Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az első DAF LF új PACCAR hajtáslánccal

2022.11.28

Forrás: DAF Trucks Hírek
„Az új erőátvitel új fejezetet nyit a városi áruterítés történetében”
A vadonatúj PACCAR hajtáslánccal felszerelt első DAF LF-et az Egyesült Királyságban a Farnborough Van & Truck Hire (FVTH),


egy több mint 600 tehergépkocsiból álló flottával rendelkező vezető bérbeadó és szerződéses bérbeadó vállalat vette át. „Az új hajtáslánc új szintre emeli a városi forgalmazást, mivel valóban a személyautókhoz hasonló vezethetőséget biztosít, a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztással kombinálva” – nyilatkozta Tim Houghton, az FVTH ügyvezető igazgatója.

Az akár 7%-kal magasabb üzemanyag-hatékonyság érdekében a DAF a közelmúltban új hajtásláncokat vezetett be a népszerű LF elosztó teherautó-sorozathoz. A kínálatban teljesen újratervezett PACCAR PX-5 és PX-7 motorok és egy új 8 fokozatú automata PowerLine sebességváltó található. 

Kiváló üzemanyag-hatékonyság 

Az újratervezett PACCAR PX-5 és PX-7 motorok – összesen hétféle teljesítményben kaphatók. Könnyű, mégis erős tömörített grafitvas blokkot, alacsony súrlódású dugattyúkat, új, hatékony kompresszorokat és új wastegate szelepes turbót kaptak. A motorok (124 kW/170 lóerő és 227 kW/310 lóerő közötti teljesítménnyel) még alacsonyabb fordulatszámon adják le a legnagyobb nyomatékot, segítve ezzel az alacsonyabb fokozatban való vezetést és ezáltal a kategóriaelső üzemanyag-hatékonyságot.   

Akadálymentes váltás, sima gázreakció 

Az új DAF LF hajtáslánc része az új 8 fokozatú, teljesen automata PowerLine sebességváltó. A nyomaték megszakítása nélküli erőátvitel sima váltásokat és gyors gázreakciót tesz lehetővé, ami kiváló kényelmet és vezethetőséget eredményez. Az urge-to-move funkció kiemelkedő manőverezhetőséget biztosít alacsony sebességnél, míg a nagy áttételezés, beleértve a dupla overdrive fokozatot is, az első sebességfokozattól való "lezárással" együtt jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez. 

„Sokkal pihentetőbb vezetni”

„Az egész csomag még könnyebbé és pihentetőbbé teszi az LF vezetését” – mondta az FVTH ügyvezető igazgatója, Tim Houghton. „A sofőrök mindenáron vezetni akarják. Az új DAF LF minden eddiginél jobban bevált, ráadásul az új hajtásláncnak köszönhető 7%-os üzemanyag-fogyasztási javulás mindenki számára előnyös.”

Tökéletes áruterítő tehergépkocsi

A DAF LF a tökéletes áruterítő tehergépkocsi mind az üzemeltetők, mind a járművezetők számára. Különösen az új hajtáslánccal ellátott változatra igaz, hogy a legalacsonyabb üzemeltetési költségeket, a nagy hasznos terhelhetőséget, a kiváló megbízhatóságot és az osztályelső manőverezhetőséget kiváló kényelemmel, ergonómiával és vezetési jellemzőkkel kombinálja.

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: