Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

2023.05.30

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB Decoded podcast legújabb epizódjában az ABB két szakembere beszélget arról, hogy napjainkban milyen lépések szükségesek a vízhiány okozta válság megoldásához.


•  2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez.  
•  A szennyvíztisztítás jelentős szerepet játszhat a globális vízhiány kezelésében. 
 
 
Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

A podcastban a fenntarthatóság és a rendelkezésre álló technológiák két szakértője, Marie Helene Westholm Knebel és Amina Hamidi arról beszél, hogy a globális vízhiány okozta válság kezelése miért fontosabb, mint valaha, valamint arról, hogy a szennyvízkezelés hogyan játszhat szerepet a globális vízhiány kezelésében.  

„Világszerte fel kell gyorsítanunk a szennyvízkezelési technológiák bevezetését, hogy lehetővé tegyük a víz újrahasznosítását és visszavezetését a vízkörforgásba. Ez egy kiaknázatlan erőforrás, egy nagy fejlődési potenciállal rendelkező terület” – magyarázza Marie Helene Westholm Knebel.     

Egy nemrégiben készült jelentésében az ABB gazdasági modellezéssel megállapította, hogy évente 469 víztisztító létesítményt kellene létrehozni vagy kibővíteni ahhoz, hogy az ENSZ vízhiány kezelésére vonatkozó fejlesztési célját teljesíteni lehessen. Ez a beruházási igény mennyiségileg 3,4 millió olimpiai méretű úszómedence létesítésének felel meg.  

„Az ABB olyan technológiákat kínál, amelyek elősegítik, hogy egy csepp víz se vesszen el, továbbá hatékonyabbá teszik a vízkezelési folyamatokat, így a víz újra felhasználható öntözésre, ipari célokra, vagy akár ivóvízként is” – teszi hozzá Amina Hamidi. Emellett a vízérzékelő technológia és a mesterséges intelligencia fejlődése segíthet a szennyvíztisztító rendszerek optimalizálásában azáltal, hogy valós időben nyomon követi a szennyvíz minőségét, és ennek megfelelően módosítja a tisztítási folyamatot, hogy az hatékonyabbá váljon. 

Jóllehet a szennyvíztisztítási kapacitás növelése prioritást élvez, az üzemek hatékonyságát növelő technológia korai integrálása szintén létfontosságú. Az ABB automatizálási, villamosítási és digitális megoldásai segítenek a szennyvíztisztító telepek működésének nyomon követésében, elemzésében és irányításában. Az ABB rendszerei – a kulcsfontosságú mérési és vezérlési megoldásokkal, amelyek nagy mennyiségű működési és diagnosztikai adatot gyűjtenek és továbbítanak – segítenek optimalizálni az erőforrás-hatékonyságot és csökkenteni az energiafogyasztást. 

Az ABB Decoded az ABB csoport podcast-sorozata, amely az ABB globális technológiai tevékenységeinek minden aspektusával foglalkozik. Tudjon meg többet, és ismerje meg a korábbi epizódokat ezen a linken: 
https://global.abb/group/en/media/podcasts  

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB közel 105.000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: