogatott vezetési üzemmódokat aktiválni. A jövőben az üléspozíció is beállítható lesz élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal. A szükséges felszereltséggel ellátott tisztán elektromos meghajtású modellekben ugyancsak hangutasítással lesz aktiválható a MAX RANGE funkció és vezérelhető a BMW IconicSounds Electric portfólió.

Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy proaktív módon bemutassa a vezetőnek a korábban nem használt, új funkciókat (így például a kedvenc rádióállomások eltárolásának lehetőségét), illetve hogy hangutasítások útján állítsa be a légkondicionálót és a BMW Ívelt Kijelző fényerejét. A digitális társat ábrázoló grafika, amely a technológia utasokkal folytatott beszélgetése során látható, további tíz különböző szimbólum mentén képes megjelenni.

M Sport Pro csomag a BMW X1 és a BMW iX1 modellváltozataihoz

2023 júliusában a BMW X1 és a BMW iX1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a típus-specifikus M Sport Pro csomag is megjelenik. Ez az opció az M Sport csomag kibővített változataként válik elérhetővé, még inkább előtérbe helyezve a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell sportosságát.

Az M Sport Pro csomag olyan tételeket foglal magába, mint a kibővített M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag, az M hátsó légterelő szárny, a vörös – vagy igény szerint kék – féknyergekkel szerelt M Sport fékrendszer és az M biztonsági övek. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető adaptív LED-technológiás első fényszórók esetében a csomag M Shadowline világítást is tartogat.

Veganza anyagborítású ülőfelületek a BMW X1, a BMW iX1 és a BMW 2-es Active Tourer újításaként

A BMW X1, a BMW iX1 és a BMW 2-es Active Tourer prémium minőségét 2023 júliusától új utastér-kárpitok fokozhatják tovább. A Veganza anyagborítású ülőfelületek mindegyik modellhez elérhetővé válnak, az opcionális extrafelszereltség részeként.

A bőrszerű tulajdonságokkal rendelkező vegán anyagborítás Black, Mocha és Oyster árnyalatokban lesz megrendelhető. Az M Sport csomaggal felszerelt modellekhez a kék kontrasztvarrást viselő, Black árnyalatú M Alcantara/Veganza kettős kárpitozás is elérhetővé válik.

A BMW 3-as limuzin, a BMW 2-es Coupé és a BMW M2 palettáját új karosszériafényezési árnyalatok színesítik

Az aktuális BMW modellekhez megrendelhető, új karosszériafényezési árnyalatokkal a bajor prémiummárka ügyfelei még inkább személyre szabhatják autójuk megjelenését. 2023 júliusától a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál és Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatai a BMW 3-as limuzinhoz, a BMW 2-es Coupé modellhez és a nagyteljesítményű BMW M2 sportautóhoz (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 218 – 222 gramm / km) lesznek megrendelhetők.

A BMW új modelljei 2023 nyarától**

BMW 7-es sorozat ; Teljesítmény (kW / lóerő) ; Energiafogyasztás (WLTP) (kWh/100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP) (gramm/km)
- BMW i7 eDrive50: 335/455 ; 19,1–20,3 ; 0                

BMW X5 ; Teljesítmény (kW/lóerő) ; Üzemanyag-fogyasztás (WLTP) (liter/100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP) (gramm/km)
- BMW X5 xDrive40d: 259/352 ; 7,3–8,4 ; 190–221

BMW X6 ; Teljesítmény (kW/lóerő) ; Üzemanyag-fogyasztás (WLTP) (liter/100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP) (gramm/km)
- BMW X6 xDrive40d ; 259/352 ; 7,3–8,2 ; 191–214

*Gyárilag: BMW 7-es sorozat, BMW iX és BMW i4 a 2023. júliusi gyártástól; BMW X5, BMW X6, BMW X7; BMW XM, BMW X5 M és BMW X6 M a 2023 augusztusi gyártástól. A lista hamarosan további középkategóriájú, executive és luxusszegmensben kínált BMW modellel bővül. A BMW M modellekben a BMW 8.5 operációs rendszer új grafikai felület nélkül dolgozik. Utólagos frissítésként: BMW 7-es sorozat a 2022. júliusi gyártástól; BMW iX a 2023. márciusi gyártástól; BMW X5, BMW X6, BMW X7; BMW XM, BMW X5 M és BMW X6 M a 2023 áprilisi gyártástól.

**Az új modellek a 2023. júliusi / augusztusi gyártástól kezdődően érhetők el.
Az üzemanyag-fogyasztási, energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra, illetve tisztán elektromos hatótávolságra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: