Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility 3 milliárd eurós projektje Indiában – A vállalat történetének legnagyobb mozdony megrendelése A Siemens Mobility 3 milliárd eurós projektje Indiában – A vállalat történetének legnagyobb mozdony megrendelése

2023.01.19

Forrás: Siemens Mobility Sajtóközlemény
• A Siemens Mobility 1200 villamos mozdonyt szállít, és 35 éves teljes körű karbantartást biztosít
• A Siemens Mobility történetének legnagyobb egyedi mozdonyrendelése és egyben a Siemens India történetének legnagyobb mozdonyrendelése is


• A Siemens Mobility megerősíti pozícióját egy fontos növekvő piacon: India a szinte teljes egészében villamosított vasúthálózatával vezető szerepet tölt be a vasúti ágazatban 

A Siemens Mobility 1.200 darab 9.000 lóerős (LE) mozdonyra kapott megrendelést az Indian Railways által. Ez a Siemens Mobility történetének legnagyobb egyedi mozdonyrendelése , a Siemens India történetében pedig a legnagyobb egyedi megrendelés. A mozdonyokat a Siemens Mobility tervezi, gyártja, helyezi üzembe és teszteli. A szállításokat tizenegy éves periódusra tervezik, emellett a szerződés 35 év teljes körű karbantartást is tartalmaz.

A mozdonyokat az Indian Railways, indiai Gujarat állambeli Dahodban található gyárában szerelik össze. A karbantartást az Indian Railways négy üzemében, Vishakhapatnamban, Raipurban, Kharagpurban és Pune-ban végzik. A mozdonyok összeszerelését és karbantartását a Siemens Mobility munkatársai az Indian Railways munkatársaival közösen végzik. A szerződés teljes értéke 3 milliárd euró, amely magában foglalja az adókat és az árváltozásokat/árkülönbözetet is. 

"A Siemens támogatja az indiai közlekedési szektor fenntartható átalakítását, mivel az ország a vasúti teherszállítási kapacitásának csaknem megkétszerezésére törekszik. Büszke vagyok rá, hogy ez a jelentős megrendelés segít Indiának elérni azt az ambiciózus célt, hogy a világ legnagyobb zöld vasúti hálózatát hozza létre. Mozdonyaink az életciklusuk során több mint 800 millió tonna CO2-kibocsátást takarítanak meg." - mondta Roland Busch, a Siemens globális CEO-ja.

“Örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk az Indian Railways vállalattal és az egyik legnagyobb teljesítményű villamos mozdonyt szállíthatjuk a részükre. Ezek az új mozdonyok elősegítik a teherszállítás növelését a világ egyik legnagyobb vasúti hálózatán, mivel életciklusuk során mintegy 500.000-800.000 teherautót képesek helyettesíteni. Ez a történelmi nagyságrendű megrendelés megerősíti az Indian Railways elköteleződését az indiai vasúti forgalom 100%-os villamosítása iránt. Az együttműködésünk tovább erősíti a Siemens Mobility pozícióját Indiában, és előmozdítja az ország vasúti piacának bővülését” – mondta Michael Peter, a Siemens Mobility globális CEO-ja.

A legmodernebb tehermozdonyokat az Indian Railways teljes hálózatán teherszállításra használják majd. A 4.500 tonnás rakományok szállítására tervezett járművek 120 km/órás maximális sebességgel tudnak haladni. A 9.000 lóerő teljesítményű mozdonyok a világ legerősebbjei között lesznek. Fejlett meghajtórendszerekkel látják el őket, amelyeket szintén helyben gyártanak a Siemens Mobility indiai gyáraiban. A Siemens Mobility a Railigent platform adta lehetőségeket használja a legmagasabb szintű rendelkezésre állás és teljesítmény érdekében. 

India a világ egyik legnagyobb vasúti szállítási és logisztikai hálózatával rendelkezik, amelyet naponta mintegy 24 millió utas használ több, mint 22.000 vonat igénybevételével. Emellett az indiai kormány azt is tervezi, hogy a jelenlegi mintegy 27%-ról 40-45%-ra emeli a vasút részesedését az áruszállításban. 

India egyike azon kevés országoknak a világon, ahol szinte teljes egészében villamosított a vasúthálózat.  A világ egyik leggyorsabban növekvő vasúti piacaként Indiának konkrét fenntarthatósági és technológiai céljai vannak. Az Indian Railways és az indiai kormány teljes mértékben elkötelezte magát a legmodernebb termékekbe való invesztálás felé, annak érdekében, hogy 2030-ra elérjék a nettó nulla CO2-kibocsátást. Ezt, az úgynevezett 9.000 lóerős projekt is bizonyítja. Vezető technológiai vállalatként  a Siemens Mobility  elkötelezett amellett, hogy világszínvonalú megoldásokat szállítson az indiai vasút átalakításához. 

A Siemens indiai története 1867-ig nyúlik vissza, amikor Werner von Siemens és testvérei megépítették az indoeurópai távíróvonalat Londontól Kalkuttáig. A Siemens sok évtizede támogatja az Indian Railways-t a legújabb technológiákkal, valamint intelligens és hatékony technológiák és megoldások teljes skáláját kínálja a személy- és teherszállítás területén, beleértve a vasúti infrastruktúrát és a gördülőállományt. 

Az angol nyelvű sajtóközlemény ITT érhető el: 
http://www.siemens.com/press/indialocomotives   

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: