Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ALD Automotive sikeresen lezárta a LeasePlan felvásárlását és bejelenti a magyarországi vezetőségben történt változásokat

2023.05.23

Forrás: MorphoCom - LeasePlan Sajtóközlemény
Az ALD Automotive sikeresen lezárta a világ egyik vezető flottakezelőjének és mobilitási szolgáltatójának, a LeasePlan 100%-ának felvásárlását, amely a TDR Capital konzorcium részét képezte eddig.


Ez a rendhagyó fúzió egy ugrásszerű előrelépés, mellyel az egyesült vállalat a világszerte 3.3 milliós flottájának üzemeltetése által a fenntartható mobilitás globális vezetőjévé válik. A két cég egyesített ereje lehetővé teszi, hogy kijelölje a zéró kibocsátáshoz és a digitális átálláshoz vezető utat és tovább formálja az iparági trendeket. Az új szervezet bővíteni fogja érdekeltségeit és tovább építkezik jelenlegi erősségeire, a stabil növekedés érdekében.

A felvásárlás hivatalos lezárásával az ALD Automotive és a LeasePlan Magyarországon is elindítja az egy vállalat létrehozását célzó integrációs folyamatot, a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően.

A stratégiai fejlesztések magyarországi kivitelezésével és az újonnan létrejövő vállalat vezérigazgatói feladataival Tim Albertsen, az ALD Automotive | LeasePlan vezérigazgatója Pesti Tímeát, a LeasePlan Hungária Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Olena Tymofiyiva, az ALD Automotive Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Norvégiában folytatja tevékenységét az új szervezet norvég leányvállalatának vezérigazgató helyetteseként. A bejelentett személyi változások azonnali hatállyal érvényesnek tekintendők.

Az ALD Automotive és a LeasePlan kiemelkedő tehetségeinek köréből Pesti Tímea bizonyult a legalkalmasabbnak az új szervezet magyarországi irányítására, akinek feladata a közös vállalat integrációs tervének, valamint a következő hónapok, évek növekedését célzó stratégiai fejlesztések megvalósítása.

Életrajzi háttér

Pesti Tímea 2017-től tölti be a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatói pozícióját, ezt megelőzően hat éven keresztül a vállalat kereskedelmi igazgatójaként felelt a növekedésért. A LeasePlan hazai leányvállalata mindkét tisztsége alatt jelentős, globális szinten is kiemelkedő sikereket ért el. Tímea a LeasePlan csoport központi DEI (Diversity, Equity & Inclusion) bizottságának az országokat képviselő tagja, valamint a vállalat vezetésén túl számos szervezeten és alapítványon keresztül is tesz a fenntarthatóságért, az iparági fejlesztésekért és a társadalmi jólétért. Első alelnöke az Amerikai Kereskedelmi Kamarának, igazgatósági tagja a Magyar Lízingszövetségnek, és a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamarának, valamint több mint öt éve a Csodalámpa Alapítvány jótékony nagykövete. 

Autóiparági tevékenysége előtt a stockholmi tőzsdén jegyzett, svéd piacvezető HL Display Hungary-t egy évtizeden keresztül irányította ügyvezető igazgatóként, illetve a skandináv vállalatcsoport közép-kelet európai régiójáért volt felelős igazgató. Korábban pedig a világ egyik vezető gyógyszervállalatánál, a Novartis Hungáriánál kereskedelmi igazgatóként tevékenykedett. Közgazdasági diplomáját a Budapesti Gazdasági Egyetemen, MBA diplomáját pedig az angliai The Open University-n szerezte. 

Tímea 3 gyermek édesanyja, szabadidejében is aktív életet él, sokat sportol és igyekszik családjával minél több értékes időt eltölteni.

A vállalatról

Az ALD Automotive | LeasePlan a fenntartható mobilitás globális vezető vállalata, mely teljeskörű lízingszolgáltatást, rugalmas havidíj konstrukciókat, flottaüzemeltetési szolgáltatásokat és sokrétű mobilitási megoldást biztosít nagyvállalati-, kis- és középvállalati-, szakmai- és magán ügyfeleinek. A világszerte 44 országban aktív jelenlétével az ALD Automotive | LeasePlan egyedülálló pozíciót tölt be a piacon, amely lehetővé teszi számára, hogy kijelölje a zéró kibocsátáshoz és a digitális átálláshoz vezető utat és tovább formálja az iparágat, innovációi és technológia-alapú szolgáltatásai által, a fenntartható mobilitás széleskörű elterjedése érdekében.

Az ALD Automotive | LeasePlan világszerte 3.3 millió autóból álló flottáját 15.700 munkavállalója által menedzseli (2023. március végi adatok).

A vállalat az Euronext Paris A részlegének listáján szerepel (ISIN: FR0013258662; jegyzi: ALD). A Societe Generale az ALD Automotive | LeasePlan fő részvényese.

További információkért látogasson el az www.aldautomotive.com-ra.


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: