Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

2023.03.24

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
Budapest, 2023. március 24. - A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség.


A hazánkban 8 városban 12 helyszínen közel 8.000 munkatársat foglalkoztató Continental két telephelyén is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat. A 2018-ban alapított budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjában szakértői a fejlett vezetéstámogató funkciókhoz szükséges környezetérzékelési szoftveres megoldásokon dolgoznak. Az iroda portfólióját a 2022 szeptemberében létrejött Alkalmazásfejlesztési Központtal, illetve szintén tavaly év végén szegedi és debreceni tevékenységének elindításával bővítette. Az idén januártól külön jogi entitásként működő, Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. immár több mint kétszáz munkatárssal, országos szoftverfejlesztési hálózattal dolgozik vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésén.

A budapesti székhelyű K+F tevékenység mellett a Continental veszprémi kutató- és fejlesztőközpontja már 2001 óta biztosítja legújabb generációs járműdinamikai és menetbiztonsági megoldásait ügyfeleinek. Kelet-Európa legnagyobb, vállalati tulajdonban lévő tesztpályáján elektronikus vezérlésű fékrendszereknek és azok komponenseinek fejlesztésén, valamint tesztelésén dolgoznak a cég munkatársai nap mint nap egy balesetmentes jövőért.

„A díj jól mutatja vállalatunk innovációs erejét és nagyra értékeljük, hogy a HIPA elismeri Budapesten az elmúlt 5, míg Veszprémben az elmúlt több mint 20 évben megvalósított beruházásainkat és kemény munkánkat” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental országigazgatója. „Dinamikusan bővülő kutatás-fejlesztési feladatainkkal folyamatosan erősödik értékteremtő kompetenciánk, amellyel nem csupán vállalatunk versenyképessége egyre meghatározóbb hazánkban, illetve a nemzetközi Continental csoporton belül, hanem ezáltal hozzájárulunk Magyarország versenyképességének erősödéséhez, valamint gazdasági fejlődéséhez is” – hangsúlyozta Dr. Keszte Róbert.

A Continental küldetése a biztonságos és balesetmentes jövő megvalósítása az utakon, ezen dolgoznak magyarországi munkatársai. „A kutatásfejlesztés területén elért sikereinken túl, most már ez a díj is arra inspirál minket, hogy az önvezetéshez szükséges technológiák hazai fejlesztését tovább bővítsük. Mindezt azokra a tehetségekre alapozzuk, akik Magyarországon magas hozzáadott értékű, áttörést jelentő technológiai megoldások létrehozására képesek nap mint nap.” – nyilatkozta Dr. Lóránd Balázs, a Continental autonóm mobilitás üzleti területének magyarországi vezetője a Continental jövőbeli kutatás-fejlesztési terveiről.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség az „Év Befektetője" gáláján minden évben az előző esztendő legmeghatározóbb beruházásai részesülnek elismerésben. Idén kilenc kategóriában díjazták a piaci szereplők kimagasló teljesítményét, mellyel hozzájárultak Magyarország gazdasági fejlődéséhez.

www.continental.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: